Articolul precedentAsumă-ți riscul!
  Articolul următorFamilia și luptele decisive

  Uşa deschisă

  Dar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava… În vecii vecilor! Amin! (Efeseni 3:20,21)

  Era vară, terminasem examenul de licenţă şi eram o proaspătă absolventă a Facultăţii de Economie. Pornisem de doi ani pe frumosul drum în doi, iar Domnul ne dăruise deja o fetiţă. Atât dorinţa de a profesa, cât şi cea de a asigura stabilitate financiară tinerei mele familii m-au determinat ca, imediat după examen, să-mi caut un serviciu. În timp ce majoritatea colegilor de facultate şi-au rezervat o perioadă de relaxare după atâtea examene, eu am început să „alerg” după un loc de muncă, gândind să fac tot ce-mi stă în putinţă să-l obţin. Dar nicio uşă nu dorea să se deschidă pentru mine. De fiecare dată era invocată lipsa mea de experienţă.

  Trecuseră de acum vreo două luni şi eram deja obosită şi dezamăgită de nereuşita mea. Într-o zi, văzându-mă tristă, soţul meu a încercat să mă încurajeze, spunându-mi:

  – Draga mea, mai aşteaptă, va veni şi timpul tău!

  – Ştii ceva? i-am replicat eu. N-am ce să aştept! Nu va veni nimeni la uşă să-mi ofere de lucru!

  Era aproape sfârşitul lui septembrie, când la uşa locuinţei noastre a sunat cineva. M-am uitat pe vizor şi, văzând că este un prieten de-al soţului meu, l-am chemat pe el să deschidă, iar eu mi-am văzut de treburile mele gospodăreşti. Însă, spre mirarea mea, soţul m-a strigat şi, ce să vezi? Prietenul lui venise pentru mine!

  Auzise că sunt economist şi, fiindcă tocmai îşi deschisese o firmă, avea nevoie de cineva calificat. I-am spus despre lipsa mea de experienţă, însă el mi-a zis să nu-mi fac griji. Dacă voi avea dificultăţi, cunoştea o doamnă cu experienţă, care se oferise să mă îndrume. Din ziua următoare eram aşteptată la serviciu, în condiţiile pe care le solicitasem eu (printre care şi Sabatul liber) şi cu un salariu la care nici nu visasem!

  Închizând uşa încet în urma musafirului meu, mi-am adus aminte de vorbele pe care le spusesem cu ceva timp în urmă şi mi-am dat seama, deodată, că de fapt Dumnezeu mi-a trimis serviciul la uşă!

  Ce pot spune despre bunătatea Ta, Doamne? Tu m-ai învăţat încă o dată că doar încrederea în puterea Ta poate face totul posibil. Îţi mulţumesc pentru că în fiecare clipă a vieţii mele îţi reverşi asupra mea bunătatea Ta! Ajută-mă, Te rog, să nu uit niciodată acest lucru!

  Daniela Popovici, Suceava, Moldova

  Uşa deschisă - 2016. Era aproape sfârşitul lui septembrie, când la uşa locuinţei noastre a sunat cineva. M-am uitat pe vizor şi, văzând că este un prieten de-al soţului meu, l-am chemat pe el să deschidă, iar eu mi-am văzut de treburile mele gospodăreşti. Însă, spre mirarea mea, soţul m-a strigat şi, ce să vezi?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...