„Fă-ţi datoria, restul lasă-i Lui!”

Propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp… (2 Timotei 4:2 p.p)

Uitându-ne în jur, observăm că „ceasul vremii” bate a târziu. De aceea, cât mai avem timp de har ar trebui să colaborăm cu Dumnezeu pentru a salva cât mai multe suflete pentru cer. Am fost învăţată astfel de mică, văzând viaţa tatălui meu. Nu poate trece o zi fără să vorbească cu cineva despre Isus sau măcar să dea o carte – aşa a dat mii de cărţi.

Într-una din zile, cum are el obiceiul să iasă şi să împartă cărţi, la o poartă vede două doamne în vârstă povestind. Intră în vorbă cu ele şi îi lasă fiecăreia câte o carte – Adevărata zi de odihnă.

Trece un timp şi, într-o vineri seara, tata (fr. Nagy) era la Biserica Betel. La sfârşitul serviciului divin, când dă mâna cu fraţii şi surorile la ieşire, este şi o doamnă în vârstă, de peste 80 de ani. Tata a recunoscut-o, dar a lăsat-o să-i povestească ea mai întâi; îi spune că este baptistă de 37 de ani, dar nu de mult timp a trecut un domn prin faţa casei ei şi i-a lăsat o carte din care a aflat că nu duminica este ziua de închinare stabilită de Dumnezeu, ci sâmbăta este ziua sfântă. Şi pentru că de atunci nu mai are linişte, s-a interesat unde este biserica a cărei zi de odihnă este sâmbăta şi a venit foarte hotărâtă să ceară botezul, pentru că vrea să fie mântuită.

Tata i-a spus atunci: „Eu sunt persoana care v-a dat cartea. Bine aţi venit la biserica noastră!”

Poate spui: Nu ştiu cum să încep o discuţie. Nu am talent să vorbesc în public, poate vor râde de mine. Dacă nu poţi să spui tu despre Domnul Hris-tos, lasă o carte; va vorbi ea în locul tău!

Ce bucurie va fi în cer când vei întâlni persoane care vor fi acolo datorită unei cărţi oferite de tine, la magazin sau în tramvai, în tren sau pe stradă! Duhul Sfânt va lucra şi va face să crească sămânţa semănată de tine.

Să folosim orice ocazie ca să lucrăm pentru Mântuitorul!

„Publicaţiile noastre seamănă acum sămânţa Evanghehei şi sunt mijlocul de a aduce la Domnul Hristos tot aşa de multe suflete ca şi cuvântul predicat. Ca rezultat al distribuirii lor, au fost ridicate biserici întregi. Fiecare ucenic al lui Hristos poate lua parte la această lucrare.”(Ellen G. White, Sfaturi pentru o slujire creştină eficientă, p. 159)

„Mi-a fost arătat că publicaţiile existente au realizat deja o lucrare în mintea unor oameni…, sfărâmând zidurile prejudecăţii şi ale superstiţiei. Mi-au fost arătaţi bărbaţi şi femei care studiau cu interes profund reviste şi broşuri despre adevărul prezent…, în special lumina privitoare la Sabatul poruncii a patra. (Ibidem, p. 163)

Mariana Toma, Arad, Banat

Judith Couchman
Judith Couchman
Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video