Tânjesc după patria cereasca

  Cei ce vorbesc în felul acesta arată desluşit că sunt în căutarea unei patrii. (Evrei 11:4)

  Nu de mult timp, am avut parte de o noapte care la început părea liniştită, dar care numai aşa nu s-a dovedit a fi!

  Fiul nostru cel mic ni-l încredinţează uneori pentru câteva zile pe micuţul Andrei, nepoţelul nostru de trei ani. Aşa s-a întâmplat şi acum şi, începând de vineri după-amiază, spre bucuria mea şi a soţului meu, acest copil scump a devenit al nostru. Nu cunosc un copil mai energic. Cum se spune astăzi, este realmente un băieţel hiperactiv.

  Ne-am bucurat de întâlnirea cu el. Mai apoi a venit şi timpul de culcare, unde de obicei nu avem probleme, pentru că Andrei adoarme uşor şi doarme bine toată noaptea, dar de data aceasta nu a fost aşa. Probabil a visat ceva, pentru că dimineaţa la 4 ne-am trezit într-un plâns groaznic: „Unde este căsuţa mea? Duceţi-mă acasă, vreau să merg acasă!” Soţul meu l-a luat în braţe, l-a mângâiat, încercând să-l încurajeze: „Nu te teme, Andrei, aici e bunicul, aici e bunica”, dar el spunea: „Nu, asta nu e căsuţa mea! Unde e mama? Unde e tata?” Într-un târziu, s-a liniştit, soţul meu l-a aşezat înapoi în pătuţ şi a dormit liniştit până dimineaţă, uitând de coşmarul nopţii.

  Dar nu se poate spune acelaşi lucru despre mine. Mi-a pierit somnul şi o amărăciune uriaşă, un dor nespus mi-a inundat inima, dor de casa cerească. Mi-a venit în minte un cântecel aproape uitat, pe care l-am învăţat în copilărie: „Din acest pământ pustiu, tânjesc după căminul ceresc /Unde Isus este Regele meu, în mijlocul stelelor/Mă mistuie dorul după veşnicie/ Aici, toate sunt trecătoare / Acolo, departe, dincolo de râul de aur,/ Acolo, va ancora corabia mântuirii mele.” (traducere liberă)

  Am izbucnit în plâns, gândindu-mă la Avraam şi la eroii credinţei care nu şi-au găsit locul în această lume păcătoasă! Şi pe noi, Dumnezeul nostru vrea să ne facă să înţelegem să nu ne cuibărim în această lume, în aşa fel încât să nu mai dorim după patria cerească! Întrebarea ne este adresată tuturor: Ne mai mistuie dorul de patria cerească?

  Isus ne-a promis: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi… mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:1-3).

  Dragă soră care citeşti aceste rânduri, îţi doresc ca în inima ta să se trezească un dor fierbinte, mistuitor, după Patria cerească şi mă rog ca tuturor celor care citim aceste rânduri să ni se împlinească acest dor şi să fim acolo, la picioarele lui Isus, în Casa Cerească!

  Iuliana Bende, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Biruința

  Ca părinte, biruința a însemnat să recunosc faptul că personalitatea mea nu este întocmai potrivită cu statul acasă tot timpul cu copiii – și să nu mă învinovățesc pentru asta. Biruința a însemnat să mă bazez pe punctele mele forte și să las ca acestea să compenseze slăbiciunile.

  A durut atât de tare!

  Pentru ce puteam să fiu recunoscătoare în toată această durere? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a păstrat viața. Aș fi putut să rămân acolo toată noaptea și, în cele din urmă, să mor! Dacă Dumnezeu vede o vrabie căzând și o îngrijește, cu atât mai mult El se îngrijește de mine!

  Dragostea: legătura care unește

  Maria avea mulți copii, dar Isus a vrut să Se asigure că avea să aibă parte de cea mai bună îngrijire, așa că a lăsat-o în grija persoanei despre care simțea că îi va purta de grijă la fel cum ar fi făcut-o El. Isus, spre deosebire de prietena mea, știa că o inimă plină de iubire oferă mai multă grijă decât o simplă legătură de familie.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...