Minunea harului lui Dumnezeu (I)

  Căci El nu dispreţuieşte nici nu urăşte necazurile celui nenorocit şi nu-şi ascunde Faţa de el, ci îl ascultă când strigă către El. (Psalmii 22:24)

  Într-una din zile, soţul meu a venit acasă tulburat şi abătut. Mi-a spus că a cunoscut un bărbat pe nume Mihai, care avea în jur de 50 de ani. Omul se deplasa cu ajutorul unui cărucior cu rotile şi trăia de pe-o zi pe alta într-un apartament mizer, împreună cu mama lui bolnavă. Domnul Mihai i-a mărturisit soţului meu că beneficiază de o pensie mică, ce adeseori nu le ajunge pentru medicamente. Ne-am întrebat cum ar fi potrivit să îi ajutăm pe aceşti oameni?

  Soţul meu a decis să îi viziteze în mod regulat, să se asigure că au medicamentele necesare pentru fiecare zi şi să le ducă ceva de mâncare. După un timp, am aflat că problema lor cea mai mare nu era lipsa banilor, ci dependenţa de ţigări şi alcool. Luni la rând, soţul meu i-a vizitat, i-a consiliat şi s-a rugat pentru ei. De fiecare dată, cei doi îşi mărturiseau atât neputinţa şi ruşinea de a fi ajuns în situaţia dată, cât şi dorinţa de a renunţa la aceste vicii.

  Eram curioasă să-i cunosc şi eu, aşa că într-o zi am hotărât să-l însoţesc pe soţul meu. Când am ajuns în faţa uşii, m-am întrebat dacă chiar vreau să intru… Mizeria de pe scară era doar un preludiu a ceea ce aveam să găsesc în apartament. Şi fiindcă vizita era una anunţată, am găsit uşa deschisă. Scena? Greu de descris în cuvinte. Borcane, firimituri, resturi de mâncare, farfurii nespălate, sticle de băutură, scrum şi chiştoace de ţigări peste tot, lenjerie murdară, covoare mucegăite şi un miros de igrasie bolnăvicios. Pe un pat, stătea prăvălită o femeie slabă. Era beată. Omul a reuşit să lege cumva două cuvinte. Soţul meu nu s-a grăbit să plece, dar eu am lăsat mâncarea şi am plecat în grabă.

  Să faci bine unor beţivi? Mai bine să arunci mâncarea la câini. Au fost primele gânduri care m-au încercat şi primele cuvinte care mi-au ieşit din gură. În câteva minute, am fost acasă. Îmi stăruiau în minte cuvintele Mântuitorului: „Nu cei sănătoşi au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi. Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi…” Destul, Doamne! Destul! N-am să hrănesc doi oameni de nimic. Hotărât, nu. În noaptea aceea, nu am putut să dorm. Mă simţeam vinovată pentru gândurile inimii, pentru cuvintele dispreţuitoare, pentru atitudinea lipsită de simpatie şi dragoste. Am început să plâng. Îmi era ruşine… În ochii mei, mă vedeam mai bună decât cei doi. Dar oare era chiar aşa?

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Minunea harului lui Dumnezeu (I) - 2016. Într-una din zile, soţul meu a venit acasă tulburat şi abătut. Mi-a spus că a cunoscut un bărbat pe nume Mihai, care avea în jur de 50 de ani. Omul se deplasa cu ajutorul unui cărucior cu rotile şi trăia de pe-o zi pe alta într-un apartament mizer, împreună cu mama lui bolnavă.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...