Articolul precedentImplicarea ta contează
  Articolul următorO carte neglijată

  Dumnezeu nu greşeşte (I)

  Dar eu voi cânta puterea ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta, căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmii 59:16)

  În septembrie 2009, m-am internat la Spitalul de Reumatologie din Târgu Mureş. Timp de două săptămâni, nu au ştiut ce diagnostic am, dar au trimis analiza de sânge la un laborator din Timişoara şi a sosit rezultatul: boală mixtă de colagen cu predominanta lupusului eritematos sistemic şi a dermatopolimiozitei. Atunci aveam 50 de ani şi habar nu aveam despre această boală, doar am văzut că medicilor le e milă de mine. Am tras pătura pe cap şi am zis: „Dragă Isuse, eu nici nu ştiu despre ce este vorba, dar văd că sunt probleme. Pun problemele acestea în mâinile Tale, fă cu mine ce crezi că e bine. Dacă mă vindeci îţi mulţumesc, dacă nu, accept voia Ta!”

  De atunci nu m-am mai rugat în mod direct pentru vindecare, deşi aveam dureri foarte mari, ci doar am cerut răbdare. Nu a fost uşor să lupt cu lupul roşu, această boală autoimună: dietă total nesărată şi în fiecare zi scăderea sistemului imunitar. În condiţii normale suntem sfătuiţi să ne întărim sistemul imunitar, dar în cazul meu, aceasta ar fi favorizat avansarea bolii.

  Acum văd însă că am fost foarte binecuvântată. Oamenii nu au înţeles că nu aveam nicio problemă cu felul în care arătam. Era suficient un singur cuvânt ca „să arăt bine”. Mă simţeam tare singură cu gândurile mele. În starea aceasta, mi-am îngrijit părinţii, pe lângă grija pentru familia mea. La interval de 10-20 minute mă rugam. Am ajuns într-o relaţie foarte bună cu Domnul. Chiar dacă din copilărie am fost o persoană care se roagă, această relaţie s-a împrospătat.

  „Faptul că suntem chemaţi să răbdăm încercări arată că Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Numele, nu Şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră. Nu aruncă în cuptorul Său pietre lipsite de valoare. El nu rafinează decât minereul valoros… În viaţa viitoare, tainele care aici ne-au necăjit şi dezamăgit ni se vor desluşi. Vom vedea că rugăciunile noastre aparent neascultate şi aşteptările noastre zadarnice s-au numărat printre binecuvântările cele mai mari.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 445, 448)

  Apostolul Pavel ne spune: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi: dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui.” (1 Petru 4:12,13)

  Pal Aranak, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Dumnezeu nu greşeşte (I) - 2016. Dar eu voi cânta puterea ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta, căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmii 59:16)
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...