Evanghelia vie predata la mormânt

  Ferice de morţii care mor în Domnul. (Apocalipsa 14:13)

  Vestea morţii lui Florin Stănescu, prezbiterul bisericii noastre, într-un accident de maşină, pe trecerea de pietoni, ne-a luat prin surprindere pe toţi. La numai 37 de ani, „boldul” morţii îi spulberase idealurile. Ne lega apartenenţa la aceeaşi biserică, profesia comună şi multe alte amintiri din stagiile şi convenţiile la care participaserăm împreună, ca şi prietenia ce mă lega de mama lui, tot dascăl, femeie energică şi de mare caracter.

  Vineri seara, am fost la capela cimitirului unde era depus trupul neînsufleţit şi am plâns împreună cu mama lui Florin tragedia care se abătuse asupra familiei lor. La plecare, i-am promis că a doua zi voi fi prezentă la înmormântare, alături de ea, ca s-o sprijin şi să fiu umărul pe care să plângă.

  În sâmbăta aceea trebuia să aibă loc şi Cina Domnului, care s-a amânat însă, din cauza tragicului accident, iar conducerea bisericii a hotărât împreună cu familia decedatului ca, la serviciul divin de înmormântare, să se împartă cât mai multe cărţi. Era evident că aveau să fie mulţi oameni prezenţi, întrucât Florin fusese şi director de liceu timp de mai mulţi ani.

  Când am ajuns la cimitir, era foarte multă lume: familia, prieteni, colegi, zeci, poate sute de elevi, aşa încât n-am putut ajunge la mama lui Florin ca să-i fiu aproape.

  Am început să-L întreb pe Domnul ce scop are cu mine acolo dacă nu pot fi de folos aşa cum mi-am dorit. Deodată, am văzut-o în faţa mea pe fosta secretară a universităţii, care era şi naşa lui Florin şi a fiului său, de dinainte de a deveni adventist. Ştiam că nu împărtăşeşte convingerile religioase ale familiei şi că este chiar dispreţuitoare faţă de acest aspect. M-a recunoscut imediat şi mi s-a adresat cu cuvintele:

  – Nu te-ai schimbat deloc. Câţi ani au trecut de când ai terminat facultatea? Douăzeci şi opt de ani?

  Apoi, cu uimire în glas:

  – Şi tu eşti adventistă?

  Atunci am înţeles de ce mă aflam acolo. Dumnezeu mă alesese ca să dau şi eu mărturie despre credinţa mea.

  Cred că la înmormântarea lui, Florin a „împărţit” mai multe cărţi Tragedia veacurilor decât în timpul vieţii sale, iar pe Noul Pământ vor fi multe suflete salvate care au primit „Calea, Adevărul şi Viaţa” la mormântul lui.

  Sora mea, poate că dimineaţa, când te trezeşti, îl rogi pe Dumnezeu să te facă o lumină printre oameni, în acea zi, dar lucrurile nu se petrec aşa cum ţi-ai imaginat. Nu uita: lucrarea este a Domnului şi El te va pune exact în locul care ţi se potriveşte cel mai bine! Ai încredere în El şi fii binecuvântată!

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Evanghelia vie predata la mormânt - 2016. Sora mea, poate că dimineaţa, când te trezeşti, îl rogi pe Dumnezeu să te facă o lumină printre oameni, în acea zi, dar lucrurile nu se petrec aşa cum ţi-ai imaginat. Nu uita: lucrarea este a Domnului şi El te va pune exact în locul care ţi se potriveşte cel mai bine! Ai încredere în El şi fii binecuvântată!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...