Efectele unui cântec

  Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă din pricina mântuirii Tale. Cânt Domnului, căci mi-ai făcut bine. (Psalmii 13:5,6)

  De fiecare dată când mă gândesc la părinţii mei şi la copilărie, inima mi se înalţă spre Dumnezeu în rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă. Pentru mine au fost şi au rămas o binecuvântare până astăzi. Prin ei am cunoscut dragostea lui Dumnezeu şi preocuparea Lui atentă pentru viaţa mea. Părinţilor mei le-a plăcut dintotdeauna să cânte cu vocea, dar şi la instrumente. Tata cânta la harmoniu şi la acordeon, iar mama, la mandolină. Când am ajuns suficient de mare, am învăţat să cânt la pian. Zilele de Sabat erau cele mai frumoase, pentru că petreceam mai mult timp împreună cu familia şi cu prietenii.

  Mama avea un obicei bun: sâmbătă seara, după apusul soarelui, să spălăm vasele, să curăţăm încălţămintea de praf, să o lustruim şi să aşezăm toate hainele la locul lor. Sigur că toate aceste activităţi se desfăşurau pe fond muzical. Cântam şi iar cântam…

  Vecinii noştri nu erau adventişti. Ne înţelegeam bine cu ei şi eram destul de apropiaţi, mai ales de mătuşa Ana. Într-una din zile, mătuşa Ana a chemat-o pe mama la poartă şi i-a zis: „Îmi plac cântecele pe care le cântaţi. Atunci când vă aud cântând, stau şi vă ascult. Fiecare cântec este ca o predică pentru mine.” Am început să o vizităm mai des pe mătuşa Ana. Povesteam, cântam şi ne rugam. Într-o seară, i-am propus să studiem Biblia împreună şi ne-am bucurat mult că a acceptat. După câteva luni de studiu al Scripturii, mătuşa Ana a început să frecventeze Biserica Adventistă, hotărâtă să îşi aşeze viaţa în mâinile Răscumpărătorului ei… Ne-am botezat în aceeaşi zi. A mai trăit după aceea încă 15 ani, timp în care a luptat pentru mântuirea celorlalţi membri ai familiei ei. A fost greu încercată prin moartea fiului şi cea a soţului ei, dar nu a renunţat la luptă. Spiritul ei activ şi energic a fost diminuat spre sfârşitul vieţii de o boală care a imobilizat-o la pat. Am vizitat-o ori de câte ori am avut ocazia. Uneori, am găsit-o cântând. Alteori, citind din Scriptură sau rugându-se. Cu câteva zile înainte să moară, am trecut pe la dumneaei. Avea o singură dorinţă. Ca Dumnezeu să o ierte deplin şi să o primească în împărăţia Lui când va veni în slavă.

  Un cântec? Cine poate măsura influenţa lui? Conştienţi sau nu, fiecare dintre noi marcăm viaţa celor din jur în rău sau în bine. Acum, când o nouă zi şi-a deschis porţile, te invit să cânţi… Misiune prin cântec? De ce nu? Este oare ceva prea greu pentru El?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...