Articolul precedentÎnchinarea în familie
  Articolul următorAcum văd!

  Veşti bune

  Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea. (Isaia 52:7)

  De multe ori se întâmplă ca, intrând pe uşă, soţul meu să-mi spună: „Am o veste!” Automat vine replica mea: „Să fie o veste bună, că de rele am avut parte în decursul vieţii.” Şi chiar dacă vestea care mi-o aduce este dintre cele nedorite, el o îmbracă într-o formă în care vestea devine până la urmă mai puţin rea. Acesta este un dar al său pe care îl apreciez mult.

  La Sanatoriul Herghelia, unde ne desfăşurăm activitatea, avem în programul zilnic „Veştile bune de dimineaţă”, cu participarea pacienţilor, unde li se prezintă în preludiu aceste veşti cu rezonanţă asupra întregii activităţi de peste zi. Programul începe cu cântec – un imn de laudă la adresa lui Dumnezeu – după care se prezintă un pasaj biblic comentat şi se încheie cu rugăciune, în care fiecare caz este pus în mâna Celui ce poate să aducă veşti bune şi speranţă pentru fiecare persoană.

  O pacientă care îşi predase viaţa lui Dumnezeu de câţiva ani şi se hotărâse să-l urmeze, avea neînţelegeri şi probleme din pricina aceasta în familie. Îşi dorea ca măcar o dată să fie şi soţul prezent la „Veştile bune de dimineaţă”. Îmi închipui că se ruga precum fetiţa din casa lui Naaman sirianul: „Oh, dacă domnul meu (soţul) ar fi aici să audă numai o dată «Veştile bune» de la Herghelia, s-ar tămădui de pornirile rele.”

  Când cerem ceva de la Domnul cu credinţă, El îndeplineşte dorinţele noastre la timpul potrivit. Aşa se face că, după un timp, soţia îndrăzneşte să-i propună soţului (aşa ca într-o doară) să vină şi el la Herghelia. Ea n-a putut fi prea insistentă faţă de el, din cauza climatului creat, dar a insistat în rugăciunea înălţată către Dumnezeu, care poate îmblânzi şi leii. În final, soţul a acceptat să o însoţească într-un sejur. Programul sanatoriului este recomandat, dar nu obligatoriu. Am certitudinea că soţia n-a încetat să se roage în taină pentru soţul ei, fapt împlinit prin participarea lui permanentă la „Veştile bune de dimineaţă” pe toată durata sejurului. Aceste veşti au sensibilizat inima lui în aşa fel încât, mergând acasă, viaţa de familie s-a schimbat în sensul bun. După ceva timp, am primit vestea că, după plecarea de la Herghelia, soţul a încheiat legământ cu Domnul. O veste intr-adevăr bună!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Veşti bune - 2016. La Sanatoriul Herghelia, unde ne desfăşurăm activitatea, avem în programul zilnic „Veştile bune de dimineaţă”, cu participarea pacienţilor, unde li se prezintă în preludiu aceste veşti cu rezonanţă asupra întregii activităţi de peste zi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...