Miracole în viaţa altora

  Tu eşti Dumnezeul care face minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare. (Psalmii 77:14)

  Când ne-am întors din America, după accidentul fiului meu în piscină, am mers la investigaţii la Spitalul „Robănescu”, din Bucureşti. Mi s-a spus că fiul meu, în ciuda accidentului grav suferit, nu are urmări. Doamna doctor Liliana Pădure mi-a spus că un caz din o sută scapă în acest mod miraculos. Nu ştiam pe unde merg de fericire. Pluteam pe stradă, cu ochii în lacrimi, evident.

  Atunci a sunat telefonul. O fostă elevă de-a soţului meu mi-a spus că nepotul ei de 12 ani are leucemie, fiind necesară o intervenţie pe care n-o pot efectua medicii din România. Tumora putea fi extirpată doar în proporţie de 80% aici, restul de 20…, în altă ţară, cu zeci de mii de euro. Nu s-ar putea să facem cumva să se strângă banii?

  Bani? Mie să nu mi se vorbească de bani. Nici să nu mi se spună că trebuie să adun, nici să nu fiu întrebată unde sunt. Nu sunt deloc prietenă cu ei. Dar, atunci când nu poţi face un lucru, nu înseamnă că nu poţi face nimic. De vreme ce tu ai auzit despre o anumită situaţie, este clar că poţi face cel puţin un lucru, dacă nu să-l rezolvi – să te rogi pentru asta. Ca să nu mai vorbim despre toate celelalte – să spui mai departe, să te străduieşti să simplifici problema, cu puterea ta… Eu nu sunt pricepută la administrarea sau strângerea banilor, dar am plasat acest caz cuiva care are acest har….

  Şi copilul a avut 50 000 euro. După operaţia din Germania, deşi nu mai avea nicio şansă – i s-a garantat că totul este în regulă, că această boală declanşată fără motiv, fără să avertizeze, această boală care într-o singură lună a distrus ceea ce dezvoltase copilul în 12 ani… este învinsă.

  Prietena mea mi-a dat telefon şi m-a anunţat: „Copilul nostru este bine.” ‘

  Să vă spun ceva? Dacă fiul meu n-ar fi trecut prin ceea ce a trecut şi dacă nu aş fi văzut nenorocirea cu ochii, nu ştiu care ar fi fost reacţia mea când am fost rugată să acţionez. Poate m-aş fi retras delicat, spunând că nu am cum să mă implic. Poate aş fi spus: „Mă voi ruga pentru voi”, sau poate aş fi trimis, din puţinul meu, părinţilor copilului nişte bani, să-i cumpere mâncare pentru câteva zile. Dar nu aş fi insistat spre vindecare. Poate că ei reuşeau pe aceleaşi căi, dar fără mine.

  În oricare dintre soluţii, eu aş fi ieşit în pierdere – pentru că nu aş fi avut acest sentiment de bucurie pe care l-am încercat atunci când omuleţul de 12 ani a fost salvat – şi am pus şi eu umărul la aceasta. Miracolele nu ne sunt date pentru că suntem mai buni sau preferaţi de Dumnezeu; ne sunt date pentru a face şi noi posibile miracolele în viaţa altora.

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...