Binecuvântare neînţeleasă

  Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele. (Mica 7:7)

  Dragă prietenă,

  Poate eşti tristă şi simţi că Dumnezeu e departe… Te înţeleg! Nu mă crezi? Vreau să îţi povestesc ceva…

  O zi răcoroasă de octombrie… Trenul gonea monoton prin amurgul roşiatic. În el stăteam eu, singură, abătută şi îngândurată. Te întrebi la ce mă gândeam?… La mama. Însă mama mea era în sala de operaţie. Cu greu a trebuit să aştept trecerea a trei săptămâni pentru a afla diagnosticul. Şi au trecut… Avea o formă foarte rară de cancer.

  În sufletul meu de adolescentă, au început să se strecoare îndoiala şi multe întrebări. Au urmat nopţi grele şi dimineţi în care mă trezeam cu speranţa că totul a fost doar un coşmar urât. Dar era real. Pentru mine, Dumnezeu parcă dormea şi simţeam că mă trădează, neţinându-Şi promisiunile. M-am decis totuşi să nu mai lupt singură, deoarece era fără rost. Aşa că într-o zi, pe care am aşteptat-o cu o oarecare speranţă, I-am spus lui Dumnezeu să facă voia Sa în dreptul mamei. În acea zi, mama a avut parte de o rugăciune foarte specială şi i s-a făcut ungerea cu untdelemn.

  În puţinele minute care au urmat, am simţit că Dumnezeu e acolo, chiar lângă noi, şi am înţeles că lucrurile sunt în mâna Sa şi că viitorul e plin de speranţă. Şi aşa a fost. Te întrebi ce a urmat? Îţi spun. Mama s-a vindecat, iar la numai câteva luni, rezultatele analizelor erau foarte bune. Chiar şi unii medici necredincioşi au afirmat că, în dreptul ei, a fost numai intervenţia lui Dumnezeu. Atunci am înţeles de ce a îngăduit El această experienţă: ca să învăţ că El are în grijă toate lucrurile şi că eu sunt dependentă de El.

  Iată şi un gând inspirat: „Aceia care îl cred pe Hristos pe cuvânt şi predau fiinţa lor purtării Sale de grijă şi viaţa lor ca El să o conducă, vor afla pace şi linişte. Nimic din lume nu poate să-i întristeze când El îi înveseleşte cu prezenţa Sa. În supunere desăvârşită este odihnă desăvârşită. […] Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui… ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 312) Şi în viaţa ta Dumnezeu vrea să facă minuni, dar poate nu îl laşi încercând să îl „ajuţi”. Încrede-te în El fără nicio rezervă şi vei fi uimită de ceea ce va face pentru tine! Fă acest lucru chiar azi. Mă voi ruga pentru tine, draga mea. Să ai zi frumoasă!

  Cu drag, prietena ta de suflet,

  Haideea Ţărmure, Banat

  Binecuvântare neînţeleasă - 2016. Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui... ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...