Rugăciune ascultată

  Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine; nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le povestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. (Psalmii 40:5)

  O doamnă care suferise o arsură destul de severă a primit o recomandare să apeleze la un tratament natural şi aşa am ajuns să ne cunoaştem. A fost foarte sinceră, mărturisindu-mi că suferă de hepatita C, şi m-a atenţionat de pericolul la care mă expun. I-am explicat atunci că am mai tratat astfel de pacienţi şi am asigurat-o că sterilizez instrumentele pe care le folosesc. Am pansat rana în ocazia aceea şi, pentru că nu putea veni zilnic la pansat, i-am oferit pansament suplimentar să îl folosească acasă. Au trecut câteva zile şi într-o vineri seara m-am hotărât să o sun. Ar fi fost nevoie să văd rana şi să o pansez din nou. Era tristă pentru că nu se simţea bine, avea frisoane. I-am explicat atunci că vindecarea este doar în mâna lui Dumnezeu, iar El mă foloseşte pe mine ca instrument. Am promis că mă voi ruga pentru ea şi m-am ţinut de promisiune. Peste o oră, am primit un telefon de la ea. Nu mai avea febră. A doua zi, m-a asigurat că e mult mai bine şi mi-a mulţumit pentru rugăciunile mele care şi-au Scut efectul. I-am oferit şi literatură creştină şi a fost receptivă. Sper din suflet să-L găsească pe Dumnezeu cât mai curând! Am descoperit că metoda Domnului Hristos de a sluji mai întâi şi de a face bine îmi aduce împlinire personală şi în acelaşi timp, deschide calea spre inimile oamenilor pentru vindecare spirituală.

  „Dacă vei lucra aşa cum Domnul Hristos a stabilit că trebuie să lucreze ucenicii Săi, câştigând suflete pentru El, atunci vei simţi nevoia unei experienţe spirituale mai profunde, precum şi a unei cunoaşteri mai înalte a lucrurilor dumnezeieşti; atunci vei înseta şi vei flămânzi după neprihănire. Vei lupta atunci cu Dumnezeu în rugăciune şi credinţa ta va fi întărită, iar sufletul tău va bea şi mai mult din izvoarele mântuirii. Întâmpinând împotrivire şi încercări, acestea te vor face să te apropii mai mult de Biblie şi te vei ruga mai mult. Atunci vei creşte în harul şi în cunoştinţa Domnului Hristos şi vei obţine o experienţă bogată. Spiritul lucrării dezinteresate pentru alţii îi dă caracterului profunzime, statornicie şi o bunătate plină de iubire, asemenea lui Hristos, aducându-i posesorului pace şi fericire.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 98, ed. de buzunar)

  Astăzi poţi să aduci vindecare unei persoane! Roagă-te şi apoi lucrează!

  Leana Peşea, Craiova, Oltenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...