Articolul precedentO lumină între vecini
  Articolul următorÎntâlnire la micul dejun

  Cântecul biruinţei (II)

  Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine. Încredeţi-vă în Domnul pe vecie, căci Domnul Dumnezeu este Stânca veacurilor. (Isaia 26:3,4)

  În semestrul doi, un alt examen fusese programat în Sabat. Îngrijorarea era din nou mare. Nu voiam să am restanţe pe vară. Îmi imaginam perioada de post-partum aglomerată, cu nopţi nedormite, acompaniată de scâncete şi mă gândeam ca numai de învăţat n-o să mai am eu timp atunci. Mă rugam şi-L întrebam pe Dumnezeu: Oare problema asta cum o s-o rezolvi?

  Examenul de diabet consta în două probe: scrisă şi orală (una fiind sâmbătă, cealaltă duminică), aşa ca am mers să vorbesc cu profesoara să le susţin duminică pe amândouă. N-a fost de acord, mi-a zis: „Doamnă, îmi pare rău, poţi să dai doar proba practică, iar grila o vei da în vară.” Ştiam că Dumnezeu va ieşi biruitor şi de data aceasta, aşa că am învăţat foarte bine şi m-am dus duminică la examen. I-a plăcut cum am răspuns la întrebări, mi-a pus nota 9 şi apoi a urmat întrebarea: „Şi grila când te-ai hotărât s-o dai?” „Păi…, n-aş putea s-o dau astăzi?” A zâmbit şi-a zis: „Bine, fie!” îmi venea să strig de bucurie.

  În fiecare an, am avut examene programate sâmbăta, dar m-am rugat şi le-am spus profesorilor motivele pentru care eu nu pot să vin. Întotdeauna mi s-au aprobat cererile pentru că Dumnezeu nu voia să am restanţe din cauza Sabatului, ci voia ca eu să fiu o luminiţă în întunericul acestei lumi.

  Am plecat în vacanţă la părinţi cu bucuria în suflet că „până aici Dumnezeu m-a ajutat”. Eram însărcinată în luna a noua, aşa că aşteptam momentul culminant al întâlnirii cu băieţelul nostru. Naşterea s-a declanşat în prima zi de Paşte. Mi-am sunat doctoriţa şi bineînţeles era plecată din Iaşi. Aveam oarecum indicaţie de cezariană şi eram îngrijorată pentru că nu ştiam ce doctor avea să mă opereze. Dumnezeu a fost alături de mine şi atunci, evenimentele au fost în totalitate controlate de El, şi, astfel, a venit pe lume un copil drag nouă, sănătos şi cuminte. I-am pus numele Ianis, care în evreieşte înseamnă „dar de la Dumnezeu”.

  După operaţie, m-am refăcut imediat şi la o săptămână am mers la facultate, însă profesorii şi colegii m-au rugat să merg acasă pentru că, au zis ei: „Aşa ceva este imposibil, să laşi copilul acasă şi tu să vii operată la stagii.” A urmat sesiunea, mai aveam şase examene de dat, dintre care unul era foarte greu. Am luat note mari, am obţinut media cea mai mare din toţi ceilalţi ani de facultate şi mi L-am făcut pe Dumnezeu cel mai bun prieten.

  Slavă Lui! Cântecul biruinţei a răsunat din nou în inima mea. Cu adevărat merită să ne încredem în Domnul pe vecie, El este Stânca veacurilor.

  Simina Daniluc, Hârlău, Moldova

  Cântecul biruinţei (II) - 2016. În fiecare an, am avut examene programate sâmbăta, dar m-am rugat şi le-am spus profesorilor motivele pentru care eu nu pot să vin. Întotdeauna mi s-au aprobat cererile pentru că Dumnezeu nu voia să am restanţe din cauza Sabatului, ci voia ca eu să fiu o luminiţă în întunericul acestei lumi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...