Ascultare sau încumetare

  Adu-ţi aminte de ziua de odihnă ca s-o sfinţeşti. (Exodul 20:8)

  Când Dumnezeu caută oaia rătăcită pentru a o pune pe umăr, nu foloseşte o reţetă unică, ci are o reţetă pentru fiecare suflet.

  În primăvara anului 1995, a avut loc la Casa de Cultură o evanghelizare publică la care soţul meu a participat seară de seară. El îmi aducea rezumatele temelor prezentate, iar eu nu mergeam la culcare până nu studiam fiecare temă, verificând versetele şi explicaţiile cu Biblia. Dumnezeu mi-a dat interes şi pricepere ca să înţeleg explicaţiile expunerilor. Aveam 49 de ani, eram creştină ortodoxă şi nu ştiam multe despre cum ar trebui să fie viaţa creştinului. După prezentări a urmat o invitaţie la Biserica Adventistă pentru a studia cartea Apocalipsa. De data aceasta, am dorit să merg şi eu cu soţul meu, pentru că voiam să ştiu mai mult.

  Citisem cu ceva timp în urmă Biblia şi avusesem o nedumerire, aflând că Isus a înviat în prima zi a săptămânii. Dar acum descopeream ceea ce nu auzisem de la nimeni, despre valabilitatea poruncii a patra.

  Eram tulburată, dar şi încrezătoare, aşa că am început să participăm împreună la programele din sabat ale bisericii.

  După circa o lună, s-a întâmplat că până vineri seara nu am reuşit să termin o rochie a unei cliente, comandată pentru o nuntă la care trebuia să participe sâmbătă seara. Am hotărât să păstrez angajamentul, aşa că soţul meu a plecat singur la biserică.

  După plecarea lui, am început lucrul. M-am aşezat pe locul pe care mă aşezam de obicei, adică pe mijlocul mesei şi cu picioarele pe scaun, cu rochia întinsă pe masă lângă mine. După câteva minute, s-a întâmplat ceva incredibil. Din partea mea dreaptă, masa a început să se încline încet, până când am ajuns în picioare lângă masă. Apoi am privit cum masa se ridica încet, înapoi, parcă ţinută de o mână nevăzută.

  În acel moment nu m-am speriat, ci am înţeles că îngerul lui Dumnezeu îmi arăta că nu am voie să lucrez. Ştiam că e ziua sfântă şi eu m-am încumetat la neascultare. M-am plecat pe genunchi pentru rugăciune şi am cerut iertare. Aceasta a fost o lecţie de folos pentru mine. Am înţeles că nu ne putem permite să facem orice şi să călcăm Cuvântul lui Dumnezeu.

  „Dacă harul lui Dumnezeu locuieşte în noi, se va observa o schimbare în caracterul, obiceiurile şi preocupările noastre… Caracterul nu este dezvăluit prin faptele bune ocazionale sau prin greşelile întâmplătoare, ci prin tendinţa manifestată în cuvintele şi faptele noastre de zi cu zi… Vom dori din toată inima să facem voia Lui şi să-I fim plăcuţi în toate lucrurile.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 70, ed. de buzunar)

  Elena Alexa, Oneşti, Moldova

  Ascultare sau încumetare - 2016. Dacă harul lui Dumnezeu locuieşte în noi, se va observa o schimbare în caracterul, obiceiurile şi preocupările noastre... Caracterul nu este dezvăluit prin faptele bune ocazionale sau prin greşelile întâmplătoare, ci prin tendinţa manifestată în cuvintele şi faptele noastre de zi cu zi...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...