Ghinion sau purtare de grija?

  Chiar dacă ar fi să trec prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine… (Psalmii 23:4)

  Dimineaţa zilei de 26 august 2013 a fost cea mai tragică şi dramatică zi din viaţa mea. Conform planului dinainte stabilit, ne pregăteam să plecăm acasă dintr-un concediu de odihnă petrecut în mod plăcut şi util, împreună cu soţul meu şi cu o familie de prieteni. Înainte de a porni, ne-am hotărât să spunem fiecare un verset biblic. Soţul meu a citat mai întâi versetul lui preferat: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!” (Psalmii 51:10). Apoi am urmat eu. Psalmul 23 mi-a venit în minte: „Domnul e păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic…” Şi prietenii noştri au citat din Biblie, apoi I-am mulţumit Domnului pentru timpul petrecut împreună, am cerut protecţia Lui şi am pornit.

  Nu am ajuns acasă. Un camion ne-a tăiat drumul. Neatenţia unui om şi nerespectarea legilor rutiere au curmat viaţa soţului meu drag şi a prietenei mele… Chiar şi după trecerea mai multor luni, încă tot mă întreb: Oare de ce ne-au venit în minte exact aceşti psalmi?

  Te rog, citeşte încă o dată Psalmii 23 şi 51. Există noroc? Există ghinion? Nu, dragi cititoare, astăzi ştiu sigur că există un Purtător de grijă. Am convingerea că viaţa noastră este în mâinile Lui şi El ştie ce este spre binele nostru. Ne-am dori o viaţă de credinţă fără obstacole, astfel încât în pace şi bucurie să călătorim spre ţintă. Totuşi uneori vedem că Dumnezeu îngăduie situaţii în dreptul cărora nu găsim acum răspuns la întrebarea: De ce? Dar Îl vom primi într-o zi, când va El va reveni, aşa cum ne-a promis.

  Lupta cosmică ne atinge pe toţi. Satana încearcă să ne rupă de Dumnezeu. Este o durere de nedescris să conduci la cimitir pe cel mai drag sau pe unul din membrii familiei. Totuşi astăzi pot afirma cu convingere că nici moartea, nici durerea, nici vreo pierdere de orice fel nu ne pot opri să ne ridicăm pe culmile credinţei în Cel care ne iubeşte şi ne susţine permanent.

  Dragă cititoare, doresc să te încurajez. Dacă sărăcia, boala, prigonirea, durerea fizică sau sufletească îţi încearcă viaţa, dă-I slavă lui Dumnezeu pentru jertfa lui Isus adusă în favoarea noastră şi roagă-te: „Doamne, ajută-mă şi dă-mi biruinţă!” Vei experimenta puterea Duhului Sfânt şi purtarea de grijă a lui Dumnezeu.

  „În orele cele mai pline de întuneric, încrede-te în Dumnezeu! Zilnic li se înnoieşte puterea celor care Îl iubesc şi Îl slujesc. Purtarea de grijă a lui Dumnezeu cuprinde orice creatură, dar se apleacă cu cea mai mare milă asupra celor care poartă poverile cele mai grele ale vieţii.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 181)

  Madaras Vilma, Miercurea Niraj, Transilvania de Sud

  Ghinion sau purtare de grija? - 2016. Dimineaţa zilei de 26 august 2013 a fost cea mai tragică şi dramatică zi din viaţa mea. Conform planului dinainte stabilit, ne pregăteam să plecăm acasă dintr-un concediu de odihnă petrecut în mod plăcut şi util, împreună cu soţul meu şi cu o familie de prieteni. Înainte de a porni, ne-am hotărât să spunem fiecare un verset biblic.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...