Calea credinţei

  Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii. (Evrei 3:15)

  Am început să citesc Biblia de la 10 ani. De la 12 ani studiam Biblia, prin intermediul unui curs prin corespondenţă, mai precis Evanghelia după Ioan. Pe când aveam 16 ani, o prietenă mi-a oferit o adresă, pe care a găsit-o într-un ziar: Sola Scriptura. Astfel am început să studiez Scriptura prin corespondenţă din nou. Aici am fost nevoită să studiez Biblia mai profund, pentru a răspunde corect la diferite întrebări. După un timp, m-a vizitat un domn, spunând că are adresa mea de la Sola Scriptura şi a venit ca să-mi fie de ajutor pentru studierea Bibliei, dacă eu consider că am nevoie… Mi-a spus că pot să-l întreb ce nu înţeleg. Ne-am rugat împreună şi am cântat imnuri spre slava Domnului. Spre surprinderea mea, erau imnuri bine cunoscute de mine, pe care le cântam aproape în fiecare duminică la biserică. Am acceptat propunerea dumnealui şi astfel a început să mă viziteze o dată pe săptămână, împreună cu soţia sa.

  Deşi m-au impresionat de la bun început, aveam o reţinere faţă de ei. Ba chiar plecam de acasă atunci când ştiam că trebuie să vină dumnealor. Dar mama îl trimitea pe fratele meu după mine. Îmi era ruşine să le spun să nu mai vină, şi pe deasupra aveam chiar discuţii interesante. Nici eu nu mai ştiam ce vreau. Am hotărât să las lucrurile să decurgă de la sine. Nu a durat mult timp de la această hotărâre până când am fost invitată la Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Luduş. Acolo m-am simţit ca şi cum aş fi fost într-o altă lume. Deşi nu cunoşteam pe nimeni, toţi m-au primit cu un zâmbet. Am făcut cunoştinţă cu tinerii de vârsta mea şi am fost surprinsă plăcut de faptul că mai sunt şi alţi tineri dornici să-L cunoască pe Dumnezeu, să înţeleagă voia lui Dumnezeu şi care se străduiesc să respecte legile Creatorului. M-am simţit împlinită. Aici puteam vorbi despre lucrurile descoperite în Biblie fără să-mi fie ruşine. De exemplu, despre ziua de odihnă, animale curate/necurate, înviere etc. Aceste lucruri erau privite în cercul anterior de prieteni şi în biserica pe care o frecventam ca ceva nesemnificativ. Dar am înţeles că aveau o valoare deosebită. Astfel, după un an am devenit membră a acestei biserici prin botez. Îi mulţumesc Domnului pentru drumul minunat pe care m-a condus! Am un Dumnezeu minunat! Este El şi Dumnezeul tău?

  El ne vorbeşte: „Azi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile […]! Azi să ne lăsăm conduşi de Duhul Domnului, pas cu pas. Alegerea ne aparţine!

  Erika Erzsebet Borodi, Simeria Veche, Banat

  Calea credinţei - 2016. Am început să citesc Biblia de la 10 ani. De la 12 ani studiam Biblia, prin intermediul unui curs prin corespondenţă, mai precis Evanghelia după Ioan. Pe când aveam 16 ani, o prietenă mi-a oferit o adresă, pe care a găsit-o într-un ziar: Sola Scriptura.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...