Chemaţi după planul Său

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Dumnezeul nostru bun şi minunat ne iubeşte şi ori de câte ori dorim să cunoaştem voia Lui în toate problemele noastre ne rugăm şi aşteptăm răspunsul Lui, pentru că ştim că aşa e cel mai bine. El cunoaşte viitorul, ştie dacă ceea ce am cerut este pentru binele nostru sau nu.

  Aşa s-a întâmplat de mai multe ori, dar în mod special vreau să vă relatez o întâmplare din viaţa mea, în legătură cu locul de muncă. Eram la serviciu. În 2005 lucram pe postul de casieră la Serviciul Public, când a venit la mine primarul oraşului unde locuiesc şi m-a întrebat dacă doresc să lucrez la Primărie, la Compartimentul spaţiul locativ. Am rămas blocată pe moment. Nu ştiam ce va trebui să fac în acel loc, nu ştiam ce aşteptări sunt acolo, dacă mă descurc şi altele… Îmi cunoştea familia, ştia că suntem adventişti. I-am spus că trebuie să mă rog şi să vorbesc cu soţul meu. A fost de acord cu ce am spus, chiar bucuros. În acea zi, am plecat acasă de la serviciu fiind frământată de gândurile mele. Mă întrebam ce să fac. Vorbeam cu Dumnezeu, dar nu aveam un răspuns clar.

  Am ajuns acasă şi am văzut că sunt singură; copiii şi soţul încă nu veniseră, aşa că puteam să mă rog în linişte. Am luat Biblia lângă mine şi I-am spus lui Dumnezeu ce problemă am. Apoi am deschis Biblia şi am găsit textul din Romani 8:28, prin care îmi spunea că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu şi sunt chemaţi după planul Lui. O bucurie şi o pace minunate au inundat fiinţa mea, asigurându-mă că e voia Lui. Îl laud şi-I mulţumesc pentru că Dumnezeu m-a convins că vrea să mă angajez acolo.

  Atunci când vin vremuri tulburi, când nu ştii ce să faci pentru că nu vezi clar, roagă-L pe Dumnezeu să-ţi răspundă. El are pregătite soluţiile cele mai bune. Nu te îngrijora! El îţi cunoaşte frământările, problemele, şi îţi va arăta drumul bun.

  „În viaţa Sa pe pământ, Hristos nu a făcut niciun plan pentru Sine. A acceptat planurile lui Dumnezeu pentru El, iar Tatăl îşi desfăşura planurile zi după zi. Tot aşa ar trebui să depindem şi noi de Dumnezeu, pentru ca vieţile noastre să poată fi lucrarea simplă a voinţei Sale. Dacă încredinţăm căile noastre în seama Lui, El ne va călăuzi paşii… Dumnezeu nu-Şi conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei înşişi să fie conduşi, dacă ar putea vedea sfârşitul de la început şi dacă ar zări slava scopului pe care îl împlinesc ca împreună-lucrători cu El.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 453)

  Liliana Dragotă, Mediaş, Transilvania de Sud

  Chemaţi după planul Său - 2016. Atunci când vin vremuri tulburi, când nu ştii ce să faci pentru că nu vezi clar, roagă-L pe Dumnezeu să-ţi răspundă. El are pregătite soluţiile cele mai bune. Nu te îngrijora! El îţi cunoaşte frământările, problemele, şi îţi va arăta drumul bun.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...