Misiune prin literatură

  Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit. (Isaia 12:2)

  O prietenă a plecat pentru un timp la lucru în străinătate. M-a rugat să le dăruiesc vecinilor ei cărţi spirituale. Era un bloc înalt, cu multe apartamente pe etaj. M-am rugat, am luat cărţile şi am pornit la treabă de la ultimul etaj. Băteam la uşi, sunam, oamenii primeau cadoul de suflet al vecinei lor. Au fost şi refuzuri, dar destul de politicoase. La un alt etaj, cineva stătea la masă cu uşa întredeschisă. Auzind cum treceam de la o uşă la alta, a început să bombăne la adresa mea. L-am auzit ieşind şi m-am ascuns în dreptul unor dulapuri care erau pe hol. Am continuat la alte apartamente şi din nou l-am auzit ieşind din casă să mă caute. Din nou m-am aşezat în dreptul unui dulap, dar picioarele îmi tremurau. Am scăpat şi de data aceasta. Bărbatul era puţin sub influenţa alcoolului. Parcă făcându-i în ciudă, oamenii primeau cărţile. Aveam Calea către Hristos şi Adevărata zi de odihnă. În cele din urmă, i-am dăruit şi lui o carte…, se mai liniştise, apoi am trecut mai departe şi am terminat etajul. Mulţi primeau cu bucurie cărţile. N-am mai avut peripeţii. Lăudat să fie Domnul că m-a ocrotit! A doua zi, am revenit cu restul de cărţi şi am terminat aproape tot blocul. Nu a fost o coincidenţă că pe holul respectiv erau nişte dulapuri! După ele m-am putut ascunde la timpul potrivit.

  Nu a fost o coincidenţă nici când, dorind să ofer o revistă Viaţă + Sănătate, la un cabinet medical, am întâlnit o persoană cu care am discutat despre credinţă şi care avea mult respect pentru noi şi urmărea postul Speranţa TV!

  Doamne, descoperă-mi, astăzi, cine are nevoie de Tine? Cine este însetat după adevăr? Unde să-i caut pe cei ce vor să Te urmeze, dar rătăcesc încă?

  Roagă-te ca Domnul, prin Duhul Său cel Sfânt, să te călăuzească unde să duci cărţi, reviste sau alte materiale. El îţi va deschide şi netezi calea, te va ocroti, iar tu vei avea bucuria de a lucra împreună cu El şi cu îngerii!

  „Vă cer vouă, dragi lucrători creştini, să faceţi tot ce puteţi pentru a pune în circulaţie cărţile despre care Domnul a spus că trebuie semănate pretutindeni în lume. Faceţi tot ce puteţi pentru a le aşeza în căminele cât mai multor oameni cu putinţă. Gândiţi-vă ce lucrare mare se poate face, dacă un număr mare de credincioşi se vor uni într-un efort de a aşeza înaintea oamenilor, prin punerea în circulaţie a acestor cărţi, lumina pe care Domnul a spus că le-a va da… Duhul Sfânt vă va însoţi. Îngerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea.” (Ellen G. White, Evanghelizarea prin literatură, p. 23)

  Aurelia Evghenie, Galaţi, Moldova

  Misiune prin literatură - 2016. Roagă-te ca Domnul, prin Duhul Său cel Sfânt, să te călăuzească unde să duci cărţi, reviste sau alte materiale. El îţi va deschide şi netezi calea, te va ocroti, iar tu vei avea bucuria de a lucra împreună cu El şi cu îngerii!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...