O mamă stăruitoare

  Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? (Luca 18:7)

  Văduva din parabola lui Isus ştia un singur lucru: să stăruie în rugăciune. O singură rugăciune adresată judecătorului nu avea cum să rezolve problema, dar stăruinţa supărătoare a adus biruinţa. Motivaţia cu care o mamă luptă şi stăruie în rugăciune este dragostea, acea dragoste care nu admite înfrângerea. Şi Dumnezeu, spre deosebire de judecătorul nedrept, este gata să intervină potrivit dragostei Sale.

  Tanti Adriana, care a lucrat ca medic pediatru la spitalul din Cluj, mi-a povestit că într-o zi îi murise o pacientă micuţă, o fetiţă de doar câteva luni. O scoseseră pe balconul salonului până vor veni părinţii s-o ia. Când a venit mama, care era nevăzătoare, a început să plângă şi a spus: „Doamna doctor, vă rog, aduceţi-o înapoi în salon, căci este frig pe balcon!” Miloasă cum era, tanti Adriana a acceptat, deşi ştia că fetiţa era moartă. După ce au adus-o, mămica îndurerată a continuat: „Doamna doctor, vă rog, mai faceţi-i ceva! Măcar ceva!!!” Văzând insistenţa mamei, tanti Adriana a repetat manevrele de reanimare, şi, spre uimirea tuturor, inima fetiţei a început să bată…

  După şase ani, pe scările spitalului urcau doi părinţi nevăzători, ţinând de mână, între ei, o fetiţă frumoasă. Era fetiţa readusă la viaţă prin puterea lui Dumnezeu, prin insistenţa unei mame şi dăruirea unei doctoriţe care s-a lăsat înduplecată, pentru că în piept îi bătea cu dragoste, o inimă de mamă. Doar Cel de Sus poate să răsplătească astfel de atitudini, şi le va răsplăti.

  Stăruinţa în rugăciunea de mijlocire este foarte importantă în marele conflict dintre bine şi rău. Curând, pe porţile cerului vor intra toţi aceia care au fost susţinuţi insistent în rugăciune, împreună cu cei care s-au rugat pentru ei. Şi Părintele nostru, în al cărui piept bate o inimă de tată, dar şi de mamă, va fi fericit să-şi vadă împlinite planurile făcute dinainte de veşnicii.

  „Acolo, toţi aceia care au lucrat într-un spirit lipsit de egoism vor vedea rodul străduinţelor lor… Vedem ceva din toate acestea aici. Dar cât de puţin din rezultatele celei mai nobile lucrări din lume poate vedea înfăptuitorul ei în această viaţă!… Ei nu ştiu că, prin credincioşia lor, s-au eliberat râuri de binecuvântare care nu vor seca niciodată. […] Numai prin credinţă pot vedea influenţa aceasta răspândindu-se de o mie de ori… Sunt mulţumiţi aici să ştie că au pus în mişcare forţe pentru bine. In lumea cea nouă se vor vedea munca şi rezultatele tuturor acestora.” (Ellen G. White, Educaţie, p. 240)

  Ce frumoasă va fi ziua aceea!

  Maria Catană, Roman, Moldova

  O mamă stăruitoare - 2016. Stăruinţa în rugăciunea de mijlocire este foarte importantă în marele conflict dintre bine şi rău. Curând, pe porţile cerului vor intra toţi aceia care au fost susţinuţi insistent în rugăciune, împreună cu cei care s-au rugat pentru ei.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...