Tânjesc după patria cereasca

  Cei ce vorbesc în felul acesta arată desluşit că sunt în căutarea unei patrii. (Evrei 11:4)

  Nu de mult timp, am avut parte de o noapte care la început părea liniştită, dar care numai aşa nu s-a dovedit a fi!

  Fiul nostru cel mic ni-l încredinţează uneori pentru câteva zile pe micuţul Andrei, nepoţelul nostru de trei ani. Aşa s-a întâmplat şi acum şi, începând de vineri după-amiază, spre bucuria mea şi a soţului meu, acest copil scump a devenit al nostru. Nu cunosc un copil mai energic. Cum se spune astăzi, este realmente un băieţel hiperactiv.

  Ne-am bucurat de întâlnirea cu el. Mai apoi a venit şi timpul de culcare, unde de obicei nu avem probleme, pentru că Andrei adoarme uşor şi doarme bine toată noaptea, dar de data aceasta nu a fost aşa. Probabil a visat ceva, pentru că dimineaţa la 4 ne-am trezit într-un plâns groaznic: „Unde este căsuţa mea? Duceţi-mă acasă, vreau să merg acasă!” Soţul meu l-a luat în braţe, l-a mângâiat, încercând să-l încurajeze: „Nu te teme, Andrei, aici e bunicul, aici e bunica”, dar el spunea: „Nu, asta nu e căsuţa mea! Unde e mama? Unde e tata?” Într-un târziu, s-a liniştit, soţul meu l-a aşezat înapoi în pătuţ şi a dormit liniştit până dimineaţă, uitând de coşmarul nopţii.

  Dar nu se poate spune acelaşi lucru despre mine. Mi-a pierit somnul şi o amărăciune uriaşă, un dor nespus mi-a inundat inima, dor de casa cerească. Mi-a venit în minte un cântecel aproape uitat, pe care l-am învăţat în copilărie: „Din acest pământ pustiu, tânjesc după căminul ceresc /Unde Isus este Regele meu, în mijlocul stelelor/Mă mistuie dorul după veşnicie/ Aici, toate sunt trecătoare / Acolo, departe, dincolo de râul de aur,/ Acolo, va ancora corabia mântuirii mele.” (traducere liberă)

  Am izbucnit în plâns, gândindu-mă la Avraam şi la eroii credinţei care nu şi-au găsit locul în această lume păcătoasă! Şi pe noi, Dumnezeul nostru vrea să ne facă să înţelegem să nu ne cuibărim în această lume, în aşa fel încât să nu mai dorim după patria cerească! Întrebarea ne este adresată tuturor: Ne mai mistuie dorul de patria cerească?

  Isus ne-a promis: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi… mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:1-3).

  Dragă soră care citeşti aceste rânduri, îţi doresc ca în inima ta să se trezească un dor fierbinte, mistuitor, după Patria cerească şi mă rog ca tuturor celor care citim aceste rânduri să ni se împlinească acest dor şi să fim acolo, la picioarele lui Isus, în Casa Cerească!

  Iuliana Bende, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...