Calea credinţei

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii. (Evrei 3:15)

  Am început să citesc Biblia de la 10 ani. De la 12 ani studiam Biblia, prin intermediul unui curs prin corespondenţă, mai precis Evanghelia după Ioan. Pe când aveam 16 ani, o prietenă mi-a oferit o adresă, pe care a găsit-o într-un ziar: Sola Scriptura. Astfel am început să studiez Scriptura prin corespondenţă din nou. Aici am fost nevoită să studiez Biblia mai profund, pentru a răspunde corect la diferite întrebări. După un timp, m-a vizitat un domn, spunând că are adresa mea de la Sola Scriptura şi a venit ca să-mi fie de ajutor pentru studierea Bibliei, dacă eu consider că am nevoie… Mi-a spus că pot să-l întreb ce nu înţeleg. Ne-am rugat împreună şi am cântat imnuri spre slava Domnului. Spre surprinderea mea, erau imnuri bine cunoscute de mine, pe care le cântam aproape în fiecare duminică la biserică. Am acceptat propunerea dumnealui şi astfel a început să mă viziteze o dată pe săptămână, împreună cu soţia sa.

  Deşi m-au impresionat de la bun început, aveam o reţinere faţă de ei. Ba chiar plecam de acasă atunci când ştiam că trebuie să vină dumnealor. Dar mama îl trimitea pe fratele meu după mine. Îmi era ruşine să le spun să nu mai vină, şi pe deasupra aveam chiar discuţii interesante. Nici eu nu mai ştiam ce vreau. Am hotărât să las lucrurile să decurgă de la sine. Nu a durat mult timp de la această hotărâre până când am fost invitată la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Luduş. Acolo m-am simţit ca şi cum aş fi fost într-o altă lume. Deşi nu cunoşteam pe nimeni, toţi m-au primit cu un zâmbet. Am făcut cunoştinţă cu tinerii de vârsta mea şi am fost surprinsă plăcut de faptul că mai sunt şi alţi tineri dornici să-L cunoască pe Dumnezeu, să înţeleagă voia lui Dumnezeu şi care se străduiesc să respecte legile Creatorului. M-am simţit împlinită. Aici puteam vorbi despre lucrurile descoperite în Biblie fără să-mi fie ruşine. De exemplu, despre ziua de odihnă, animale curate/necurate, înviere etc. Aceste lucruri erau privite în cercul anterior de prieteni şi în biserica pe care o frecventam ca ceva nesemnificativ. Dar am înţeles că aveau o valoare deosebită. Astfel, după un an am devenit membră a acestei biserici prin botez. Îi mulţumesc Domnului pentru drumul minunat pe care m-a condus! Am un Dumnezeu minunat! Este El şi Dumnezeul tău?

  El ne vorbeşte: „Azi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile […]! Azi să ne lăsăm conduşi de Duhul Domnului, pas cu pas. Alegerea ne aparţine!

  Erika Erzsebet Borodi, Simeria Veche, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...