Credinţa urmată de fapte

  Căci cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El. (Filipeni 1:29)

  Timpul aleargă mai repede ca niciodată. Acum e luni, acum e vineri, se începe săptămâna şi se termină, nici nu te-ai obişnuit bine cu anotimpul rece că vara cea fierbinte se şi arată la orizont. Nici nu ai apucat să te bronzezi din mers, că iată toamna umbreşte şi scurtează zilele. Lupta pentru existenţă este mai grea ca altădată. În iureşul timpului eşti îngrijorat că cei de lângă tine trec la odihnă fără să-L cunoască pe Isus, şi speranţa vieţii veşnice nu s-a aprins în sufletul lor. Despre aceste adevăruri discutam cu fiica mea, Corina. Ea îmi spunea că doreşte mult să le dea mărturie şi celor din jur despre dragostea lui Isus, dar serviciul îi ocupă cea mai mare parte din timp. „În fiecare zi îmi iau în geantă o carte spirituală, ca s-o dau în drum celor pe care Domnul mi-i va scoate în cale”, mi-a zis ea.

  O carte, Tragedia veacurilor, a rămas în geantă câteva zile şi parcă nu se găsea cui s-o dea. Duminică după-amiază a început să i se umfle un ochi, parcă era de la curent, parcă era un urcior sau cine ştie ce?… Eram puţin îngrijoraţi. Luni, ochiul era mai umflat, dureros şi sub ochi apărea pielea mai vânătă. Era clar că trebuia să meargă la Urgenţe. Marţi dimineaţă, doamna doctor era nedumerită, neştiind ce să spună. A uns-o cu o alifie şi a rugat-o pe Corina să mai revină după masă, pe la ora 15, să vadă ce se întâmplă. După-amiază, aceeaşi situaţie: „Nu ştiu ce ar putea fi, pare să fie o muşcătură, curent nu e, nu pare să fie infecţie, nu ştiu… Încearcă această reţetă cu antibiotic”, i-a spus dumneaei. La plecare, Corina a întrebat cât costă consultaţia: „Nimic, drăguţă, lasă să-ţi fie bine!” Corina a deschis geanta şi a scos cartea Tragedia veacurilor şi i-a oferit-o. „Asta da, primesc cu mult drag!”

  Discutând acasă, am hotărât să nu ia încă antibiotic atâta timp cât nu ştim ce este. Miercuri dimineaţa, spre surprinderea tuturor, ochiul Corinei era dezumflat total de parcă nu avuse nimic. Da, cartea Tragedia veacurilor trebuia să ajungă la această persoană pentru că şi pe ea o iubeşte Domnul. Da, nu-i nimic la întâmplare!

  Dacă treci printr-o situaţie nefericită, priveşte dincolo de ea. Încearcă să nu întrebi de ce? Ci întreabă: „Doamne, care este planul Tău pentru mine? Ce scop urmăreşti Tu în împrejurarea aceasta?” Cu siguranţă, mai devreme sau mai târziu, vei înţelege…, căci celor credincioşi li s-a dat harul nu numai să creadă în El, ci să şi pătimească pentru El.

  Livia Chidoveţ, Vatra Dornei, Moldova

  Credinţa urmată de fapte - 2016. O carte, Tragedia veacurilor, a rămas în geantă câteva zile şi parcă nu se găsea cui s-o dea. Duminică după-amiază a început să i se umfle un ochi, parcă era de la curent, parcă era un urcior sau cine ştie ce?... Eram puţin îngrijoraţi. Luni, ochiul era mai umflat, dureros şi sub ochi apărea pielea mai vânătă. Era clar că trebuia să meargă la Urgenţe.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....