Articolul precedentNume de biruitor
  Articolul următorEra un înger? (1)

  Focul să ardă necurmat pe altar

  Focul să ardă necurmat pe altar şi să nu se stingă deloc. (Leviticul 6:13)

  Fiecare dintre noi suntem chemate să fim temple ale Duhului Sfânt (1 Corinteni 3:16). Şi în fiecare templu trebuie să existe un altar. M-am gândit adeseori: Oare ce poate însemna focul necurmat pe altar în Noul Testament şi mai ales în timpul solemn al sfârşitului pe care îl trăim? în timp ce mă rugam şi meditam, Duhul Sfânt mi-a inspirat câteva coordonate, pe care le-am transpus în viaţa mea personală şi apoi în viaţa propriei familii.

  Impresionată profund de tragedia morţii lui Nadab şi Abihu, care au adus foc străin pe altar, nesocotind porunca divină, mi-am dat seama că, în primul rând, pe altarul vieţii mele trebuie să ardă necurmat focul ascultării în totul totului tot de poruncile şi rânduielile Domnului Dumnezeu. Mi-a fost de multe ori probată credinţa, atât în copilărie, cât şi în adolescenţă, la tinereţe şi maturitate, iar mai târziu alături de soţul meu, pastor temerar, care a avut multe încercări în vremurile trecute, dar împreună am considerat că „trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni” şi am rămas la „stă scris”.

  Pe altarul familiei noastre am aprins focul rugăciunii şi cel al credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna. Aşa ne-am educat şi copiii, dar nu i-am forţat niciodată, ci i-am lăsat să decidă fiecare personal, precum bunul Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, cu liberă voinţă de alegere. Ne-am bucurat când i-am văzut urmând Calea Domnului, am plâns cu ei şi ne-am rugat pentru ei când au luat decizii greşite. Astăzi, ei înşişi îşi îndrumă copiii spre Dumnezeu şi sperăm ca, prin har divin, să fim cu toţii reuniţi în curând, în împărăţia slavei.

  Când eram toţi cinci acasă, noi şi cei trei copii scumpi, ne-am străduit ca să ardă necurmat focul altarului de dimineaţă şi de seară. Dar, pe măsură ce au crescut şi aveau programe diferite de şcoală – unii învăţau dimineaţa, alţii după-amiază – a trebuit uneori să facem altarul de dimineaţă cu fiul care pleca la şcoală, apoi cu cel care se trezea. Nu regret timpul investit pentru ei; regret că poate nu am fost îndeajuns de consecvenţi întotdeauna.

  Animaţi de Duhul Sfânt, am aprins pe altarul familiei noastre focul misiunii, care arde şi acum necurmat. Deşi am rămas singură – soţul meu este la odihnă -, iar copiii sunt toţi departe, ne implicăm fiecare cu darurile noastre pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu. Aşa după cum focul dragostei Lui arde necurmat pentru noi, să ne aşezăm ca jertfe vii pe altarul Său şi focul recunoştinţei şi adorării noastre să ardă necurmat, până în veşnicii, spre bucuria şi slava Lui!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Focul să ardă necurmat pe altar - 2016. Pe altarul familiei noastre am aprins focul rugăciunii şi cel al credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna. Aşa ne-am educat şi copiii, dar nu i-am forţat niciodată, ci i-am lăsat să decidă fiecare personal, precum bunul Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, cu liberă voinţă de alegere.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...