„Fă-ţi datoria, restul lasă-i Lui!”

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp… (2 Timotei 4:2 p.p)

  Uitându-ne în jur, observăm că „ceasul vremii” bate a târziu. De aceea, cât mai avem timp de har ar trebui să colaborăm cu Dumnezeu pentru a salva cât mai multe suflete pentru cer. Am fost învăţată astfel de mică, văzând viaţa tatălui meu. Nu poate trece o zi fără să vorbească cu cineva despre Isus sau măcar să dea o carte – aşa a dat mii de cărţi.

  Într-una din zile, cum are el obiceiul să iasă şi să împartă cărţi, la o poartă vede două doamne în vârstă povestind. Intră în vorbă cu ele şi îi lasă fiecăreia câte o carte – Adevărata zi de odihnă.

  Trece un timp şi, într-o vineri seara, tata (fr. Nagy) era la Biserica Betel. La sfârşitul serviciului divin, când dă mâna cu fraţii şi surorile la ieşire, este şi o doamnă în vârstă, de peste 80 de ani. Tata a recunoscut-o, dar a lăsat-o să-i povestească ea mai întâi; îi spune că este baptistă de 37 de ani, dar nu de mult timp a trecut un domn prin faţa casei ei şi i-a lăsat o carte din care a aflat că nu duminica este ziua de închinare stabilită de Dumnezeu, ci sâmbăta este ziua sfântă. Şi pentru că de atunci nu mai are linişte, s-a interesat unde este biserica a cărei zi de odihnă este sâmbăta şi a venit foarte hotărâtă să ceară botezul, pentru că vrea să fie mântuită.

  Tata i-a spus atunci: „Eu sunt persoana care v-a dat cartea. Bine aţi venit la biserica noastră!”

  Poate spui: Nu ştiu cum să încep o discuţie. Nu am talent să vorbesc în public, poate vor râde de mine. Dacă nu poţi să spui tu despre Domnul Hris-tos, lasă o carte; va vorbi ea în locul tău!

  Ce bucurie va fi în cer când vei întâlni persoane care vor fi acolo datorită unei cărţi oferite de tine, la magazin sau în tramvai, în tren sau pe stradă! Duhul Sfânt va lucra şi va face să crească sămânţa semănată de tine.

  Să folosim orice ocazie ca să lucrăm pentru Mântuitorul!

  „Publicaţiile noastre seamănă acum sămânţa Evanghehei şi sunt mijlocul de a aduce la Domnul Hristos tot aşa de multe suflete ca şi cuvântul predicat. Ca rezultat al distribuirii lor, au fost ridicate biserici întregi. Fiecare ucenic al lui Hristos poate lua parte la această lucrare.”(Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 159)

  „Mi-a fost arătat că publicaţiile existente au realizat deja o lucrare în mintea unor oameni…, sfărâmând zidurile prejudecăţii şi ale superstiţiei. Mi-au fost arătaţi bărbaţi şi femei care studiau cu interes profund reviste şi broşuri despre adevărul prezent…, în special lumina privitoare la Sabatul poruncii a patra. (Ibidem, p. 163)

  Mariana Toma, Arad, Banat

  „Fă-ţi datoria, restul lasă-i Lui!” - 2016. Ce bucurie va fi în cer când vei întâlni persoane care vor fi acolo datorită unei cărţi oferite de tine, la magazin sau în tramvai, în tren sau pe stradă! Duhul Sfânt va lucra şi va face să crească sămânţa semănată de tine.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...