Miracole în viaţa altora

  Tu eşti Dumnezeul care face minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare. (Psalmii 77:14)

  Când ne-am întors din America, după accidentul fiului meu în piscină, am mers la investigaţii la Spitalul „Robănescu”, din Bucureşti. Mi s-a spus că fiul meu, în ciuda accidentului grav suferit, nu are urmări. Doamna doctor Liliana Pădure mi-a spus că un caz din o sută scapă în acest mod miraculos. Nu ştiam pe unde merg de fericire. Pluteam pe stradă, cu ochii în lacrimi, evident.

  Atunci a sunat telefonul. O fostă elevă de-a soţului meu mi-a spus că nepotul ei de 12 ani are leucemie, fiind necesară o intervenţie pe care n-o pot efectua medicii din România. Tumora putea fi extirpată doar în proporţie de 80% aici, restul de 20…, în altă ţară, cu zeci de mii de euro. Nu s-ar putea să facem cumva să se strângă banii?

  Bani? Mie să nu mi se vorbească de bani. Nici să nu mi se spună că trebuie să adun, nici să nu fiu întrebată unde sunt. Nu sunt deloc prietenă cu ei. Dar, atunci când nu poţi face un lucru, nu înseamnă că nu poţi face nimic. De vreme ce tu ai auzit despre o anumită situaţie, este clar că poţi face cel puţin un lucru, dacă nu să-l rezolvi – să te rogi pentru asta. Ca să nu mai vorbim despre toate celelalte – să spui mai departe, să te străduieşti să simplifici problema, cu puterea ta… Eu nu sunt pricepută la administrarea sau strângerea banilor, dar am plasat acest caz cuiva care are acest har….

  Şi copilul a avut 50 000 euro. După operaţia din Germania, deşi nu mai avea nicio şansă – i s-a garantat că totul este în regulă, că această boală declanşată fără motiv, fără să avertizeze, această boală care într-o singură lună a distrus ceea ce dezvoltase copilul în 12 ani… este învinsă.

  Prietena mea mi-a dat telefon şi m-a anunţat: „Copilul nostru este bine.” ‘

  Să vă spun ceva? Dacă fiul meu n-ar fi trecut prin ceea ce a trecut şi dacă nu aş fi văzut nenorocirea cu ochii, nu ştiu care ar fi fost reacţia mea când am fost rugată să acţionez. Poate m-aş fi retras delicat, spunând că nu am cum să mă implic. Poate aş fi spus: „Mă voi ruga pentru voi”, sau poate aş fi trimis, din puţinul meu, părinţilor copilului nişte bani, să-i cumpere mâncare pentru câteva zile. Dar nu aş fi insistat spre vindecare. Poate că ei reuşeau pe aceleaşi căi, dar fără mine.

  În oricare dintre soluţii, eu aş fi ieşit în pierdere – pentru că nu aş fi avut acest sentiment de bucurie pe care l-am încercat atunci când omuleţul de 12 ani a fost salvat – şi am pus şi eu umărul la aceasta. Miracolele nu ne sunt date pentru că suntem mai buni sau preferaţi de Dumnezeu; ne sunt date pentru a face şi noi posibile miracolele în viaţa altora.

  Bianca Timşa-Stoicescu, Bucureşti, Muntenia

  Miracole în viaţa altora - 2016. Miracolele nu ne sunt date pentru că suntem mai buni sau preferaţi de Dumnezeu; ne sunt date pentru a face şi noi posibile miracolele în viaţa altora.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...