Binecuvântare neînţeleasă

  Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele. (Mica 7:7)

  Dragă prietenă,

  Poate eşti tristă şi simţi că Dumnezeu e departe… Te înţeleg! Nu mă crezi? Vreau să îţi povestesc ceva…

  O zi răcoroasă de octombrie… Trenul gonea monoton prin amurgul roşiatic. În el stăteam eu, singură, abătută şi îngândurată. Te întrebi la ce mă gândeam?… La mama. Însă mama mea era în sala de operaţie. Cu greu a trebuit să aştept trecerea a trei săptămâni pentru a afla diagnosticul. Şi au trecut… Avea o formă foarte rară de cancer.

  În sufletul meu de adolescentă, au început să se strecoare îndoiala şi multe întrebări. Au urmat nopţi grele şi dimineţi în care mă trezeam cu speranţa că totul a fost doar un coşmar urât. Dar era real. Pentru mine, Dumnezeu parcă dormea şi simţeam că mă trădează, neţinându-Şi promisiunile. M-am decis totuşi să nu mai lupt singură, deoarece era fără rost. Aşa că într-o zi, pe care am aşteptat-o cu o oarecare speranţă, I-am spus lui Dumnezeu să facă voia Sa în dreptul mamei. În acea zi, mama a avut parte de o rugăciune foarte specială şi i s-a făcut ungerea cu untdelemn.

  În puţinele minute care au urmat, am simţit că Dumnezeu e acolo, chiar lângă noi, şi am înţeles că lucrurile sunt în mâna Sa şi că viitorul e plin de speranţă. Şi aşa a fost. Te întrebi ce a urmat? Îţi spun. Mama s-a vindecat, iar la numai câteva luni, rezultatele analizelor erau foarte bune. Chiar şi unii medici necredincioşi au afirmat că, în dreptul ei, a fost numai intervenţia lui Dumnezeu. Atunci am înţeles de ce a îngăduit El această experienţă: ca să învăţ că El are în grijă toate lucrurile şi că eu sunt dependentă de El.

  Iată şi un gând inspirat: „Aceia care îl cred pe Hristos pe cuvânt şi predau fiinţa lor purtării Sale de grijă şi viaţa lor ca El să o conducă, vor afla pace şi linişte. Nimic din lume nu poate să-i întristeze când El îi înveseleşte cu prezenţa Sa. În supunere desăvârşită este odihnă desăvârşită. […] Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui… ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 312) Şi în viaţa ta Dumnezeu vrea să facă minuni, dar poate nu îl laşi încercând să îl „ajuţi”. Încrede-te în El fără nicio rezervă şi vei fi uimită de ceea ce va face pentru tine! Fă acest lucru chiar azi. Mă voi ruga pentru tine, draga mea. Să ai zi frumoasă!

  Cu drag, prietena ta de suflet,

  Haideea Ţărmure, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...