Dumnezeu este lângă mine clipă de clipă

  Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua, şi noaptea. (Exodul 13:21)

  Lucrez în Florenţa, Italia, de mai mulţi ani. Ţin companie câte cinci-şase luni pe an unei doamne, Elena, care are un handicap mintal. Într-o sâmbătă, la Şcoala de Sabat, se discuta despre poporul Israel care mergea prin pustie fiind călăuzit direct de Dumnezeu. Era un popor atât de neîncrezător, chiar dacă avea dovada vizibilă a prezenţei lui Dumnezeu. Astăzi, noi nu avem o aşa dovadă vizibilă, dar trebuie să credem Cuvântul Lui.

  Poate că m-am îndoit şi eu de prezenţa lui Dumnezeu şi trei săptămâni la rând am avut câte o experienţă în care Cel Atotputernic mi-a arătat că este lângă mine chiar dacă nu-L văd.

  În prima săptămână, am avut patru ore de curăţenie la fiica vecinei mele de apartament. Când am ajuns înapoi acasă, mi-am dat seama că bancnota primită era ruptă. Am mers din nou la vecina, dar am lăsat uşa deschisă, între timp, din cauza curentului, uşa s-a închis, iar eu am rămas afară fără cheie. În momentul acela, m-am rugat şi mi-am dat seama că Dumnezeu mă va ajuta să intru în casă, deşi nu ştiam cum. Am mers la vecinul care era la etajul inferior, pentru că ştiam că aveam un geam deschis care dădea spre balconul lui. Chiar dacă era ora prânzului, vecinul era acasă. Cu o scară m-a ajutat să intru în casă. În momentele acelea, I-am mulţumit lui Dumnezeu şi am conştientizat că El este lângă mine.

  În săptămâna următoare, am pierdut portmoneul într-un supermarket. Erau în el actele mele, cardul, bani şi cardul de cumpărături pentru acel magazin. La un moment dat, am auzit o voce care chema proprietara să-şi ia portmoneul. Am alergat repede şi mi s-a spus că îl găsise un domn. I-am dat slavă lui Dumnezeu şi I-am mulţumit pentru că mi-a arătat încă o dată că este lângă mine.

  În a treia săptămână, într-o dimineaţă, am călcat o pereche de pantaloni. Am uitat fierul în priză timp de câteva ore. Numai Dumnezeu m-a întors din drum la un moment dat, ca să nu se producă un incendiu. Acum nu mă mai îndoiesc. Ştiu că Dumnezeu este lângă mine clipă de clipă. Îi mulţumesc şi merg liniştită sub protecţia Lui!

  „Stabileşte-ţi ca regulă pentru viaţă – să nu rosteşti niciodată vreun cuvânt de îndoială sau descurajare. Prin cuvinte care inspiră speranţă şi bucurie sfântă, poţi face foarte mult pentru iluminarea vieţii altora şi pentru susţinerea eforturilor proprii.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 150, ediţia de buzunar)

  Pinica Gheorghiu, Oneşti, Moldova

  Dumnezeu este lângă mine clipă de clipă - 2016. Poate că m-am îndoit şi eu de prezenţa lui Dumnezeu şi trei săptămâni la rând am avut câte o experienţă în care Cel Atotputernic mi-a arătat că este lângă mine chiar dacă nu-L văd.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...