Articolul precedentInfluențat de Dumnezeu
  Articolul următorAmăgirile din ultimele zile

  El pregăteşte ceva mai bun

  La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. (Matei 19:26)

  În timpul anilor de liceu, se organizau deseori călătorii de studiu pentru clasa noastră, cele mai multe în străinătate, şi întotdeauna la sfârşit de săptămână. Ca adventistă, nu puteam participa în Sabat. Una dintre ele a fost acordată ca premiu pentru cei care am contribuit la scrierea unei cărţi, şi era la Paris, în 2010. Tare mi-aş fi dorit să merg. Am sunat-o pe mama şi i-am povestit. Ea mi-a zis: „Dacă pentru Domnul trebuie să renunţi la ceva aici, pe pământ, nu te îngrijora, El te va recompensa cu ceva mult mai valoros. Şi chiar dacă nu ar face-o pe acest pământ, El îţi pregăteşte o călătorie minunată în ceruri.” M-am liniştit şi mi-am văzut de treabă mai departe, ştiind că Dumnezeu este capabil să transforme în realitate chiar şi cele mai îndrăzneţe visuri, dacă ele fac parte din marele Lui plan.

  Nu după mult timp, am auzit despre o călătorie misionară în Africa, organizată în timpul vacanţei de vară. În inima mea s-a trezit un dor: să călătoresc într-un loc unde pot fi de folos oamenilor, asta ar fi cu adevărat minunat! Dar erau anumite detalii ale cărei realizări păreau imposibile. M-am rugat să se facă voia lui Dumnezeu. Sub conducerea Lui, în acea vară am avut parte de o experienţă deosebit de frumoasă: misiune în Africa, Malawi.

  În fiecare seară ţineam prezentări în capitală, în Lilongwe, formând echipe. Oamenii veneau seară de seară şi ascultau Cuvântul şi prezentările de sănătate. Numărul vizitatorilor a crescut de la trei sute la şapte sute. Nici măcar vremea rea, întunericul sau faptul că stăteau în picioare timp de două ore nu i-a împiedicat: în hainele lor subţiri şi desculţi, veneau ca să nu rateze nicio ocazie. Mi-aş fi dorit să-i putem ajuta mai mult…

  Sunt foarte mulţumitoare lui Dumnezeu pentru că am putut fi una dintre acele persoane care au dus solia din partea Mântuitorului acelor oameni săraci, dar minunaţi. Bucuria noastră a fost deplină atunci când am văzut că dintre ascultătorii noştri, mulţi se lăsau influenţaţi de Duhul Sfânt şi îşi predau viaţa Mântuitorului, încheind legământ cu Dumnezeu prin botez! Am văzut împlinirea făgăduinţei din Isaia 55:10,11. Cuvântul lui Dumnezeu a adus rod în acea zonă săracă, pustie. Le mulţumesc şi acelora care au fost alături de noi prin rugăciune sau care ne-au sprijinit financiar, ca să se poată împlini acest plan, cu mult mai minunat şi mai ales mai folositor decât călătoria de studiu la care am renunţat. Dumnezeu mi-a pregătit cu siguranţă ceva mai bun. Vreau să-l urmez oriunde cu plăcere, şi în „călătorii de slujire”.

  Krisztina Kristof Harmat, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...