Articolul precedentRafinamentul în familie
  Articolul următorSalvatorul

  Mâinile pline de dragoste

  Stăruiţi în rugăciune, vegheaţi în ea cu mulţumiri. (Coloseni 4:2)

  Poate simţi toamna cum se strecoară în suflet şi ţi-e dor de tinereţe, de cascadele de râs ale copiilor şi de uşile care se deschid cu grabă, de strigătul uneori supărat, alteori de învingător: „Mamaaaaaaaaa!!!!” Şi simţi toamna cum coboară din copaci până în pragul casei tale şi vezi copiii cum îşi strâng bagajele şi amintirile, închizând cu zgomot uşa de la intrare. Rămâi să priveşti din prag spre succesele sau nerealizările lor, aştepţi veşti care uneori sosesc atât de rar…. Ce-i de făcut? Deschide Cartea de căpătâi şi spune-I dorul tău Aceluia care Şi-a trimis Copilul în valea cu spini. El îţi poate înţelege durerea şi îngrijorarea. Mâinile mamei au un rol esenţial în dezvoltarea copilului. La început sunt leagăn, apoi mâinile mamei asigură îmbrăcatul, hrana, confortul. Uite aşa puii cresc, dar mâinile mamei îi petrec la gară cu pachete şi-apoi se-ntorc în cămăruţă pentru a fi înălţate spre cer. Cine ştie dacă veştile bune primite de la şcoli sau de prin lume nu sunt un răspuns pentru mâinile ce n-au obosit să se înalţe?

  Îmi amintesc cu drag de Moise, care a înţeles că era suficient să înalţe mâinile, că biruinţa lor era de fapt în mâinile lui ridicate, şi a ignorat oboseala, a acceptat ajutorul, numai ca lupta să fie câştigată. Am auzit spunându-se uneori: „Mă rog şi eu, ce altceva să mai fac…” Nu privi ca pe o resemnare sau pasivitate statul pe genunchi înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunea mamei este secretul succesului lor. Chiar dacă uneori pare că dragii noştri suferă, e poate calea lui Dumnezeu de a ni-i salva. Nu le poate forţa sau anula voinţa, dar le trimite mesaje de dragoste până când, cine ştie când, cei pe care îi purtăm pe braţele noastre de rugă vor hotărî să înalţe propriile mâini spre cer. Sau dacă şi ei se roagă, cu atât mai bine! E toamna şi cuibul cald rămâne în urmă, copiii îşi strâng bagajul şi amintirile pentru a le purta prin oraşul cel mare, care parcă ni-i înghite. Dar mâinile tale nu au voie să se odihnească. Întotdeauna, ştiut sau nu, un copil are nevoie de mâinile mamei lui.

  „Este cu neputinţă de estimat influenţa unei mame care se roagă. Ea îl recunoaşte pe Dumnezeu în toate căile ei. Ea îşi duce copiii în faţa harului şi îi prezintă în faţa Domnului Isus, implorând binecuvântarea Sa asupra lor. Influenţa acestor rugăciuni este pentru copii ca un «izvor de viaţă», … este cel mai mare ajutor în mijlocul frământărilor, grijilor şi poverilor vieţii.” (Ellen G. White, Căminul adventist, p. 245)

  Ramona Costea, Buzău, Muntenia

  Mâinile pline de dragoste - 2016. Nu privi ca pe o resemnare sau pasivitate statul pe genunchi înaintea lui Dumnezeu. Rugăciunea mamei este secretul succesului lor. Chiar dacă uneori pare că dragii noştri suferă, e poate calea lui Dumnezeu de a ni-i salva.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...