Binecuvântare neînţeleasă

  Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele. (Mica 7:7)

  Dragă prietenă,

  Poate eşti tristă şi simţi că Dumnezeu e departe… Te înţeleg! Nu mă crezi? Vreau să îţi povestesc ceva…

  O zi răcoroasă de octombrie… Trenul gonea monoton prin amurgul roşiatic. În el stăteam eu, singură, abătută şi îngândurată. Te întrebi la ce mă gândeam?… La mama. Însă mama mea era în sala de operaţie. Cu greu a trebuit să aştept trecerea a trei săptămâni pentru a afla diagnosticul. Şi au trecut… Avea o formă foarte rară de cancer.

  În sufletul meu de adolescentă, au început să se strecoare îndoiala şi multe întrebări. Au urmat nopţi grele şi dimineţi în care mă trezeam cu speranţa că totul a fost doar un coşmar urât. Dar era real. Pentru mine, Dumnezeu parcă dormea şi simţeam că mă trădează, neţinându-Şi promisiunile. M-am decis totuşi să nu mai lupt singură, deoarece era fără rost. Aşa că într-o zi, pe care am aşteptat-o cu o oarecare speranţă, I-am spus lui Dumnezeu să facă voia Sa în dreptul mamei. În acea zi, mama a avut parte de o rugăciune foarte specială şi i s-a făcut ungerea cu untdelemn.

  În puţinele minute care au urmat, am simţit că Dumnezeu e acolo, chiar lângă noi, şi am înţeles că lucrurile sunt în mâna Sa şi că viitorul e plin de speranţă. Şi aşa a fost. Te întrebi ce a urmat? Îţi spun. Mama s-a vindecat, iar la numai câteva luni, rezultatele analizelor erau foarte bune. Chiar şi unii medici necredincioşi au afirmat că, în dreptul ei, a fost numai intervenţia lui Dumnezeu. Atunci am înţeles de ce a îngăduit El această experienţă: ca să învăţ că El are în grijă toate lucrurile şi că eu sunt dependentă de El.

  Iată şi un gând inspirat: „Aceia care îl cred pe Hristos pe cuvânt şi predau fiinţa lor purtării Sale de grijă şi viaţa lor ca El să o conducă, vor afla pace şi linişte. Nimic din lume nu poate să-i întristeze când El îi înveseleşte cu prezenţa Sa. În supunere desăvârşită este odihnă desăvârşită. […] Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui… ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.” (Ellen G. White, Viaţa lui Iisus, p. 312) Şi în viaţa ta Dumnezeu vrea să facă minuni, dar poate nu îl laşi încercând să îl „ajuţi”. Încrede-te în El fără nicio rezervă şi vei fi uimită de ceea ce va face pentru tine! Fă acest lucru chiar azi. Mă voi ruga pentru tine, draga mea. Să ai zi frumoasă!

  Cu drag, prietena ta de suflet,

  Haideea Ţărmure, Banat

  Binecuvântare neînţeleasă - 2016. Viaţa poate părea încurcată, dar, predându-ne înţeleptului Maestru-lucrător, El va scoate de acolo o viaţă şi un caracter model, spre mărirea Lui... ce va fi primit în Paradisul lui Dumnezeu.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...