Dumnezeu face minuni şi astăzi

  Cheamă-Mă în ziua necazului şi Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi! (Psalmii 50:51)

  Cuvintele mele sunt prea sărace pentru a-I putea mulţumi lui Dumnezeu pentru marea minune săvârşită în familia mea.

  Era ziua de 9 aprilie 2002, în jurul orei 10, când la locul de muncă al soţului meu a explodat un butoi cu diluant, pus neglijent de un coleg. Fiind doar la un metru distanţă de el, flăcările l-au cuprins. Starea lui a fost extrem de gravă; a venit ambulanţa, l-au stabilizat şi l-au dus la Spitalul Universitar Getafe, cu un procent de arsură 70% din corp, cu 40% profunzime. Din punct de vedere omenesc, şansele de supravieţuire erau zero.

  Au urmat cinci luni şi jumătate de spitalizare, din care patru luni de comă indusă. În această perioadă a trecut prin mai mult de douăzeci şi cinci de operaţii. Pe una dintre acestea doresc să v-o împărtăşesc.

  După trei luni de spitalizare, a apărut o infecţie şi la braţul stâng. După o lună de tratament, medicul m-a chemat în cabinetul său şi mi-a spus că infecţia a urcat de la cot în sus cu mai mult de doi centimetri şi şansele de a fi salvată mâna sunt minime. A doua zi urma să intervină chirurgical pentru amputarea braţului din umăr şi trebuia să semnez autorizaţia. Dar parcă Cineva a vorbit prin gura mea, determinându-mă să spun: „Asta nu!” M-a uimit şi pe mine puterea pe care mi-a dat-o Domnul atunci. Mi-am îndreptat gândul spre El şi am zis: „Doamne, Tu poţi şi de data aceasta!”

  „Îmi ridic ochii spre munţi. De unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul. Cel ce te păzeşte nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel” (Psalmii 121:1-4).

  Medicul m-a privit surprins şi a spus: „Vom vedea mâine ce se va întâmpla!” Nu ştiu ce a gândit el atunci, dar în noaptea aceea am vorbit cu Domnul în rugăciune, iar în ziua următoare nu am putut să mănânc nimic. A doua zi dimineaţa am mers din nou la spital. Soţul meu a fost dus la sala de operaţie pe la ora 10 şi a ieşit pe la ora 15, timp în care îi mulţumesc lui Dumnezeu că am putut da mărturie despre puterea lui Dumnezeu faţă de soţia şefului său, care mi-a fost alături, şi pentru ceilalţi medici.

  Când a ieşit medicul din sala de operaţie, a venit la mine şi mi-a spus zâmbind: „Mâna i-a fost salvată… Aceasta este o minune dumnezeiască.” Dragi cititoare, nu vă descurajaţi în nicio situaţie dificilă, chiar dacă din punct de vedere omenesc nu se mai vede nicio rezolvare. La Domnul sunt mii de căi. Ca o dovadă vie, soţul meu este în viaţă şi este o persoană activă, în ciuda tuturor acestor probleme.

  Mariana Neamţ, Arganda del Rey, Spania

  Dumnezeu face minuni şi astăzi - 2016. „Îmi ridic ochii spre munţi. De unde îmi va veni ajutorul? Ajutorul vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul. Cel ce te păzeşte nu va dormita. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel” (Psalmii 121:1-4).
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...