Articolul precedentMarele Profesor
  Articolul următorFraţi militari (2)

  Zi de zi

  Ferice de cine-şi pune nădejdea in Domnul, Dumnezeul său! (Psalmii 146:5 u.p.)

  Eram după 18 luni de căsătorie, o perioadă de chin, deoarece erau mari neînţelegeri între noi. Deşi eu îl iubeam mult de tot, el se căsătorise pentru că mama lui îi spunea mereu că sunt o fată bună, harnică şi că am apartament. El îmi repeta mereu că noi trebuie să avem acte pe apartament. Menţionez că înainte de a deveni membră în Biserica Adventistă am fost căsătorită în Biserica Ortodoxă şi divorţată, având un copil de 3 ani.

  Viaţa de cămin s-a destrămat la un anumit moment, pentru că el a ales să asculte de mama lui şi să revină acasă. La început, am zis că e mai bine să fiu singură. Dar după câteva luni, mi-am dat seama că el nu mai venea la biserică. M-am gândit: Putem să ne pierdem mântuirea dacă între noi s-a rupt o relaţie de căsătorie? Am făcut câţiva paşi:

  • M-am rugat ca Dumnezeu să ne dea înţelepciunea ca să nu pierdem niciunul mântuirea.
  • L-am căutat la telefon şi vorbeam mult, ca să-l încurajez să participe la programele bisericii.
  • L-am conştientizat că familia nu înseamnă să-ţi vezi de propria viaţă, ci să dai tot ce ai, în familie.

  Mi-am pus speranţa în Dumnezeu şi toţi aceşti paşi au reuşit. Acum, locuim împreună la ţară şi ne bucurăm unul de celălalt, de relaţia noastră refăcută. El este o fire calmă, răbdătoare, dar mai greu îl faci să te ajute la treburile casnice. Dar eu Îi mulţumesc zi de zi Domnului. Încerc să urmăresc pacea, liniştea şi sunt atentă ca dragostea dintre noi să nu se răcească, să-i citesc problemele şi să-l ajut. Nu este întotdeauna uşor, dar este plăcut să locuiască soţii împreună, când Isus este Domn al acestui cămin.

  Domnul este bun şi te ajută azi şi pe tine să treci peste furtunile vieţii de famihe. Nu uita cei trei paşi: roagă-te, caută-l şi încurajează-l. Duhul Sfânt va lucra la conştiinţa lui şi astfel îl va face conştient de ceea ce îţi lipseşte. Analizează-ţi propria atitudine. Dacă ai greşit, recunoaşte, cere iertare şi, prin harul divin, experimentaţi un nou început. Nu fi descurajată! Arată-i că poţi şi va putea şi el! Bucură-te azi cu soţul tău! Spune-i zilnic: Te iubesc! şi dovedeşte-i în multe feluri aceasta. Din când în când, faceţi-vă surprize!

  „Deşi pot apărea greutăţi…, nici soţul şi nici soţia să nu nutrească gândul că unirea lor a fost o greşeală… Fiţi hotărâţi să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru celălalt. Continuaţi cu cele dintâi atenţii. Pe orice cale, încurajaţi-vă unul pe celălalt în luptele vieţii. Căutaţi să sporiţi fericirea celuilalt.” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 95)

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Zi de zi - 2016. Viaţa de cămin s-a destrămat la un anumit moment, pentru că el a ales să asculte de mama lui şi să revină acasă. La început, am zis că e mai bine să fiu singură. Dar după câteva luni, mi-am dat seama că el nu mai venea la biserică. M-am gândit: Putem să ne pierdem mântuirea dacă între noi s-a rupt o relaţie de căsătorie?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...