Articolul precedentMarele Profesor
  Articolul următorFraţi militari (2)

  Zi de zi

  Ferice de cine-şi pune nădejdea in Domnul, Dumnezeul său! (Psalmii 146:5 u.p.)

  Eram după 18 luni de căsătorie, o perioadă de chin, deoarece erau mari neînţelegeri între noi. Deşi eu îl iubeam mult de tot, el se căsătorise pentru că mama lui îi spunea mereu că sunt o fată bună, harnică şi că am apartament. El îmi repeta mereu că noi trebuie să avem acte pe apartament. Menţionez că înainte de a deveni membră în Biserica Adventistă am fost căsătorită în Biserica Ortodoxă şi divorţată, având un copil de 3 ani.

  Viaţa de cămin s-a destrămat la un anumit moment, pentru că el a ales să asculte de mama lui şi să revină acasă. La început, am zis că e mai bine să fiu singură. Dar după câteva luni, mi-am dat seama că el nu mai venea la biserică. M-am gândit: Putem să ne pierdem mântuirea dacă între noi s-a rupt o relaţie de căsătorie? Am făcut câţiva paşi:

  • M-am rugat ca Dumnezeu să ne dea înţelepciunea ca să nu pierdem niciunul mântuirea.
  • L-am căutat la telefon şi vorbeam mult, ca să-l încurajez să participe la programele bisericii.
  • L-am conştientizat că familia nu înseamnă să-ţi vezi de propria viaţă, ci să dai tot ce ai, în familie.

  Mi-am pus speranţa în Dumnezeu şi toţi aceşti paşi au reuşit. Acum, locuim împreună la ţară şi ne bucurăm unul de celălalt, de relaţia noastră refăcută. El este o fire calmă, răbdătoare, dar mai greu îl faci să te ajute la treburile casnice. Dar eu Îi mulţumesc zi de zi Domnului. Încerc să urmăresc pacea, liniştea şi sunt atentă ca dragostea dintre noi să nu se răcească, să-i citesc problemele şi să-l ajut. Nu este întotdeauna uşor, dar este plăcut să locuiască soţii împreună, când Isus este Domn al acestui cămin.

  Domnul este bun şi te ajută azi şi pe tine să treci peste furtunile vieţii de famihe. Nu uita cei trei paşi: roagă-te, caută-l şi încurajează-l. Duhul Sfânt va lucra la conştiinţa lui şi astfel îl va face conştient de ceea ce îţi lipseşte. Analizează-ţi propria atitudine. Dacă ai greşit, recunoaşte, cere iertare şi, prin harul divin, experimentaţi un nou început. Nu fi descurajată! Arată-i că poţi şi va putea şi el! Bucură-te azi cu soţul tău! Spune-i zilnic: Te iubesc! şi dovedeşte-i în multe feluri aceasta. Din când în când, faceţi-vă surprize!

  „Deşi pot apărea greutăţi…, nici soţul şi nici soţia să nu nutrească gândul că unirea lor a fost o greşeală… Fiţi hotărâţi să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru celălalt. Continuaţi cu cele dintâi atenţii. Pe orice cale, încurajaţi-vă unul pe celălalt în luptele vieţii. Căutaţi să sporiţi fericirea celuilalt.” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 95)

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...