„Fă-ţi datoria, restul lasă-i Lui!”

  Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp… (2 Timotei 4:2 p.p)

  Uitându-ne în jur, observăm că „ceasul vremii” bate a târziu. De aceea, cât mai avem timp de har ar trebui să colaborăm cu Dumnezeu pentru a salva cât mai multe suflete pentru cer. Am fost învăţată astfel de mică, văzând viaţa tatălui meu. Nu poate trece o zi fără să vorbească cu cineva despre Isus sau măcar să dea o carte – aşa a dat mii de cărţi.

  Într-una din zile, cum are el obiceiul să iasă şi să împartă cărţi, la o poartă vede două doamne în vârstă povestind. Intră în vorbă cu ele şi îi lasă fiecăreia câte o carte – Adevărata zi de odihnă.

  Trece un timp şi, într-o vineri seara, tata (fr. Nagy) era la Biserica Betel. La sfârşitul serviciului divin, când dă mâna cu fraţii şi surorile la ieşire, este şi o doamnă în vârstă, de peste 80 de ani. Tata a recunoscut-o, dar a lăsat-o să-i povestească ea mai întâi; îi spune că este baptistă de 37 de ani, dar nu de mult timp a trecut un domn prin faţa casei ei şi i-a lăsat o carte din care a aflat că nu duminica este ziua de închinare stabilită de Dumnezeu, ci sâmbăta este ziua sfântă. Şi pentru că de atunci nu mai are linişte, s-a interesat unde este biserica a cărei zi de odihnă este sâmbăta şi a venit foarte hotărâtă să ceară botezul, pentru că vrea să fie mântuită.

  Tata i-a spus atunci: „Eu sunt persoana care v-a dat cartea. Bine aţi venit la biserica noastră!”

  Poate spui: Nu ştiu cum să încep o discuţie. Nu am talent să vorbesc în public, poate vor râde de mine. Dacă nu poţi să spui tu despre Domnul Hris-tos, lasă o carte; va vorbi ea în locul tău!

  Ce bucurie va fi în cer când vei întâlni persoane care vor fi acolo datorită unei cărţi oferite de tine, la magazin sau în tramvai, în tren sau pe stradă! Duhul Sfânt va lucra şi va face să crească sămânţa semănată de tine.

  Să folosim orice ocazie ca să lucrăm pentru Mântuitorul!

  „Publicaţiile noastre seamănă acum sămânţa Evanghehei şi sunt mijlocul de a aduce la Domnul Hristos tot aşa de multe suflete ca şi cuvântul predicat. Ca rezultat al distribuirii lor, au fost ridicate biserici întregi. Fiecare ucenic al lui Hristos poate lua parte la această lucrare.”(Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 159)

  „Mi-a fost arătat că publicaţiile existente au realizat deja o lucrare în mintea unor oameni…, sfărâmând zidurile prejudecăţii şi ale superstiţiei. Mi-au fost arătaţi bărbaţi şi femei care studiau cu interes profund reviste şi broşuri despre adevărul prezent…, în special lumina privitoare la Sabatul poruncii a patra. (Ibidem, p. 163)

  Mariana Toma, Arad, Banat

  „Fă-ţi datoria, restul lasă-i Lui!” - 2016. Ce bucurie va fi în cer când vei întâlni persoane care vor fi acolo datorită unei cărţi oferite de tine, la magazin sau în tramvai, în tren sau pe stradă! Duhul Sfânt va lucra şi va face să crească sămânţa semănată de tine.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...