Articolul precedentVioara din mâna lutierului
  Articolul următorÎntors din drum

  Apel

  Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?… Sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 8:35,38,39)

  În fiecare seară când ajungeam la biserică, în Etiopia, un băiat cu vârsta cuprinsă între 14 şi 15 ani, dorea să mă ajute să duc bagajul. Am început să remarc şi faptul că în timpul predicii Daniel era printre cei care îşi luau notiţe. Aceasta dovedea interesul lui pentru ce se prezenta. Era fericit când era la biserică, însă după prelegere, în timp ce îmi ducea bagajul spre maşină, pe chipul lui se aşeza tristeţea. Totuşi El a fost unul dintre cei care au luat decizia de a se boteza.

  În ultimul Sabat, după botez, ne-am întors la biserică pentru a le face primirea în comunitate celor care s-au botezat. Ne-am rugat, iar pastorul i-a întins mâna mai întâi chiar lui Daniel, apreciindu-l pentru exemplul său de credincioşie. Atunci am aflat pentru prima dată povestea lui.

  Daniel provenea dintr-o familie neadventistă. În fiecare seară când ajungea acasă, era bătut foarte rău de părinţi, care nu înţelegeau decizia lui. Acesta era motivul pentru care devenea mereu trist după prelegere, când trebuia să plece acasă. Deşi s-a confruntat cu această situaţie în fiecare seară, Daniel nu a lipsit nici măcar o singură dată în cele două săptămâni, cât timp au avut loc întâlnirile. Era atât de convins de iubirea lui Dumnezeu faţă de el şi de autenticitatea chemării care îi era adresată, încât nu s-a dat înapoi în faţa persecuţiei.

  Mulţi dintre cei care eram prezenţi împreună cu Daniel am fost impresionaţi până la lacrimi de situaţia lui. Dar am fost şi mai uimiţi apoi de anunţul pe care l-a făcut pastorul. Cu siguranţă că Daniel urma să le spună părinţilor lui în acea seară că luase decizia să se boteze şi chiar făcuse acest pas; ca urmare, era foarte posibil să fie alungat de acasă. Însă dacă acest lucru se întâmpla, pastorul s-a oferit să îl ia la el acasă ca pe propriul copil şi să îl crească.

  Pentru mine, acest tânăr a fost un exemplu pe care nu îl voi uita. Dumnezeu este măreţ şi face multe minuni în dreptul fiecăruia. Chiar dacă a pierdut o familie, a câştigat una mult mai mare, familia lui Dumnezeu.

  Şi noi suntem chemate să îl acceptăm pe Dumnezeu în viaţa noastră în mod deplin, la fel ca acest tânăr, să fim dispuse la orice sacrificiu, pentru El.

  Nicoleta Pătrăşcanu, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...