Articolul precedentZbor spre țintă
  Articolul următorÎn colportaj la guvernator

  Porunca a IX-a

  Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. (Exodul 20:16)

  Am fost cam năpăstuită în şcoală, ca de altfel toţi copiii care doreau în Sabat să meargă la biserică, iar cei de la şcoală, elevi, profesori, se încăpăţânau să înţeleagă şi să ne înlesnească exercitarea dreptului la credinţa după principiile şi doctrina bisericii din care făceam parte.

  Învăţătoarea mea, ca şi ceilalţi profesori, refuzau să ne lase în pace, ba dimpotrivă, făceau tot ce le stătea în putinţă să ne pună piedici, să ne umilească în fiecare zi de luni când aveam careu în faţa şcolii, să ne poarte pe noi şi părinţii noştri pe la inspectorat… Pe de altă parte, învăţătoarea ştia foarte bine să-şi facă meseria, ne-a învăţat carte, a ştiut cum să ne pună bazele cunoştinţelor.

  Într-o bună zi, ne-a dat dictare la limba română. A citit textul cu aşa o intonaţie, încât am pus semnele de punctuaţie exact la locul potrivit de fiecare dată. Meritam notă maximă, n-am avut nicio greşeală. Dar, ce credeţi? Colegul meu de bancă era de etnie romă, nu-i plăcea să vină la şcoală, iar eu eram obligată mereu să mă duc să-l aduc la şcoală când lipsea, pentru că locuiam aproape. Vă daţi seama ce însemna pentru mine să intru în curtea colegului meu. De fiecare dată aveam parte de un tratament umilitor din partea familiei lărgite. Eram scuipată, îmbrâncită, vorbe urâte şi, ceea ce uram cel mai mult, mă trăgeau de codiţe. Dacă el lipsea mai mereu de la şcoală, dacă lecţiile îi intrau pe-o ureche şi ieşeau pe cealaltă, dacă abia de putea scrie după tablă sau copia de pe carte, cum să ştie el să scrie după dictare?! În timp ce ne corecta testele, doamna învăţătoare s-a îndreptat către colegul meu rom, întrebându-l dacă am copiat de la el… Wow…!! Ce jignită şi umilită m-am simţit! Cum să întrebe aşa ceva când ştia foarte bine că el a copiat de la mine? Bineînţeles că ştiţi deja şi răspunsul colegului…Eu am luat nota 5, el a luat 10. Degeaba am încercat să îi spun doamnei că greşeşte, degeaba am rugat-o să ne mai dea o dictare, degeaba…

  Trăim într-o lume a nedreptăţii şi a minciunii. Cu ce uşurinţă se spun minciuni care rănesc şi fac atât de mult rău, se spun neadevăruri care-i aruncă în mocirlă pe cei nevinovaţi, umilindu-i şi făcându-i să sufere… În primul rând, dragi surori, să nu fim printre cele care procedează astfel, iar dacă am fost nedreptăţite şi în inima noastră există revoltă şi dorinţa de răzbunare, să nu uităm că există un raport în ceruri, un Judecător şi o zi a dreptăţii. Până atunci să învăţăm să iertăm, chiar să renunţăm la unele din drepturile noastre şi să-L lăsăm pe Isus să Se manifeste prin noi. El a fost nedreptăţit mai mult decât toţi.

  Mirela Atomei, Bacău, Moldova

  Porunca a IX-a - 2016. Trăim într-o lume a nedreptăţii şi a minciunii. Cu ce uşurinţă se spun minciuni care rănesc şi fac atât de mult rău, se spun neadevăruri care-i aruncă în mocirlă pe cei nevinovaţi, umilindu-i şi făcându-i să sufere... Să învăţăm să iertăm, chiar să renunţăm la unele din drepturile noastre şi să-L lăsăm pe Isus să Se manifeste prin noi. El a fost nedreptăţit mai mult decât toţi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...