O mamă stăruitoare

  Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? (Luca 18:7)

  Văduva din parabola lui Isus ştia un singur lucru: să stăruie în rugăciune. O singură rugăciune adresată judecătorului nu avea cum să rezolve problema, dar stăruinţa supărătoare a adus biruinţa. Motivaţia cu care o mamă luptă şi stăruie în rugăciune este dragostea, acea dragoste care nu admite înfrângerea. Şi Dumnezeu, spre deosebire de judecătorul nedrept, este gata să intervină potrivit dragostei Sale.

  Tanti Adriana, care a lucrat ca medic pediatru la spitalul din Cluj, mi-a povestit că într-o zi îi murise o pacientă micuţă, o fetiţă de doar câteva luni. O scoseseră pe balconul salonului până vor veni părinţii s-o ia. Când a venit mama, care era nevăzătoare, a început să plângă şi a spus: „Doamna doctor, vă rog, aduceţi-o înapoi în salon, căci este frig pe balcon!” Miloasă cum era, tanti Adriana a acceptat, deşi ştia că fetiţa era moartă. După ce au adus-o, mămica îndurerată a continuat: „Doamna doctor, vă rog, mai faceţi-i ceva! Măcar ceva!!!” Văzând insistenţa mamei, tanti Adriana a repetat manevrele de reanimare, şi, spre uimirea tuturor, inima fetiţei a început să bată…

  După şase ani, pe scările spitalului urcau doi părinţi nevăzători, ţinând de mână, între ei, o fetiţă frumoasă. Era fetiţa readusă la viaţă prin puterea lui Dumnezeu, prin insistenţa unei mame şi dăruirea unei doctoriţe care s-a lăsat înduplecată, pentru că în piept îi bătea cu dragoste, o inimă de mamă. Doar Cel de Sus poate să răsplătească astfel de atitudini, şi le va răsplăti.

  Stăruinţa în rugăciunea de mijlocire este foarte importantă în marele conflict dintre bine şi rău. Curând, pe porţile cerului vor intra toţi aceia care au fost susţinuţi insistent în rugăciune, împreună cu cei care s-au rugat pentru ei. Şi Părintele nostru, în al cărui piept bate o inimă de tată, dar şi de mamă, va fi fericit să-şi vadă împlinite planurile făcute dinainte de veşnicii.

  „Acolo, toţi aceia care au lucrat într-un spirit lipsit de egoism vor vedea rodul străduinţelor lor… Vedem ceva din toate acestea aici. Dar cât de puţin din rezultatele celei mai nobile lucrări din lume poate vedea înfăptuitorul ei în această viaţă!… Ei nu ştiu că, prin credincioşia lor, s-au eliberat râuri de binecuvântare care nu vor seca niciodată. […] Numai prin credinţă pot vedea influenţa aceasta răspândindu-se de o mie de ori… Sunt mulţumiţi aici să ştie că au pus în mişcare forţe pentru bine. In lumea cea nouă se vor vedea munca şi rezultatele tuturor acestora.” (Ellen G. White, Educaţie, p. 240)

  Ce frumoasă va fi ziua aceea!

  Maria Catană, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...