Totul este cu putinţă

  O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor! (Psalmii 31:19)

  Într-un nou an şcolar, când unul dintre copiii mei terminase clasa a VIII-a, a fost dată o lege prin care învăţământul de zece clase devenea obligatoriu. Drept urmare, l-am înscris la unul dintre liceele oraşului. Tot ce au păţit în acel an şcolar fiul meu împreună cu alţi elevi care lipseau sâmbăta de la şcoală poate forma obiectul multor articole. Umilinţele la care a fost supus, publicarea la ziar şi multe altele, erau metodele de intimidare ale vechiului regim. În cele din urmă, ajungem la sfârşitul anului şi aflăm cu uimire că este corigent la… muzică. Altfel nici nu se putea, băiatul era de nouă şi zece.

  Am fost în audienţă la Inspectoratul general al învăţământului. M-a întâmpinat un domn sobru, dar amabil, care m-a ascultat cu răbdare şi, în cele din urmă a rezumat: „Ne vedem la toamnă.” Şi a venit toamna, aducând o înştiinţare cum că acest examen de corigenţă va avea loc într-o sâmbătă.

  Joia dinaintea examenului, domnul inspector avea zi de audienţe. M-am dus la inspectorat, unde am dat peste un rând mare. Tot felul de profesori având fiecare doleanţa sa, doreau un timp de audienţă la domnul inspector. M-am aşezat la rând şi am aşteptat cu inima strânsă, având aceeaşi rugăciune pe care o purtam mereu cu mine, ca Dumnezeu să intervină.

  Şi a intervenit prin sosirea a doi domni care erau inspectori la minister şi veniseră în inspecţie la… inspectorat. După puţin timp, am fost anunţaţi că nu se mai ţin audienţe, dar am fost invitate înăuntru eu şi încă o doamnă, ca fiind ultimele beneficiare ale acelei zile.

  Mi-am zis ca Estera: „Şi dacă va fi să pier voi pieri.” În faţa mea se aflau doi inspectori, unul mai mare ca altul în grad. Am spus tot ce m-a inspirat Dumnezeu şi, în indignarea mea, simţeam că nu mă tem de nimic când, de fapt, tremuram de emoţie. Audienţa s-a sfârşit cu o întrebare: „Aveţi încredere?” (în inspector sau în cine?) Eu m-am gândit la Dumnezeu şi am zis: „Da!”

  Până în Sabat nu s-a întâmplat nimic, chiar dacă băiatul a stat toată ziua de vineri pe culoarele şcolii. Sâmbătă, ca de obicei, am fost toţi la biserică, dar, când ne-am întors acasă am găsit un bilet prin care eram anunţaţi că duminică dimineaţă, la ora 8, are loc examenul de corigenţă la muzică.

  Nu ne-am mirat, ci L-am lăudat şi continuăm să-I fim recunoscători lui Dumnezeu şi azi pentru permanenta Lui călăuzire.

  Ai şi tu un impas? Te confrunţi cu o situaţie dificilă? Nu uita că „la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă”! (Matei 19:26)

  Didina Pristoleanu, Piatra Neamţ, Moldova

  Totul este cu putinţă - 2016. Tot ce au păţit în acel an şcolar fiul meu împreună cu alţi elevi care lipseau sâmbăta de la şcoală poate forma obiectul multor articole. Umilinţele la care a fost supus, publicarea la ziar şi multe altele, erau metodele de intimidare ale vechiului regim. În cele din urmă, ajungem la sfârşitul anului şi aflăm cu uimire că este corigent la... muzică.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...