Articolul precedentÎnchinarea în familie
  Articolul următorAcum văd!

  Veşti bune

  Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea. (Isaia 52:7)

  De multe ori se întâmplă ca, intrând pe uşă, soţul meu să-mi spună: „Am o veste!” Automat vine replica mea: „Să fie o veste bună, că de rele am avut parte în decursul vieţii.” Şi chiar dacă vestea care mi-o aduce este dintre cele nedorite, el o îmbracă într-o formă în care vestea devine până la urmă mai puţin rea. Acesta este un dar al său pe care îl apreciez mult.

  La Sanatoriul Herghelia, unde ne desfăşurăm activitatea, avem în programul zilnic „Veştile bune de dimineaţă”, cu participarea pacienţilor, unde li se prezintă în preludiu aceste veşti cu rezonanţă asupra întregii activităţi de peste zi. Programul începe cu cântec – un imn de laudă la adresa lui Dumnezeu – după care se prezintă un pasaj biblic comentat şi se încheie cu rugăciune, în care fiecare caz este pus în mâna Celui ce poate să aducă veşti bune şi speranţă pentru fiecare persoană.

  O pacientă care îşi predase viaţa lui Dumnezeu de câţiva ani şi se hotărâse să-l urmeze, avea neînţelegeri şi probleme din pricina aceasta în familie. Îşi dorea ca măcar o dată să fie şi soţul prezent la „Veştile bune de dimineaţă”. Îmi închipui că se ruga precum fetiţa din casa lui Naaman sirianul: „Oh, dacă domnul meu (soţul) ar fi aici să audă numai o dată «Veştile bune» de la Herghelia, s-ar tămădui de pornirile rele.”

  Când cerem ceva de la Domnul cu credinţă, El îndeplineşte dorinţele noastre la timpul potrivit. Aşa se face că, după un timp, soţia îndrăzneşte să-i propună soţului (aşa ca într-o doară) să vină şi el la Herghelia. Ea n-a putut fi prea insistentă faţă de el, din cauza climatului creat, dar a insistat în rugăciunea înălţată către Dumnezeu, care poate îmblânzi şi leii. În final, soţul a acceptat să o însoţească într-un sejur. Programul sanatoriului este recomandat, dar nu obligatoriu. Am certitudinea că soţia n-a încetat să se roage în taină pentru soţul ei, fapt împlinit prin participarea lui permanentă la „Veştile bune de dimineaţă” pe toată durata sejurului. Aceste veşti au sensibilizat inima lui în aşa fel încât, mergând acasă, viaţa de familie s-a schimbat în sensul bun. După ceva timp, am primit vestea că, după plecarea de la Herghelia, soţul a încheiat legământ cu Domnul. O veste intr-adevăr bună!

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Veşti bune - 2016. La Sanatoriul Herghelia, unde ne desfăşurăm activitatea, avem în programul zilnic „Veştile bune de dimineaţă”, cu participarea pacienţilor, unde li se prezintă în preludiu aceste veşti cu rezonanţă asupra întregii activităţi de peste zi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...