Dumnezeu este lângă mine clipă de clipă

  Domnul mergea înaintea lor, ziua într-un stâlp de nor, ca să-i călăuzească pe drum, iar noaptea într-un stâlp de foc, ca să-i lumineze, pentru ca să meargă şi ziua, şi noaptea. (Exodul 13:21)

  Lucrez în Florenţa, Italia, de mai mulţi ani. Ţin companie câte cinci-şase luni pe an unei doamne, Elena, care are un handicap mintal. Într-o sâmbătă, la Şcoala de Sabat, se discuta despre poporul Israel care mergea prin pustie fiind călăuzit direct de Dumnezeu. Era un popor atât de neîncrezător, chiar dacă avea dovada vizibilă a prezenţei lui Dumnezeu. Astăzi, noi nu avem o aşa dovadă vizibilă, dar trebuie să credem Cuvântul Lui.

  Poate că m-am îndoit şi eu de prezenţa lui Dumnezeu şi trei săptămâni la rând am avut câte o experienţă în care Cel Atotputernic mi-a arătat că este lângă mine chiar dacă nu-L văd.

  În prima săptămână, am avut patru ore de curăţenie la fiica vecinei mele de apartament. Când am ajuns înapoi acasă, mi-am dat seama că bancnota primită era ruptă. Am mers din nou la vecina, dar am lăsat uşa deschisă, între timp, din cauza curentului, uşa s-a închis, iar eu am rămas afară fără cheie. În momentul acela, m-am rugat şi mi-am dat seama că Dumnezeu mă va ajuta să intru în casă, deşi nu ştiam cum. Am mers la vecinul care era la etajul inferior, pentru că ştiam că aveam un geam deschis care dădea spre balconul lui. Chiar dacă era ora prânzului, vecinul era acasă. Cu o scară m-a ajutat să intru în casă. În momentele acelea, I-am mulţumit lui Dumnezeu şi am conştientizat că El este lângă mine.

  În săptămâna următoare, am pierdut portmoneul într-un supermarket. Erau în el actele mele, cardul, bani şi cardul de cumpărături pentru acel magazin. La un moment dat, am auzit o voce care chema proprietara să-şi ia portmoneul. Am alergat repede şi mi s-a spus că îl găsise un domn. I-am dat slavă lui Dumnezeu şi I-am mulţumit pentru că mi-a arătat încă o dată că este lângă mine.

  În a treia săptămână, într-o dimineaţă, am călcat o pereche de pantaloni. Am uitat fierul în priză timp de câteva ore. Numai Dumnezeu m-a întors din drum la un moment dat, ca să nu se producă un incendiu. Acum nu mă mai îndoiesc. Ştiu că Dumnezeu este lângă mine clipă de clipă. Îi mulţumesc şi merg liniştită sub protecţia Lui!

  „Stabileşte-ţi ca regulă pentru viaţă – să nu rosteşti niciodată vreun cuvânt de îndoială sau descurajare. Prin cuvinte care inspiră speranţă şi bucurie sfântă, poţi face foarte mult pentru iluminarea vieţii altora şi pentru susţinerea eforturilor proprii.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 150, ediţia de buzunar)

  Pinica Gheorghiu, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...