Articolul precedentImplicarea ta contează
  Articolul următorO carte neglijată

  Dumnezeu nu greşeşte (I)

  Dar eu voi cânta puterea ta, dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta, căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine, un loc de adăpost în ziua necazului meu. (Psalmii 59:16)

  În septembrie 2009, m-am internat la Spitalul de Reumatologie din Târgu Mureş. Timp de două săptămâni, nu au ştiut ce diagnostic am, dar au trimis analiza de sânge la un laborator din Timişoara şi a sosit rezultatul: boală mixtă de colagen cu predominanta lupusului eritematos sistemic şi a dermatopolimiozitei. Atunci aveam 50 de ani şi habar nu aveam despre această boală, doar am văzut că medicilor le e milă de mine. Am tras pătura pe cap şi am zis: „Dragă Isuse, eu nici nu ştiu despre ce este vorba, dar văd că sunt probleme. Pun problemele acestea în mâinile Tale, fă cu mine ce crezi că e bine. Dacă mă vindeci îţi mulţumesc, dacă nu, accept voia Ta!”

  De atunci nu m-am mai rugat în mod direct pentru vindecare, deşi aveam dureri foarte mari, ci doar am cerut răbdare. Nu a fost uşor să lupt cu lupul roşu, această boală autoimună: dietă total nesărată şi în fiecare zi scăderea sistemului imunitar. În condiţii normale suntem sfătuiţi să ne întărim sistemul imunitar, dar în cazul meu, aceasta ar fi favorizat avansarea bolii.

  Acum văd însă că am fost foarte binecuvântată. Oamenii nu au înţeles că nu aveam nicio problemă cu felul în care arătam. Era suficient un singur cuvânt ca „să arăt bine”. Mă simţeam tare singură cu gândurile mele. În starea aceasta, mi-am îngrijit părinţii, pe lângă grija pentru familia mea. La interval de 10-20 minute mă rugam. Am ajuns într-o relaţie foarte bună cu Domnul. Chiar dacă din copilărie am fost o persoană care se roagă, această relaţie s-a împrospătat.

  „Faptul că suntem chemaţi să răbdăm încercări arată că Domnul Isus vede în noi ceva preţios, pe care doreşte să-l dezvolte. Dacă nu ar vedea în noi nimic prin care să-Şi poată slăvi Numele, nu Şi-ar pierde timpul cu perfecţionarea noastră. Nu aruncă în cuptorul Său pietre lipsite de valoare. El nu rafinează decât minereul valoros… În viaţa viitoare, tainele care aici ne-au necăjit şi dezamăgit ni se vor desluşi. Vom vedea că rugăciunile noastre aparent neascultate şi aşteptările noastre zadarnice s-au numărat printre binecuvântările cele mai mari.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 445, 448)

  Apostolul Pavel ne spune: „Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat, care a dat peste voi: dimpotrivă, bucuraţi-vă, întrucât aveţi parte de patimile lui Hristos, ca să vă bucuraţi şi să vă veseliţi şi la arătarea slavei Lui.” (1 Petru 4:12,13)

  Pal Aranak, Câmpeniţa, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...