Decădere şi speranţă

  Veniţi să ne întoarcem la Domnul! Căci El ne-a sfâşiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile. (Osea 6:1)

  Deşi sunt născută în familie de credincioşi, n-am ascultat de poruncile Domnului şi m-am căsătorit cu un bărbat necredincios. Am trăit bine din punct de vedere material o vreme, dar sufleteşte niciodată.

  După zece ani cu mai multe rele decât bune, fostul soţ a fost arestat pentru o perioadă de cincisprezece ani. După doi ani de mers la penitenciar din trei în trei săptămâni, am luat hotărârea să divorţez. Atunci, în anii ’80, aveam apartament proprietate personală (un lux pe vremea aceea), maşină şi bani de alte două maşini. Apoi, am rămas sub cerul liber. Am pierdut banii, apartamentul l-a câştigat tot el şi, pentru că lucraserăm împreună, am rămas şi fără serviciu. Deci s-au dus toate cele pământeşti…

  Am încercat să-mi refac viaţa, dar totul se transforma în eşec. Am început să înţeleg că Dumnezeu mă iubeşte şi mă cheamă să mă întorc la El cu toată inima. Doar El mai putea să dea un sens vieţii mele. Citeam foarte multe cărţi şi reviste din toată literatura, alternativ cu literatură creştină. Am renunţat la celelalte şi am citit Biblia în treizeci şi trei de zile.

  Nemaiavând cu ce trăi şi unde sta, am început să lupt pentru supravieţuire. Prin harul Domnului am „căpătat” locuinţă, deşi legal nu aveam dreptul; era anul ’89 şi lucram la „social”. Adunam gunoaiele de pe stradă pentru o minimă existenţă, din care de abia atunci am început să-I dau zecime Domnului. Acum am serviciu la spital. Nici n-am visat atâtea binecuvântări pe care nu le merit nici azi, cu atât mai puţin atunci. Dacă Dumnezeu ne ocroteşte şi atunci când suntem în mocirla păcatului, cu atât mai mult când vede lupta noastră de fiecare zi şi părerile de rău atunci când greşim.

  După zece ani de studiu, m-am hotărât să închei legământ cu Dumnezeu din nou. Trăiam cu teama că Domnul vine şi eu nu sunt împăcată cu El. Am învăţat din trista-mi experienţă că putem găsi mângâiere, speranţă şi vindecare doar lângă El. Merită să rămânem credincioşi sub protecţia Lui iubitoare! Toată lauda şi cinstea pentru nemărginita Lui bunătate I se cuvin Tatălui, Fiului şi Duhului Sfânt.

  Cu câteva ore înainte de a fi reexaminată pentru botez, tatăl meu a murit. Sper din toată inima ca, prin harul Domnului, să ne putem întâlni într-o zi cu toţi cei credincioşi din univers.

  „Când ajungeţi să înţelegeţi imensitatea îngrozitoare a păcatului şi vă vedeţi pe voi înşivă aşa cum sunteţi în realitate, nu renunţaţi copleşiţi de disperare. Domnul Hristos a venit să-i mântuiască tocmai pe cei păcătoşi.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 42)

  Lidia Lepădatu, Oneşti, Moldova

  Decădere şi speranţă - 2016. Nici n-am visat atâtea binecuvântări pe care nu le merit nici azi, cu atât mai puţin atunci. Dacă Dumnezeu ne ocroteşte şi atunci când suntem în mocirla păcatului, cu atât mai mult când vede lupta noastră de fiecare zi şi părerile de rău atunci când greşim.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...