Credinţa urmată de fapte

  Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El. (Filipeni 1:29)

  Timpul aleargă mai repede ca niciodată. Acum e luni, acum e vineri, se începe săptămâna şi se termină, nici nu te-ai obişnuit bine cu anotimpul rece că vara cea fierbinte se şi arată la orizont. Nici nu ai apucat să te bronzezi din mers, că iată toamna umbreşte şi scurtează zilele. Lupta pentru existenţă este mai grea ca altădată. În iureşul timpului eşti îngrijorat că cei de lângă tine trec la odihnă fără să-L cunoască pe Isus, şi speranţa vieţii veşnice nu s-a aprins în sufletul lor. Despre aceste adevăruri discutam cu fiica mea, Corina. Ea îmi spunea că doreşte mult să le dea mărturie şi celor din jur despre dragostea lui Isus, dar serviciul îi ocupă cea mai mare parte din timp. „În fiecare zi îmi iau în geantă o carte spirituală, ca s-o dau în drum celor pe care Domnul mi-i va scoate în cale”, mi-a zis ea.

  O carte, Tragedia veacurilor, a rămas în geantă câteva zile şi parcă nu se găsea cui s-o dea. Duminică după-amiază a început să i se umfle un ochi, parcă era de la curent, parcă era un urcior sau cine ştie ce?… Eram puţin îngrijoraţi. Luni, ochiul era mai umflat, dureros şi sub ochi apărea pielea mai vânătă. Era clar că trebuia să meargă la Urgenţe. Marţi dimineaţă, doamna doctor era nedumerită, neştiind ce să spună. A uns-o cu o alifie şi a rugat-o pe Corina să mai revină după masă, pe la ora 15, să vadă ce se întâmplă. După-amiază, aceeaşi situaţie: „Nu ştiu ce ar putea fi, pare să fie o muşcătură, curent nu e, nu pare să fie infecţie, nu ştiu… Încearcă această reţetă cu antibiotic”, i-a spus dumneaei. La plecare, Corina a întrebat cât costă consultaţia: „Nimic, drăguţă, lasă să-ţi fie bine!” Corina a deschis geanta şi a scos cartea Tragedia veacurilor şi i-a oferit-o. „Asta da, primesc cu mult drag!”

  Discutând acasă, am hotărât să nu ia încă antibiotic atâta timp cât nu ştim ce este. Miercuri dimineaţa, spre surprinderea tuturor, ochiul Corinei era dezumflat total de parcă nu avuse nimic. Da, cartea Tragedia veacurilor trebuia să ajungă la această persoană pentru că şi pe ea o iubeşte Domnul. Da, nu-i nimic la întâmplare!

  Dacă treci printr-o situaţie nefericită, priveşte dincolo de ea. Încearcă să nu întrebi de ce? Ci întreabă: „Doamne, care este planul Tău pentru mine? Ce scop urmăreşti Tu în împrejurarea aceasta?” Cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, vei înţelege…, căci celor credincioşi li s-a dat harul nu numai să creadă în El, ci să şi pătimească pentru El.

  Livia Chidoveţ, Vatra Dornei, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...