Tânjesc după patria cereasca

  Cei ce vorbesc în felul acesta arată desluşit că sunt în căutarea unei patrii. (Evrei 11:4)

  Nu de mult timp, am avut parte de o noapte care la început părea liniştită, dar care numai aşa nu s-a dovedit a fi!

  Fiul nostru cel mic ni-l încredinţează uneori pentru câteva zile pe micuţul Andrei, nepoţelul nostru de trei ani. Aşa s-a întâmplat şi acum şi, începând de vineri după-amiază, spre bucuria mea şi a soţului meu, acest copil scump a devenit al nostru. Nu cunosc un copil mai energic. Cum se spune astăzi, este realmente un băieţel hiperactiv.

  Ne-am bucurat de întâlnirea cu el. Mai apoi a venit şi timpul de culcare, unde de obicei nu avem probleme, pentru că Andrei adoarme uşor şi doarme bine toată noaptea, dar de data aceasta nu a fost aşa. Probabil a visat ceva, pentru că dimineaţa la 4 ne-am trezit într-un plâns groaznic: „Unde este căsuţa mea? Duceţi-mă acasă, vreau să merg acasă!” Soţul meu l-a luat în braţe, l-a mângâiat, încercând să-l încurajeze: „Nu te teme, Andrei, aici e bunicul, aici e bunica”, dar el spunea: „Nu, asta nu e căsuţa mea! Unde e mama? Unde e tata?” Într-un târziu, s-a liniştit, soţul meu l-a aşezat înapoi în pătuţ şi a dormit liniştit până dimineaţă, uitând de coşmarul nopţii.

  Dar nu se poate spune acelaşi lucru despre mine. Mi-a pierit somnul şi o amărăciune uriaşă, un dor nespus mi-a inundat inima, dor de casa cerească. Mi-a venit în minte un cântecel aproape uitat, pe care l-am învăţat în copilărie: „Din acest pământ pustiu, tânjesc după căminul ceresc /Unde Isus este Regele meu, în mijlocul stelelor/Mă mistuie dorul după veşnicie/ Aici, toate sunt trecătoare / Acolo, departe, dincolo de râul de aur,/ Acolo, va ancora corabia mântuirii mele.” (traducere liberă)

  Am izbucnit în plâns, gândindu-mă la Avraam şi la eroii credinţei care nu şi-au găsit locul în această lume păcătoasă! Şi pe noi, Dumnezeul nostru vrea să ne facă să înţelegem să nu ne cuibărim în această lume, în aşa fel încât să nu mai dorim după patria cerească! Întrebarea ne este adresată tuturor: Ne mai mistuie dorul de patria cerească?

  Isus ne-a promis: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi… mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi” (Ioan 14:1-3).

  Dragă soră care citeşti aceste rânduri, îţi doresc ca în inima ta să se trezească un dor fierbinte, mistuitor, după Patria cerească şi mă rog ca tuturor celor care citim aceste rânduri să ni se împlinească acest dor şi să fim acolo, la picioarele lui Isus, în Casa Cerească!

  Iuliana Bende, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Tânjesc după patria cereasca - 2016. Nu de mult timp, am avut parte de o noapte care la început părea liniştită, dar care numai aşa nu s-a dovedit a fi! Fiul nostru cel mic ni-l încredinţează uneori pentru câteva zile pe micuţul Andrei, nepoţelul nostru de trei ani. Aşa s-a întâmplat şi acum şi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...