Articolul precedentImplicarea ta contează
  Articolul următorO carte neglijată

  Dumnezeu nu greşeşte (I)

  Dar eu voi cânta puterea ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta, căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmii 59:16)

  În septembrie 2009, m-am internat la Spitalul de Reumatologie din Târgu Mureş. Timp de două săptămâni, nu au ştiut ce diagnostic am, dar au trimis analiza de sânge la un laborator din Timişoara şi a sosit rezultatul: boală mixtă de colagen cu predominanta lupusului eritematos sistemic şi a dermatopolimiozitei. Atunci aveam 50 de ani şi habar nu aveam despre această boală, doar am văzut că medicilor le e milă de mine. Am tras pătura pe cap şi am zis: „Dragă Isuse, eu nici nu ştiu despre ce este vorba, dar văd că sunt probleme. Pun problemele acestea în mâinile Tale, fă cu mine ce crezi că e bine. Dacă mă vindeci îţi mulţumesc, dacă nu, accept voia Ta!”

  De atunci nu m-am mai rugat în mod direct pentru vindecare, deşi aveam dureri foarte mari, ci doar am cerut răbdare. Nu a fost uşor să lupt cu lupul roşu, această boală autoimună: dietă total nesărată şi în fiecare zi scăderea sistemului imunitar. În condiţii normale suntem sfătuiţi să ne întărim sistemul imunitar, dar în cazul meu, aceasta ar fi favorizat avansarea bolii.

  Acum văd însă că am fost foarte binecuvântată. Oamenii nu au înţeles că nu aveam nicio problemă cu felul în care arătam. Era suficient un singur cuvânt ca „să arăt bine”. Mă simţeam tare singură cu gândurile mele. În starea aceasta, mi-am îngrijit părinţii, pe lângă grija pentru familia mea. La interval de 10-20 minute mă rugam. Am ajuns într-o relaţie foarte bună cu Domnul. Chiar dacă din copilărie am fost o persoană care se roagă, această relaţie s-a împrospătat.

  „Faptul că suntem chemaţi să răbdăm încercări arată că Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Numele, nu Şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră. Nu aruncă în cuptorul Său pietre lipsite de valoare. El nu rafinează decât minereul valoros… În viaţa viitoare, tainele care aici ne-au necăjit şi dezamăgit ni se vor desluşi. Vom vedea că rugăciunile noastre aparent neascultate şi aşteptările noastre zadarnice s-au numărat printre binecuvântările cele mai mari.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 445, 448)

  Apostolul Pavel ne spune: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi: dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui.” (1 Petru 4:12,13)

  Pal Aranak, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Dumnezeu nu greşeşte (I) - 2016. Dar eu voi cânta puterea ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta, căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmii 59:16)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...