Miracole în viaţa altora

  Tu eşti Dumnezeul care face minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare. (Psalmii 77:14)

  Când ne-am întors din America, după accidentul fiului meu în piscină, am mers la investigaţii la Spitalul „Robănescu”, din Bucureşti. Mi s-a spus că fiul meu, în ciuda accidentului grav suferit, nu are urmări. Doamna doctor Liliana Pădure mi-a spus că un caz din o sută scapă în acest mod miraculos. Nu ştiam pe unde merg de fericire. Pluteam pe stradă, cu ochii în lacrimi, evident.

  Atunci a sunat telefonul. O fostă elevă de-a soţului meu mi-a spus că nepotul ei de 12 ani are leucemie, fiind necesară o intervenţie pe care n-o pot efectua medicii din România. Tumora putea fi extirpată doar în proporţie de 80% aici, restul de 20…, în altă ţară, cu zeci de mii de euro. Nu s-ar putea să facem cumva să se strângă banii?

  Bani? Mie să nu mi se vorbească de bani. Nici să nu mi se spună că trebuie să adun, nici să nu fiu întrebată unde sunt. Nu sunt deloc prietenă cu ei. Dar, atunci când nu poţi face un lucru, nu înseamnă că nu poţi face nimic. De vreme ce tu ai auzit despre o anumită situaţie, este clar că poţi face cel puţin un lucru, dacă nu să-l rezolvi – să te rogi pentru asta. Ca să nu mai vorbim despre toate celelalte – să spui mai departe, să te străduieşti să simplifici problema, cu puterea ta… Eu nu sunt pricepută la administrarea sau strângerea banilor, dar am plasat acest caz cuiva care are acest har….

  Şi copilul a avut 50 000 euro. După operaţia din Germania, deşi nu mai avea nicio şansă – i s-a garantat că totul este în regulă, că această boală declanşată fără motiv, fără să avertizeze, această boală care într-o singură lună a distrus ceea ce dezvoltase copilul în 12 ani… este învinsă.

  Prietena mea mi-a dat telefon şi m-a anunţat: „Copilul nostru este bine.” ‘

  Să vă spun ceva? Dacă fiul meu n-ar fi trecut prin ceea ce a trecut şi dacă nu aş fi văzut nenorocirea cu ochii, nu ştiu care ar fi fost reacţia mea când am fost rugată să acţionez. Poate m-aş fi retras delicat, spunând că nu am cum să mă implic. Poate aş fi spus: „Mă voi ruga pentru voi”, sau poate aş fi trimis, din puţinul meu, părinţilor copilului nişte bani, să-i cumpere mâncare pentru câteva zile. Dar nu aş fi insistat spre vindecare. Poate că ei reuşeau pe aceleaşi căi, dar fără mine.

  În oricare dintre soluţii, eu aş fi ieşit în pierdere – pentru că nu aş fi avut acest sentiment de bucurie pe care l-am încercat atunci când omuleţul de 12 ani a fost salvat – şi am pus şi eu umărul la aceasta. Miracolele nu ne sunt date pentru că suntem mai buni sau preferaţi de Dumnezeu; ne sunt date pentru a face şi noi posibile miracolele în viaţa altora.

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Miracole în viaţa altora - 2016. Miracolele nu ne sunt date pentru că suntem mai buni sau preferaţi de Dumnezeu; ne sunt date pentru a face şi noi posibile miracolele în viaţa altora.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...