Articolul precedentZbor spre țintă
  Articolul următorÎn colportaj la guvernator

  Porunca a IX-a

  Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. (Exodul 20:16)

  Am fost cam năpăstuită în şcoală, ca de altfel toţi copiii care doreau în Sabat să meargă la biserică, iar cei de la şcoală, elevi, profesori, se încăpăţânau să înţeleagă şi să ne înlesnească exercitarea dreptului la credinţa după principiile şi doctrina bisericii din care făceam parte.

  Învăţătoarea mea, ca şi ceilalţi profesori, refuzau să ne lase în pace, ba dimpotrivă, făceau tot ce le stătea în putinţă să ne pună piedici, să ne umilească în fiecare zi de luni când aveam careu în faţa şcolii, să ne poarte pe noi şi părinţii noştri pe la inspectorat… Pe de altă parte, învăţătoarea ştia foarte bine să-şi facă meseria, ne-a învăţat carte, a ştiut cum să ne pună bazele cunoştinţelor.

  Într-o bună zi, ne-a dat dictare la limba română. A citit textul cu aşa o intonaţie, încât am pus semnele de punctuaţie exact la locul potrivit de fiecare dată. Meritam notă maximă, n-am avut nicio greşeală. Dar, ce credeţi? Colegul meu de bancă era de etnie romă, nu-i plăcea să vină la şcoală, iar eu eram obligată mereu să mă duc să-l aduc la şcoală când lipsea, pentru că locuiam aproape. Vă daţi seama ce însemna pentru mine să intru în curtea colegului meu. De fiecare dată aveam parte de un tratament umilitor din partea familiei lărgite. Eram scuipată, îmbrâncită, vorbe urâte şi, ceea ce uram cel mai mult, mă trăgeau de codiţe. Dacă el lipsea mai mereu de la şcoală, dacă lecţiile îi intrau pe-o ureche şi ieşeau pe cealaltă, dacă abia de putea scrie după tablă sau copia de pe carte, cum să ştie el să scrie după dictare?! În timp ce ne corecta testele, doamna învăţătoare s-a îndreptat către colegul meu rom, întrebându-l dacă am copiat de la el… Wow…!! Ce jignită şi umilită m-am simţit! Cum să întrebe aşa ceva când ştia foarte bine că el a copiat de la mine? Bineînţeles că ştiţi deja şi răspunsul colegului…Eu am luat nota 5, el a luat 10. Degeaba am încercat să îi spun doamnei că greşeşte, degeaba am rugat-o să ne mai dea o dictare, degeaba…

  Trăim într-o lume a nedreptăţii şi a minciunii. Cu ce uşurinţă se spun minciuni care rănesc şi fac atât de mult rău, se spun neadevăruri care-i aruncă în mocirlă pe cei nevinovaţi, umilindu-i şi făcându-i să sufere… În primul rând, dragi surori, să nu fim printre cele care procedează astfel, iar dacă am fost nedreptăţite şi în inima noastră există revoltă şi dorinţa de răzbunare, să nu uităm că există un raport în ceruri, un Judecător şi o zi a dreptăţii. Până atunci să învăţăm să iertăm, chiar să renunţăm la unele din drepturile noastre şi să-L lăsăm pe Isus să Se manifeste prin noi. El a fost nedreptăţit mai mult decât toţi.

  Mirela Atomei, Bacău, Moldova

  Porunca a IX-a - 2016. Trăim într-o lume a nedreptăţii şi a minciunii. Cu ce uşurinţă se spun minciuni care rănesc şi fac atât de mult rău, se spun neadevăruri care-i aruncă în mocirlă pe cei nevinovaţi, umilindu-i şi făcându-i să sufere... Să învăţăm să iertăm, chiar să renunţăm la unele din drepturile noastre şi să-L lăsăm pe Isus să Se manifeste prin noi. El a fost nedreptăţit mai mult decât toţi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...