Evanghelia vie predata la mormânt

  Ferice de morţii care mor în Domnul. (Apocalipsa 14:13)

  Vestea morţii lui Florin Stănescu, prezbiterul bisericii noastre, într-un accident de maşină, pe trecerea de pietoni, ne-a luat prin surprindere pe toţi. La numai 37 de ani, „boldul” morţii îi spulberase idealurile. Ne lega apartenenţa la aceeaşi biserică, profesia comună şi multe alte amintiri din stagiile şi convenţiile la care participaserăm împreună, ca şi prietenia ce mă lega de mama lui, tot dascăl, femeie energică şi de mare caracter.

  Vineri seara, am fost la capela cimitirului unde era depus trupul neînsufleţit şi am plâns împreună cu mama lui Florin tragedia care se abătuse asupra familiei lor. La plecare, i-am promis că a doua zi voi fi prezentă la înmormântare, alături de ea, ca s-o sprijin şi să fiu umărul pe care să plângă.

  În sâmbăta aceea trebuia să aibă loc şi Cina Domnului, care s-a amânat însă, din cauza tragicului accident, iar conducerea bisericii a hotărât împreună cu familia decedatului ca, la serviciul divin de înmormântare, să se împartă cât mai multe cărţi. Era evident că aveau să fie mulţi oameni prezenţi, întrucât Florin fusese şi director de liceu timp de mai mulţi ani.

  Când am ajuns la cimitir, era foarte multă lume: familia, prieteni, colegi, zeci, poate sute de elevi, aşa încât n-am putut ajunge la mama lui Florin ca să-i fiu aproape.

  Am început să-L întreb pe Domnul ce scop are cu mine acolo dacă nu pot fi de folos aşa cum mi-am dorit. Deodată, am văzut-o în faţa mea pe fosta secretară a universităţii, care era şi naşa lui Florin şi a fiului său, de dinainte de a deveni adventist. Ştiam că nu împărtăşeşte convingerile religioase ale familiei şi că este chiar dispreţuitoare faţă de acest aspect. M-a recunoscut imediat şi mi s-a adresat cu cuvintele:

  – Nu te-ai schimbat deloc. Câţi ani au trecut de când ai terminat facultatea? Douăzeci şi opt de ani?

  Apoi, cu uimire în glas:

  – Şi tu eşti adventistă?

  Atunci am înţeles de ce mă aflam acolo. Dumnezeu mă alesese ca să dau şi eu mărturie despre credinţa mea.

  Cred că la înmormântarea lui, Florin a „împărţit” mai multe cărţi Tragedia veacurilor decât în timpul vieţii sale, iar pe Noul Pământ vor fi multe suflete salvate care au primit „Calea, Adevărul şi Viaţa” la mormântul lui.

  Sora mea, poate că dimineaţa, când te trezeşti, îl rogi pe Dumnezeu să te facă o lumină printre oameni, în acea zi, dar lucrurile nu se petrec aşa cum ţi-ai imaginat. Nu uita: lucrarea este a Domnului şi El te va pune exact în locul care ţi se potriveşte cel mai bine! Ai încredere în El şi fii binecuvântată!

  Ilzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Evanghelia vie predata la mormânt - 2016. Sora mea, poate că dimineaţa, când te trezeşti, îl rogi pe Dumnezeu să te facă o lumină printre oameni, în acea zi, dar lucrurile nu se petrec aşa cum ţi-ai imaginat. Nu uita: lucrarea este a Domnului şi El te va pune exact în locul care ţi se potriveşte cel mai bine! Ai încredere în El şi fii binecuvântată!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...