Articolul precedentMâini înzestrate
  Articolul următorNu călătoreşti niciodată singur

  Un punct mic în univers

  El socoteşte numărul stelelor şi le dă nume la toate. Mare este Domnul nostru şi puternic prin tăria Lui, priceperea Lui este fără margini. (Psalmii 147:4,5)

  În ziua de 28 mai 2014, o ţară întreagă a stat încordată în faţa televizorului. Unii se rugau, alţii aşteptau cu mari emoţii, dar şi cu oarecare mândrie momentul decolării. Trei astronauţi se pregăteau să petreacă 6 luni în cosmos. Unul dintre ei, născut pe 3 mai 1976, în Germania, a devenit geofizician şi astronaut. În timpul studiilor, a visat mereu să ajungă să vadă de sus planeta pe care s-a născut. Visul lui a ajuns în cele din urmă realitate…. După ce şi-au terminat experimentele la o înălţime de 400 de kilometri, cei trei astronauţi coboară din nou cu nava sovietică Sojuz şi aterizează în Kazachstan, pe 10 noiembrie 2014. După un timp de refacere, au început interviurile cu jurnalişti din lumea întreagă. Televiziunea germană l-a întrebat pe Alexander Gerst cum a văzut el planeta pe care a trăit 38 de ani, de la 400 de kilometri înălţime. M-a impresionat mult răspunsul lui: „Planeta DOT, cum a numit-o el, adică Planeta Albastră, se vede de acolo ca un punct albastru.” A privit-o de multe ori şi şi-a pus întrebarea: „Dacă din univers planeta noastră se vede ca un punct, cum se poate să existe pe ea războaie, atâta neînţelegere, atâta răutate şi vărsări de sânge?” Gândul acesta l-a urmărit în toate cele 6 luni…

  Inspirată de interviul lui, m-am întrebat: Pentru un punct ca acesta, văzut atât de mic de la 400 de kilometri, Fiul lui Dumnezeu a părăsit tronul Său? A fost dispus să moară chinuit pe o cruce, numai ca să salveze acest punct albăstrui pe care ar fi putut să-l distrugă cu suflarea gurii Lui?

  Faţă de o astfel de iubire, pe care mintea noastră mărginită nu o poate cuprinde, îmi plec capul în adorare şi zic: Slavă Ţie şi închinare în veci de veci! Eu şi cu tine, draga mea, care facem parte dintre locuitorii acestui punct albăstrui, preţuim noi îndeajuns ce a făcut Creatorul şi Prinţul universului pentru noi? Apreciem noi ce face şi acum, iertându-ne şi primindu-ne zilnic? Mă unesc cu psalmistul şi zic: „Te voi înălţa, Dumnezeule, împăratul meu, şi voi binecuvânta Numele Tău, în veci de veci” (Psalmii 145:1).

  „Mica noastră lume, devenită sub blestemul păcatului singura pată neagră în măreaţa Sa creaţie, va fi onorată mai mult decât toate celelalte lumi din universul lui Dumnezeu. Aici unde Fiul lui Dumnezeu a sălăşluit în corp omenesc, unde împăratul slavei a trăit, a suferit şi a murit – aici, El va face toate lucrurile noi. […] „El va locui cu ei şi ei vor fi poporul Lui şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor (Apocalipsa 21:3).” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 18)

  Elfriede Starck-Chiriac, Germania

  Un punct mic în univers - 2016. A privit-o de multe ori şi şi-a pus întrebarea: „Dacă din univers planeta noastră se vede ca un punct, cum se poate să existe pe ea războaie, atâta neînţelegere, atâta răutate şi vărsări de sânge?” Gândul acesta l-a urmărit în toate cele 6 luni...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...