Misiune prin literatură

  Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea, voi fi plin de încredere şi nu mă voi teme de nimic, căci Domnul Dumnezeu este tăria mea şi pricina laudelor mele şi El m-a mântuit. (Isaia 12:2)

  O prietenă a plecat pentru un timp la lucru în străinătate. M-a rugat să le dăruiesc vecinilor ei cărţi spirituale. Era un bloc înalt, cu multe apartamente pe etaj. M-am rugat, am luat cărţile şi am pornit la treabă de la ultimul etaj. Băteam la uşi, sunam, oamenii primeau cadoul de suflet al vecinei lor. Au fost şi refuzuri, dar destul de politicoase. La un alt etaj, cineva stătea la masă cu uşa întredeschisă. Auzind cum treceam de la o uşă la alta, a început să bombăne la adresa mea. L-am auzit ieşind şi m-am ascuns în dreptul unor dulapuri care erau pe hol. Am continuat la alte apartamente şi din nou l-am auzit ieşind din casă să mă caute. Din nou m-am aşezat în dreptul unui dulap, dar picioarele îmi tremurau. Am scăpat şi de data aceasta. Bărbatul era puţin sub influenţa alcoolului. Parcă făcându-i în ciudă, oamenii primeau cărţile. Aveam Calea către Hristos şi Adevărata zi de odihnă. În cele din urmă, i-am dăruit şi lui o carte…, se mai liniştise, apoi am trecut mai departe şi am terminat etajul. Mulţi primeau cu bucurie cărţile. N-am mai avut peripeţii. Lăudat să fie Domnul că m-a ocrotit! A doua zi, am revenit cu restul de cărţi şi am terminat aproape tot blocul. Nu a fost o coincidenţă că pe holul respectiv erau nişte dulapuri! După ele m-am putut ascunde la timpul potrivit.

  Nu a fost o coincidenţă nici când, dorind să ofer o revistă Viaţă + Sănătate, la un cabinet medical, am întâlnit o persoană cu care am discutat despre credinţă şi care avea mult respect pentru noi şi urmărea postul Speranţa TV!

  Doamne, descoperă-mi, astăzi, cine are nevoie de Tine? Cine este însetat după adevăr? Unde să-i caut pe cei ce vor să Te urmeze, dar rătăcesc încă?

  Roagă-te ca Domnul, prin Duhul Său cel Sfânt, să te călăuzească unde să duci cărţi, reviste sau alte materiale. El îţi va deschide şi netezi calea, te va ocroti, iar tu vei avea bucuria de a lucra împreună cu El şi cu îngerii!

  „Vă cer vouă, dragi lucrători creştini, să faceţi tot ce puteţi pentru a pune în circulaţie cărţile despre care Domnul a spus că trebuie semănate pretutindeni în lume. Faceţi tot ce puteţi pentru a le aşeza în căminele cât mai multor oameni cu putinţă. Gândiţi-vă ce lucrare mare se poate face, dacă un număr mare de credincioşi se vor uni într-un efort de a aşeza înaintea oamenilor, prin punerea în circulaţie a acestor cărţi, lumina pe care Domnul a spus că le-a va da… Duhul Sfânt vă va însoţi. Îngerii cerului vă vor însoţi, pregătind calea.” (Ellen G. White, Evanghelizarea prin literatură, p. 23)

  Aurelia Evghenie, Galaţi, Moldova

  Misiune prin literatură - 2016. Roagă-te ca Domnul, prin Duhul Său cel Sfânt, să te călăuzească unde să duci cărţi, reviste sau alte materiale. El îţi va deschide şi netezi calea, te va ocroti, iar tu vei avea bucuria de a lucra împreună cu El şi cu îngerii!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...