Domnul este cel care conduce

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului şi El te va sprijini; El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. (Psalmii 55:22)

  La începutul anului 2007, primeam din partea Domnului acest verset. Nu ştiu de ce, dar un fior de teamă a pus stăpânire pe mine. Dorea Dumnezeu să mă avertizeze într-un fel? Făcusem cu ceva timp în urmă nişte analize al căror rezultat nu i-a mulţumit pe medici. Nu mă simţeam deloc bine, dar puneam totul pe seama oboselii, gândind că va trece. Dar n-a fost aşa. Chiar dacă eram „bine” în exterior, aproape că nu mă puteam menţine pe picioare şi am ajuns la spital. Nenumăratele analize au scos la iveală diagnosticul de HVC (hepatita tip C activă) cu un ficat fibrozat 85%, iar restul cu noduli în urma atâtor biopsii. Nu-mi puteam explica de ce tocmai eu?

  Am pregătit cumva familia pentru a le da vestea şi zile şi nopţi la rând am cerut sfat de la Dumnezeu să mă îndrume ce trebuie să fac şi la ce medic să mai merg. Răspunsul a venit surprinzător de repede. Citisem undeva aceste gânduri ale lui Rick Warren: „Nu vei şti niciodată că Dumnezeu e totul pentru tine, până când nu ajungi ca El să fie tot ce ai.” Boala se înrăutăţea… Medicul mi-a spus că nu mai am scăpare şi în cel mult două luni voi muri, dar că este la alegerea mea să fac un tratament, un chin în plus după părerea lui. Cu perspectiva morţii, m-am hotărât totuşi să încep tratamentul. M-am predat în mâna lui Dumnezeu, ca voia Lui să se împlinească.

  În Sabatul următor cântam la cor şi mă gândeam cum vor cânta la înmormântarea mea. Mi-am luat la revedere şi din seara aceea au început nesfârşitele nopţi cu dureri pe care cu greu le mai suportam. Dar Dumnezeu a fost cu mine şi soţul meu a vegheat lângă mine. Le mulţumesc copiilor şi fraţilor din biserică pentru că mi-au fost alături, înălţând rugăciuni. Au trecut nu doar două luni. Medicul care mă trata mi-a spus:„Tu ai alt Medic mai deştept decât mine.” Chiar dacă am căzut în comă la un moment dat, Dumnezeu a avut controlul situaţiei. După un an de tratament, mă simţeam mai bine. Vreau să înţelegeţi că, doar în clipa în care am zis: „Voia Ta să se facă, Doamne!”, am primit putere să merg înainte. Chiar dacă am făcut ceva complicaţii, merg înainte!

  Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, spune psalmistul. Treci prin probleme? Eşti la pat şi ai dureri? Poate este o suferinţă grea şi apăsătoare, nu uita că avem un Dumnezeu mare, care aşteaptă doar să întinzi mâna credinţei şi să accepţi voia Sa. Aşa cum pe mine m-a ajutat să merg înainte, te va ajuta şi pe tine! Nu voi uita niciodată ce a făcut Dumnezeu pentru mine şi aştept clipa să-I mulţumesc faţă-n faţă. Ai şi tu această dorinţă?

  Gabriela Dinu, Castellon, Spania

  Domnul este cel care conduce - 2016. La începutul anului 2007, primeam din partea Domnului acest verset. Nu ştiu de ce, dar un fior de teamă a pus stăpânire pe mine. Dorea Dumnezeu să mă avertizeze într-un fel? Făcusem cu ceva timp în urmă nişte analize al căror rezultat nu i-a mulţumit pe medici. Nu mă simţeam deloc bine, dar...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...