Articolul precedentRegele este cu noi!
  Articolul următorRecreerea în familie

  O credinţă mică într-un Dumnezeu mare

  Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi,
  cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. (Matei 18:3)

  Experienţa mea cu Dumnezeu este legată de relaţia cu copilul meu. Credinţa mea în El s-a înfiripat odată cu venirea pe lume a copilului, iar creşterea mea în credinţă a mers paralel cu creşterea lui. Pot afirma că acea credinţă a lui simplă, de copil, m-a ajutat de cele mai multe ori. Regret însă că de multe ori m-am comportat uitând că credinţa mea (mică) este într-un Dumnezeu atotputernic şi de multe ori copilul a fost cel care mi-a reamintit.

  Într-o seară de toamnă târzie, mă întorceam de la ţară cu copilul meu, care avea în jur de 4 ani. Nu aveam niciun mijloc de transport, singura variantă era o maşină de ocazie. Am găsit imediat o maşină, fără să am timp să mă rog pentru acest lucru. Mi s-a părut că era normal să se întâmple astfel, însă, în timp ce urcam o pantă, maşina s-a defectat. Am coborât din maşină foarte supărată, iar disperarea mea creştea în timp ce se înnopta şi a început să ningă destul de puternic, iar noi eram într-un loc în care nu era nicio casă în jur. În disperarea mea, am au auzit vocea copilului meu: „Mami, de ce nu ne rugăm ca Dumnezeu să ne trimită o maşină?”

  Era rândul meu să mă întreb: Oare de ce? Mi-a fost ruşine, pentru că mi-am dat seama că eram un om mare cu o credinţă mică, iar copilul meu era un om mic cu o credinţă mare. Este posibil să fie credinţa invers proporţională cu maturizarea? De ce devenisem atât de disperată şi uitasem de Cel care mă putea ajuta ? De ce nu mă rugasem de la început?

  A fost posibil, după ce am perseverat atât de mult în învăţarea copilului meu despre cât de important este să te rogi, să uit chiar eu, iar copilul să îmi reamintească acest lucru? Se pare că este posibil, pentru că de multe ori noi ne facem atâtea planuri, avem atâtea strategii, gândim atât de sofisticat şi analizăm situaţiile din diverse unghiuri, uitând de credinţa simplă pe care o aşteaptă Dumnezeu de la noi. Uităm că suntem dependenţi de Dumnezeu (indiferent dacă recunoaştem sau nu) şi, în loc să facem din rugăciune o prioritate, o considerăm ca fiind ultima soluţie.

  Vă invit astăzi să experimentăm o credinţă simplă şi fără rezerve într-un Dumnezeu mare, care poate să rezolve problemele ce ne depăşesc şi să fim încredinţate că El are cel mai bun plan. Strategia lui Dumnezeu este pe termen lung şi are în vedere viaţa aceasta şi cea veşnică.

  Felicia Vădan, Petroşani, Banat

  O credinţă mică într-un Dumnezeu mare - 2016. Vă invit astăzi să experimentăm o credinţă simplă şi fără rezerve într-un Dumnezeu mare, care poate să rezolve problemele ce ne depăşesc şi să fim încredinţate că El are cel mai bun plan. Strategia lui Dumnezeu este pe termen lung şi are în vedere viaţa aceasta şi cea veşnică.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...