Articolul precedentNume de biruitor
  Articolul următorEra un înger? (1)

  Focul să ardă necurmat pe altar

  Focul să ardă necurmat pe altar şi să nu se stingă deloc. (Leviticul 6:13)

  Fiecare dintre noi suntem chemate să fim temple ale Duhului Sfânt (1 Corinteni 3:16). Şi în fiecare templu trebuie să existe un altar. M-am gândit adeseori: Oare ce poate însemna focul necurmat pe altar în Noul Testament şi mai ales în timpul solemn al sfârşitului pe care îl trăim? în timp ce mă rugam şi meditam, Duhul Sfânt mi-a inspirat câteva coordonate, pe care le-am transpus în viaţa mea personală şi apoi în viaţa propriei familii.

  Impresionată profund de tragedia morţii lui Nadab şi Abihu, care au adus foc străin pe altar, nesocotind porunca divină, mi-am dat seama că, în primul rând, pe altarul vieţii mele trebuie să ardă necurmat focul ascultării în totul totului tot de poruncile şi rânduielile Domnului Dumnezeu. Mi-a fost de multe ori probată credinţa, atât în copilărie, cât şi în adolescenţă, la tinereţe şi maturitate, iar mai târziu alături de soţul meu, pastor temerar, care a avut multe încercări în vremurile trecute, dar împreună am considerat că „trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni” şi am rămas la „stă scris”.

  Pe altarul familiei noastre am aprins focul rugăciunii şi cel al credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna. Aşa ne-am educat şi copiii, dar nu i-am forţat niciodată, ci i-am lăsat să decidă fiecare personal, precum bunul Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, cu liberă voinţă de alegere. Ne-am bucurat când i-am văzut urmând Calea Domnului, am plâns cu ei şi ne-am rugat pentru ei când au luat decizii greşite. Astăzi, ei înşişi îşi îndrumă copiii spre Dumnezeu şi sperăm ca, prin har divin, să fim cu toţii reuniţi în curând, în împărăţia slavei.

  Când eram toţi cinci acasă, noi şi cei trei copii scumpi, ne-am străduit ca să ardă necurmat focul altarului de dimineaţă şi de seară. Dar, pe măsură ce au crescut şi aveau programe diferite de şcoală – unii învăţau dimineaţa, alţii după-amiază – a trebuit uneori să facem altarul de dimineaţă cu fiul care pleca la şcoală, apoi cu cel care se trezea. Nu regret timpul investit pentru ei; regret că poate nu am fost îndeajuns de consecvenţi întotdeauna.

  Animaţi de Duhul Sfânt, am aprins pe altarul familiei noastre focul misiunii, care arde şi acum necurmat. Deşi am rămas singură – soţul meu este la odihnă -, iar copiii sunt toţi departe, ne implicăm fiecare cu darurile noastre pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu. Aşa după cum focul dragostei Lui arde necurmat pentru noi, să ne aşezăm ca jertfe vii pe altarul Său şi focul recunoştinţei şi adorării noastre să ardă necurmat, până în veşnicii, spre bucuria şi slava Lui!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Focul să ardă necurmat pe altar - 2016. Pe altarul familiei noastre am aprins focul rugăciunii şi cel al credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna. Aşa ne-am educat şi copiii, dar nu i-am forţat niciodată, ci i-am lăsat să decidă fiecare personal, precum bunul Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, cu liberă voinţă de alegere.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...