Efectele unui cântec

  Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale. Cânt Domnului, căci mi-ai făcut bine. (Psalmii 13:5,6)

  De fiecare dată când mă gândesc la părinţii mei şi la copilărie, inima mi se înalţă spre Dumnezeu în rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă. Pentru mine au fost şi au rămas o binecuvântare până astăzi. Prin ei am cunoscut dragostea lui Dumnezeu şi preocuparea Lui atentă pentru viaţa mea. Părinţilor mei le-a plăcut dintotdeauna să cânte cu vocea, dar şi la instrumente. Tata cânta la harmoniu şi la acordeon, iar mama, la mandolină. Când am ajuns suficient de mare, am învăţat să cânt la pian. Zilele de Sabat erau cele mai frumoase, pentru că petreceam mai mult timp împreună cu familia şi cu prietenii.

  Mama avea un obicei bun: sâmbătă seara, după apusul soarelui, să spălăm vasele, să curăţăm încălţămintea de praf, să o lustruim şi să aşezăm toate hainele la locul lor. Sigur că toate aceste activităţi se desfăşurau pe fond muzical. Cântam şi iar cântam…

  Vecinii noştri nu erau adventişti. Ne înţelegeam bine cu ei şi eram destul de apropiaţi, mai ales de mătuşa Ana. Într-una din zile, mătuşa Ana a chemat-o pe mama la poartă şi i-a zis: „Îmi plac cântecele pe care le cântaţi. Atunci când vă aud cântând, stau şi vă ascult. Fiecare cântec este ca o predică pentru mine.” Am început să o vizităm mai des pe mătuşa Ana. Povesteam, cântam şi ne rugam. Într-o seară, i-am propus să studiem Biblia împreună şi ne-am bucurat mult că a acceptat. După câteva luni de studiu al Scripturii, mătuşa Ana a început să frecventeze Biserica Adventistă, hotărâtă să îşi aşeze viaţa în mâinile Răscumpărătorului ei… Ne-am botezat în aceeaşi zi. A mai trăit după aceea încă 15 ani, timp în care a luptat pentru mântuirea celorlalţi membri ai familiei ei. A fost greu încercată prin moartea fiului şi cea a soţului ei, dar nu a renunţat la luptă. Spiritul ei activ şi energic a fost diminuat spre sfârşitul vieţii de o boală care a imobilizat-o la pat. Am vizitat-o ori de câte ori am avut ocazia. Uneori, am găsit-o cântând. Alteori, citind din Scriptură sau rugându-se. Cu câteva zile înainte să moară, am trecut pe la dumneaei. Avea o singură dorinţă. Ca Dumnezeu să o ierte deplin şi să o primească în împărăţia Lui când va veni în slavă.

  Un cântec? Cine poate măsura influenţa lui? Conştienţi sau nu, fiecare dintre noi marcăm viaţa celor din jur în rău sau în bine. Acum, când o nouă zi şi-a deschis porţile, te invit să cânţi… Misiune prin cântec? De ce nu? Este oare ceva prea greu pentru El?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Efectele unui cântec - 2016. Mama avea un obicei bun: sâmbătă seara, după apusul soarelui, să spălăm vasele, să curăţăm încălţămintea de praf, să o lustruim şi să aşezăm toate hainele la locul lor. Sigur că toate aceste activităţi se desfăşurau pe fond muzical. Cântam şi iar cântam...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...