Cum e Dumnezeu pentru tine?

  El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. (Matei 5:45)

  Când este soare în viaţa noastră, când toate merg bine, uităm că tot ce suntem şi tot ce avem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ni se pare că totul este normal şi ni se cuvine. Dar când nori negri de furtună se abat peste noi, căutam imediat vinovatul şi poate ne întrebăm cu ce-am greşit de ne-a bătut Dumnezeu… Oare poate un Dumnezeu bun să îngăduie ca lucrurile rele să se întâmple?

  Dar eu aş pune o altă întrebare: Cum ar putea un Dumnezeu rău să creeze lucruri bune şi frumoase, lucruri care să inspire, care să ne ajute? Să dea soare şi celor buni, şi celor răi? De ce ne-ar dori binele un Dumnezeu rău? Iar dacă ar fi un Dumnezeu egoist, de ce ar dori să împartă ceea ce are cu noi, oamenii? Ce Dumnezeu rău Şi-ar da Fiul ca să moară pentru nişte duşmani, cum Ii eram noi? Nu găsim logica pentru o astfel de idee.

  Este adevărat că uneori auzim că oameni care au făcut ce este bine păţesc lucruri rele, chiar foarte rele. Sunt sigură că multora dintre voi vi s-au întâmplat lucruri nedrepte şi nu înţelegeţi de ce. Dar, dacă stăm să analizăm lucrurile într-un mod mai profund, luând în considerare Cuvântul lui Dumnezeu, care ne oferă privirea de ansamblu, constatăm că adeseori Dumnezeu a modelat caracterul nostru pe această cale şi ne-a făcut mai puternice, ne-a arătat că doar împreună cu El putem obţine biruinţa asupra păcatului. El lucrează pentru binele nostru veşnic. Frumos este că El trece împreună cu noi prin încercare, ne întăreşte şi apoi ne oferă ocazia să-i încurajăm pe alţii care se confruntă cu situaţii similare.

  Este extraordinar că primim atât de multe binecuvântări, că avem ce mânca şi cu ce ne îmbrăca şi că am fost păzite de atâtea pericole; că am trecut prin multe şi am avut de învăţat din toate câte ceva. De puţine ori suntem recunoscătoare pentru lucrurile rele; avem mereu tendinţa să ne plângem şi să ne compătimim. Dar lecţiile de viaţă sunt cele mai preţioase mărgăritare pe care le avem şi pe care le înmulţim împărtăşind cu alţii ce am învăţat.

  Dacă încă ai impresia că Dumnezeu e rău, priveşte la frumuseţile naturii şi la oamenii buni pe care îi cunoşti. Aminteşte-ţi că mereu a fost cineva alături de tine şi că acesta nu e meritul tău. Adu-ţi aminte cât bine ţi-a făcut El, în ciuda faptului că nu ai fost o creştină care să fi meritat ceea ce ai primit. Eu, personal, când mă gândesc la viaţa mea, văd mult, mult har, parcă e fără margini.

  Te provoc să-L cunoşti mai profund pe acest Dumnezeu minunat şi bun.

  Virginia Tofan, Enăcheşti, Moldova

  Cum e Dumnezeu pentru tine? - 2016. Când nori negri de furtună se abat peste noi, căutam imediat vinovatul şi poate ne întrebăm cu ce-am greşit de ne-a bătut Dumnezeu... Oare poate un Dumnezeu bun să îngăduie ca lucrurile rele să se întâmple?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...