Cum e Dumnezeu pentru tine?

  El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. (Matei 5:45)

  Când este soare în viaţa noastră, când toate merg bine, uităm că tot ce suntem şi tot ce avem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ni se pare că totul este normal şi ni se cuvine. Dar când nori negri de furtună se abat peste noi, căutam imediat vinovatul şi poate ne întrebăm cu ce-am greşit de ne-a bătut Dumnezeu… Oare poate un Dumnezeu bun să îngăduie ca lucrurile rele să se întâmple?

  Dar eu aş pune o altă întrebare: Cum ar putea un Dumnezeu rău să creeze lucruri bune şi frumoase, lucruri care să inspire, care să ne ajute? Să dea soare şi celor buni, şi celor răi? De ce ne-ar dori binele un Dumnezeu rău? Iar dacă ar fi un Dumnezeu egoist, de ce ar dori să împartă ceea ce are cu noi, oamenii? Ce Dumnezeu rău Şi-ar da Fiul ca să moară pentru nişte duşmani, cum Ii eram noi? Nu găsim logica pentru o astfel de idee.

  Este adevărat că uneori auzim că oameni care au făcut ce este bine păţesc lucruri rele, chiar foarte rele. Sunt sigură că multora dintre voi vi s-au întâmplat lucruri nedrepte şi nu înţelegeţi de ce. Dar, dacă stăm să analizăm lucrurile într-un mod mai profund, luând în considerare Cuvântul lui Dumnezeu, care ne oferă privirea de ansamblu, constatăm că adeseori Dumnezeu a modelat caracterul nostru pe această cale şi ne-a făcut mai puternice, ne-a arătat că doar împreună cu El putem obţine biruinţa asupra păcatului. El lucrează pentru binele nostru veşnic. Frumos este că El trece împreună cu noi prin încercare, ne întăreşte şi apoi ne oferă ocazia să-i încurajăm pe alţii care se confruntă cu situaţii similare.

  Este extraordinar că primim atât de multe binecuvântări, că avem ce mânca şi cu ce ne îmbrăca şi că am fost păzite de atâtea pericole; că am trecut prin multe şi am avut de învăţat din toate câte ceva. De puţine ori suntem recunoscătoare pentru lucrurile rele; avem mereu tendinţa să ne plângem şi să ne compătimim. Dar lecţiile de viaţă sunt cele mai preţioase mărgăritare pe care le avem şi pe care le înmulţim împărtăşind cu alţii ce am învăţat.

  Dacă încă ai impresia că Dumnezeu e rău, priveşte la frumuseţile naturii şi la oamenii buni pe care îi cunoşti. Aminteşte-ţi că mereu a fost cineva alături de tine şi că acesta nu e meritul tău. Adu-ţi aminte cât bine ţi-a făcut El, în ciuda faptului că nu ai fost o creştină care să fi meritat ceea ce ai primit. Eu, personal, când mă gândesc la viaţa mea, văd mult, mult har, parcă e fără margini.

  Te provoc să-L cunoşti mai profund pe acest Dumnezeu minunat şi bun.

  Virginia Tofan, Enăcheşti, Moldova

  Cum e Dumnezeu pentru tine? - 2016. Când nori negri de furtună se abat peste noi, căutam imediat vinovatul şi poate ne întrebăm cu ce-am greşit de ne-a bătut Dumnezeu... Oare poate un Dumnezeu bun să îngăduie ca lucrurile rele să se întâmple?
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...