Articolul precedentNume de biruitor
  Articolul următorEra un înger? (1)

  Focul să ardă necurmat pe altar

  Focul să ardă necurmat pe altar şi să nu se stingă deloc. (Leviticul 6:13)

  Fiecare dintre noi suntem chemate să fim temple ale Duhului Sfânt (1 Corinteni 3:16). Şi în fiecare templu trebuie să existe un altar. M-am gândit adeseori: Oare ce poate însemna focul necurmat pe altar în Noul Testament şi mai ales în timpul solemn al sfârşitului pe care îl trăim? în timp ce mă rugam şi meditam, Duhul Sfânt mi-a inspirat câteva coordonate, pe care le-am transpus în viaţa mea personală şi apoi în viaţa propriei familii.

  Impresionată profund de tragedia morţii lui Nadab şi Abihu, care au adus foc străin pe altar, nesocotind porunca divină, mi-am dat seama că, în primul rând, pe altarul vieţii mele trebuie să ardă necurmat focul ascultării în totul totului tot de poruncile şi rânduielile Domnului Dumnezeu. Mi-a fost de multe ori probată credinţa, atât în copilărie, cât şi în adolescenţă, la tinereţe şi maturitate, iar mai târziu alături de soţul meu, pastor temerar, care a avut multe încercări în vremurile trecute, dar împreună am considerat că „trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni” şi am rămas la „stă scris”.

  Pe altarul familiei noastre am aprins focul rugăciunii şi cel al credinţei date sfinţilor o dată pentru totdeauna. Aşa ne-am educat şi copiii, dar nu i-am forţat niciodată, ci i-am lăsat să decidă fiecare personal, precum bunul Dumnezeu ne-a creat pe fiecare, cu liberă voinţă de alegere. Ne-am bucurat când i-am văzut urmând Calea Domnului, am plâns cu ei şi ne-am rugat pentru ei când au luat decizii greşite. Astăzi, ei înşişi îşi îndrumă copiii spre Dumnezeu şi sperăm ca, prin har divin, să fim cu toţii reuniţi în curând, în împărăţia slavei.

  Când eram toţi cinci acasă, noi şi cei trei copii scumpi, ne-am străduit ca să ardă necurmat focul altarului de dimineaţă şi de seară. Dar, pe măsură ce au crescut şi aveau programe diferite de şcoală – unii învăţau dimineaţa, alţii după-amiază – a trebuit uneori să facem altarul de dimineaţă cu fiul care pleca la şcoală, apoi cu cel care se trezea. Nu regret timpul investit pentru ei; regret că poate nu am fost îndeajuns de consecvenţi întotdeauna.

  Animaţi de Duhul Sfânt, am aprins pe altarul familiei noastre focul misiunii, care arde şi acum necurmat. Deşi am rămas singură – soţul meu este la odihnă -, iar copiii sunt toţi departe, ne implicăm fiecare cu darurile noastre pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu. Aşa după cum focul dragostei Lui arde necurmat pentru noi, să ne aşezăm ca jertfe vii pe altarul Său şi focul recunoştinţei şi adorării noastre să ardă necurmat, până în veşnicii, spre bucuria şi slava Lui!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...