Efectele unui cântec

  Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale. Cânt Domnului, căci mi-ai făcut bine. (Psalmii 13:5,6)

  De fiecare dată când mă gândesc la părinţii mei şi la copilărie, inima mi se înalţă spre Dumnezeu în rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă. Pentru mine au fost şi au rămas o binecuvântare până astăzi. Prin ei am cunoscut dragostea lui Dumnezeu şi preocuparea Lui atentă pentru viaţa mea. Părinţilor mei le-a plăcut dintotdeauna să cânte cu vocea, dar şi la instrumente. Tata cânta la harmoniu şi la acordeon, iar mama, la mandolină. Când am ajuns suficient de mare, am învăţat să cânt la pian. Zilele de Sabat erau cele mai frumoase, pentru că petreceam mai mult timp împreună cu familia şi cu prietenii.

  Mama avea un obicei bun: sâmbătă seara, după apusul soarelui, să spălăm vasele, să curăţăm încălţămintea de praf, să o lustruim şi să aşezăm toate hainele la locul lor. Sigur că toate aceste activităţi se desfăşurau pe fond muzical. Cântam şi iar cântam…

  Vecinii noştri nu erau adventişti. Ne înţelegeam bine cu ei şi eram destul de apropiaţi, mai ales de mătuşa Ana. Într-una din zile, mătuşa Ana a chemat-o pe mama la poartă şi i-a zis: „Îmi plac cântecele pe care le cântaţi. Atunci când vă aud cântând, stau şi vă ascult. Fiecare cântec este ca o predică pentru mine.” Am început să o vizităm mai des pe mătuşa Ana. Povesteam, cântam şi ne rugam. Într-o seară, i-am propus să studiem Biblia împreună şi ne-am bucurat mult că a acceptat. După câteva luni de studiu al Scripturii, mătuşa Ana a început să frecventeze Biserica Adventistă, hotărâtă să îşi aşeze viaţa în mâinile Răscumpărătorului ei… Ne-am botezat în aceeaşi zi. A mai trăit după aceea încă 15 ani, timp în care a luptat pentru mântuirea celorlalţi membri ai familiei ei. A fost greu încercată prin moartea fiului şi cea a soţului ei, dar nu a renunţat la luptă. Spiritul ei activ şi energic a fost diminuat spre sfârşitul vieţii de o boală care a imobilizat-o la pat. Am vizitat-o ori de câte ori am avut ocazia. Uneori, am găsit-o cântând. Alteori, citind din Scriptură sau rugându-se. Cu câteva zile înainte să moară, am trecut pe la dumneaei. Avea o singură dorinţă. Ca Dumnezeu să o ierte deplin şi să o primească în împărăţia Lui când va veni în slavă.

  Un cântec? Cine poate măsura influenţa lui? Conştienţi sau nu, fiecare dintre noi marcăm viaţa celor din jur în rău sau în bine. Acum, când o nouă zi şi-a deschis porţile, te invit să cânţi… Misiune prin cântec? De ce nu? Este oare ceva prea greu pentru El?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Efectele unui cântec - 2016. Mama avea un obicei bun: sâmbătă seara, după apusul soarelui, să spălăm vasele, să curăţăm încălţămintea de praf, să o lustruim şi să aşezăm toate hainele la locul lor. Sigur că toate aceste activităţi se desfăşurau pe fond muzical. Cântam şi iar cântam...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...