Misiune prin literatură

  Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit. (Isaia 12:2)

  O prietenă a plecat pentru un timp la lucru în străinătate. M-a rugat să le dăruiesc vecinilor ei cărţi spirituale. Era un bloc înalt, cu multe apartamente pe etaj. M-am rugat, am luat cărţile şi am pornit la treabă de la ultimul etaj. Băteam la uşi, sunam, oamenii primeau cadoul de suflet al vecinei lor. Au fost şi refuzuri, dar destul de politicoase. La un alt etaj, cineva stătea la masă cu uşa întredeschisă. Auzind cum treceam de la o uşă la alta, a început să bombăne la adresa mea. L-am auzit ieşind şi m-am ascuns în dreptul unor dulapuri care erau pe hol. Am continuat la alte apartamente şi din nou l-am auzit ieşind din casă să mă caute. Din nou m-am aşezat în dreptul unui dulap, dar picioarele îmi tremurau. Am scăpat şi de data aceasta. Bărbatul era puţin sub influenţa alcoolului. Parcă făcându-i în ciudă, oamenii primeau cărţile. Aveam Calea către Hristos şi Adevărata zi de odihnă. În cele din urmă, i-am dăruit şi lui o carte…, se mai liniştise, apoi am trecut mai departe şi am terminat etajul. Mulţi primeau cu bucurie cărţile. N-am mai avut peripeţii. Lăudat să fie Domnul că m-a ocrotit! A doua zi, am revenit cu restul de cărţi şi am terminat aproape tot blocul. Nu a fost o coincidenţă că pe holul respectiv erau nişte dulapuri! După ele m-am putut ascunde la timpul potrivit.

  Nu a fost o coincidenţă nici când, dorind să ofer o revistă Viaţă + Sănătate, la un cabinet medical, am întâlnit o persoană cu care am discutat despre credinţă şi care avea mult respect pentru noi şi urmărea postul Speranţa TV!

  Doamne, descoperă-mi, astăzi, cine are nevoie de Tine? Cine este însetat după adevăr? Unde să-i caut pe cei ce vor să Te urmeze, dar rătăcesc încă?

  Roagă-te ca Domnul, prin Duhul Său cel Sfânt, să te călăuzească unde să duci cărţi, reviste sau alte materiale. El îţi va deschide şi netezi calea, te va ocroti, iar tu vei avea bucuria de a lucra împreună cu El şi cu îngerii!

  „Vă cer vouă, dragi lucrători creştini, să faceţi tot ce puteţi pentru a pune în circulaţie cărţile despre care Domnul a spus că trebuie semănate pretutindeni în lume. Faceţi tot ce puteţi pentru a le aşeza în căminele cât mai multor oameni cu putinţă. Gândiţi-vă ce lucrare mare se poate face, dacă un număr mare de credincioşi se vor uni într-un efort de a aşeza înaintea oamenilor, prin punerea în circulaţie a acestor cărţi, lumina pe care Domnul a spus că le-a va da… Duhul Sfânt vă va însoţi. Îngerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea.” (Ellen G. White, Evanghelizarea prin literatură, p. 23)

  Aurelia Evghenie, Galaţi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...