Articolul precedentAsumă-ți riscul!
  Articolul următorFamilia și luptele decisive

  Uşa deschisă

  Dar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava… În vecii vecilor! Amin! (Efeseni 3:20,21)

  Era vară, terminasem examenul de licenţă şi eram o proaspătă absolventă a Facultăţii de Economie. Pornisem de doi ani pe frumosul drum în doi, iar Domnul ne dăruise deja o fetiţă. Atât dorinţa de a profesa, cât şi cea de a asigura stabilitate financiară tinerei mele familii m-au determinat ca, imediat după examen, să-mi caut un serviciu. În timp ce majoritatea colegilor de facultate şi-au rezervat o perioadă de relaxare după atâtea examene, eu am început să „alerg” după un loc de muncă, gândind să fac tot ce-mi stă în putinţă să-l obţin. Dar nicio uşă nu dorea să se deschidă pentru mine. De fiecare dată era invocată lipsa mea de experienţă.

  Trecuseră de acum vreo două luni şi eram deja obosită şi dezamăgită de nereuşita mea. Într-o zi, văzându-mă tristă, soţul meu a încercat să mă încurajeze, spunându-mi:

  – Draga mea, mai aşteaptă, va veni şi timpul tău!

  – Ştii ceva? i-am replicat eu. N-am ce să aştept! Nu va veni nimeni la uşă să-mi ofere de lucru!

  Era aproape sfârşitul lui septembrie, când la uşa locuinţei noastre a sunat cineva. M-am uitat pe vizor şi, văzând că este un prieten de-al soţului meu, l-am chemat pe el să deschidă, iar eu mi-am văzut de treburile mele gospodăreşti. Însă, spre mirarea mea, soţul m-a strigat şi, ce să vezi? Prietenul lui venise pentru mine!

  Auzise că sunt economist şi, fiindcă tocmai îşi deschisese o firmă, avea nevoie de cineva calificat. I-am spus despre lipsa mea de experienţă, însă el mi-a zis să nu-mi fac griji. Dacă voi avea dificultăţi, cunoştea o doamnă cu experienţă, care se oferise să mă îndrume. Din ziua următoare eram aşteptată la serviciu, în condiţiile pe care le solicitasem eu (printre care şi Sabatul liber) şi cu un salariu la care nici nu visasem!

  Închizând uşa încet în urma musafirului meu, mi-am adus aminte de vorbele pe care le spusesem cu ceva timp în urmă şi mi-am dat seama, deodată, că de fapt Dumnezeu mi-a trimis serviciul la uşă!

  Ce pot spune despre bunătatea Ta, Doamne? Tu m-ai învăţat încă o dată că doar încrederea în puterea Ta poate face totul posibil. Îţi mulţumesc pentru că în fiecare clipă a vieţii mele îţi reverşi asupra mea bunătatea Ta! Ajută-mă, Te rog, să nu uit niciodată acest lucru!

  Daniela Popovici, Suceava, Moldova

  Uşa deschisă - 2016. Era aproape sfârşitul lui septembrie, când la uşa locuinţei noastre a sunat cineva. M-am uitat pe vizor şi, văzând că este un prieten de-al soţului meu, l-am chemat pe el să deschidă, iar eu mi-am văzut de treburile mele gospodăreşti. Însă, spre mirarea mea, soţul m-a strigat şi, ce să vezi?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...