Decădere şi speranţă

  Veniţi să ne întoarcem la Domnul! Căci El ne-a sfâşiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile. (Osea 6:1)

  Deşi sunt născută în familie de credincioşi, n-am ascultat de poruncile Domnului şi m-am căsătorit cu un bărbat necredincios. Am trăit bine din punct de vedere material o vreme, dar sufleteşte niciodată.

  După zece ani cu mai multe rele decât bune, fostul soţ a fost arestat pentru o perioadă de cincisprezece ani. După doi ani de mers la penitenciar din trei în trei săptămâni, am luat hotărârea să divorţez. Atunci, în anii ’80, aveam apartament proprietate personală (un lux pe vremea aceea), maşină şi bani de alte două maşini. Apoi, am rămas sub cerul liber. Am pierdut banii, apartamentul l-a câştigat tot el şi, pentru că lucraserăm împreună, am rămas şi fără serviciu. Deci s-au dus toate cele pământeşti…

  Am încercat să-mi refac viaţa, dar totul se transforma în eşec. Am început să înţeleg că Dumnezeu mă iubeşte şi mă cheamă să mă întorc la El cu toată inima. Doar El mai putea să dea un sens vieţii mele. Citeam foarte multe cărţi şi reviste din toată literatura, alternativ cu literatură creştină. Am renunţat la celelalte şi am citit Biblia în treizeci şi trei de zile.

  Nemaiavând cu ce trăi şi unde sta, am început să lupt pentru supravieţuire. Prin harul Domnului am „căpătat” locuinţă, deşi legal nu aveam dreptul; era anul ’89 şi lucram la „social”. Adunam gunoaiele de pe stradă pentru o minimă existenţă, din care de abia atunci am început să-I dau zecime Domnului. Acum am serviciu la spital. Nici n-am visat atâtea binecuvântări pe care nu le merit nici azi, cu atât mai puţin atunci. Dacă Dumnezeu ne ocroteşte şi atunci când suntem în mocirla păcatului, cu atât mai mult când vede lupta noastră de fiecare zi şi părerile de rău atunci când greşim.

  După zece ani de studiu, m-am hotărât să închei legământ cu Dumnezeu din nou. Trăiam cu teama că Domnul vine şi eu nu sunt împăcată cu El. Am învăţat din trista-mi experienţă că putem găsi mângâiere, speranţă şi vindecare doar lângă El. Merită să rămânem credincioşi sub protecţia Lui iubitoare! Toată lauda şi cinstea pentru nemărginita Lui bunătate I se cuvin Tatălui, Fiului şi Duhului Sfânt.

  Cu câteva ore înainte de a fi reexaminată pentru botez, tatăl meu a murit. Sper din toată inima ca, prin harul Domnului, să ne putem întâlni într-o zi cu toţi cei credincioşi din univers.

  „Când ajungeţi să înţelegeţi imensitatea îngrozitoare a păcatului şi vă vedeţi pe voi înşivă aşa cum sunteţi în realitate, nu renunţaţi copleşiţi de disperare. Domnul Hristos a venit să-i mântuiască tocmai pe cei păcătoşi.” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 42)

  Lidia Lepădatu, Oneşti, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...