Articolul precedentVioara din mâna lutierului
  Articolul următorÎntors din drum

  Apel

  Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?… Sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 8:35,38,39)

  În fiecare seară când ajungeam la biserică, în Etiopia, un băiat cu vârsta cuprinsă între 14 şi 15 ani, dorea să mă ajute să duc bagajul. Am început să remarc şi faptul că în timpul predicii Daniel era printre cei care îşi luau notiţe. Aceasta dovedea interesul lui pentru ce se prezenta. Era fericit când era la biserică, însă după prelegere, în timp ce îmi ducea bagajul spre maşină, pe chipul lui se aşeza tristeţea. Totuşi El a fost unul dintre cei care au luat decizia de a se boteza.

  În ultimul Sabat, după botez, ne-am întors la biserică pentru a le face primirea în comunitate celor care s-au botezat. Ne-am rugat, iar pastorul i-a întins mâna mai întâi chiar lui Daniel, apreciindu-l pentru exemplul său de credincioşie. Atunci am aflat pentru prima dată povestea lui.

  Daniel provenea dintr-o familie neadventistă. În fiecare seară când ajungea acasă, era bătut foarte rău de părinţi, care nu înţelegeau decizia lui. Acesta era motivul pentru care devenea mereu trist după prelegere, când trebuia să plece acasă. Deşi s-a confruntat cu această situaţie în fiecare seară, Daniel nu a lipsit nici măcar o singură dată în cele două săptămâni, cât timp au avut loc întâlnirile. Era atât de convins de iubirea lui Dumnezeu faţă de el şi de autenticitatea chemării care îi era adresată, încât nu s-a dat înapoi în faţa persecuţiei.

  Mulţi dintre cei care eram prezenţi împreună cu Daniel am fost impresionaţi până la lacrimi de situaţia lui. Dar am fost şi mai uimiţi apoi de anunţul pe care l-a făcut pastorul. Cu siguranţă că Daniel urma să le spună părinţilor lui în acea seară că luase decizia să se boteze şi chiar făcuse acest pas; ca urmare, era foarte posibil să fie alungat de acasă. Însă dacă acest lucru se întâmpla, pastorul s-a oferit să îl ia la el acasă ca pe propriul copil şi să îl crească.

  Pentru mine, acest tânăr a fost un exemplu pe care nu îl voi uita. Dumnezeu este măreţ şi face multe minuni în dreptul fiecăruia. Chiar dacă a pierdut o familie, a câştigat una mult mai mare, familia lui Dumnezeu.

  Şi noi suntem chemate să îl acceptăm pe Dumnezeu în viaţa noastră în mod deplin, la fel ca acest tânăr, să fim dispuse la orice sacrificiu, pentru El.

  Nicoleta Pătrăşcanu, Muntenia

  Apel - 2016. În fiecare seară când ajungeam la biserică, în Etiopia, un băiat cu vârsta cuprinsă între 14 şi 15 ani, dorea să mă ajute să duc bagajul. Am început să remarc şi faptul că în timpul predicii Daniel era printre cei care îşi luau notiţe. Aceasta dovedea interesul lui pentru ce se prezenta. Era fericit când era la biserică, însă...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...