Articolul precedentInfluența lui Isus în familie
  Articolul următorInfluențat de Dumnezeu

  Să nu obosim în facerea binelui

  Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală. (Galateni 6:9)

  Viaţa nu este uşoară, iar noi, creştinii, începem să dăruim tot mai puţin. E uşor pentru cei care au mult şi pot da din surplusul lor, zicem noi. Te-ai gândit vreodată să dai şi ultimul bănuţ, asemenea văduvei de pe paginile Scripturii?

  La noi, în ziua de joi este piaţa săptămânală. Într-o astfel de zi, mi-am cumpărat o bluză frumoasă. Am primit îngăduinţa să o plătesc doar săptămâna următoare. În afară de banii respectivi, mi-au rămas doar 10 lei, în două bancnote de 5 lei; mi-aş fi dorit să mai cumpăr ceva din cele necesare, între timp, m-am întâlnit cu o cunoştinţă care venea din satul vecin. Ştiam că este o persoană cu multe nevoi şi simţeam că trebuie să o ajut. O, dar am atât de puţini bani, sunt văduvă… Şi atunci mi-a venit în minte văduva din Biblie, care a dăruit tot ce avea.

  A trebuit să decid repede, pentru că în staţie stătea tânăra femeie care născuse de curând, iar eu stăteam pe gânduri. I-am dat o bancnotă de 5 lei. „Mamă, dar ce sumă e aceasta? Dacă ai vrut să ajuţi, trebuia să dai mai mult”, mi-a reproşat mai târziu fata mea.

  Domnul mi-a dat foarte repede înapoi acel puţin pe care l-am dăruit. Ajungând la piaţă, când am plătit bluza, vânzătoarea mi-a dat înapoi cu 5 lei mai mult. I-am spus lucrul acesta, dar mi-a răspuns: „Pentru dumneavoastră acesta este preţul.” Doar 10 minute au trecut de când am dat acei bani. Într-adevăr, eram bogată şi cu ruşine mă gândeam la faptul că aş fi putut da mai mult. Atunci, m-am hotărât că voi dărui mai mult acolo unde este nevoie, convinsă că în felul acesta îl „împrumutăm” pe Domnul.

  Dacă întâlneşti astăzi pe cineva în nevoie, ajută acea persoană, căci la vremea potrivită vom culege roadele muncii noastre. Şi în ziua aceea, Domnul ne va spune: „Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre cei mai neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut” (Matei 25:40).

  „Toate lucrurile de pe acest pământ au fost lăsate de Dumnezeu ca mijloc de exprimare a dragostei Sale faţă de om. Săracii sunt ai Lui… Aurul şi argintul sunt ale Domnului. El ar putea să le trimită din cer asemenea unei ploi… Însă, în loc de aceasta, El le-a făcut pe om ispravnicul Său, în-credinţându-i mijloace pe care să le întrebuinţeze în beneficiul altora, nu să le strângă pentru sine. Astfel, omul devine mijlocul prin care Dumnezeu îşi împarte binecuvântările pe pământ…, devine milostiv şi altruist în ce priveşte caracterul şi, în final, părtaş cu Hristos la răsplata veşnică şi slăvită.” (Ellen G. White, Sfaturi pentru administrarea creştină a vieţii, p. 11)

  Jarai Jolanka, Sărmaş, Transilvania de Sud

  Să nu obosim în facerea binelui - 2016. Dacă întâlneşti astăzi pe cineva în nevoie, ajută acea persoană, căci la vremea potrivită vom culege roadele muncii noastre. Şi în ziua aceea, Domnul ne va spune: „Ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia dintre cei mai neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut”.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...