Articolul precedentDouă Sanctuare
  Articolul următorAcompaniamentul lui Dumnezeu

  Minunea harului lui Dumnezeu (II)

  Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti întotdeauna nădejdea mea. (Psalmii 25:5)

  A doua zi dimineaţa, încă mă simţeam vinovată. Întru-un final, am hotărât să trec peste simţămintele care îmi erau potrivnice şi să apelez la iertarea lui Dumnezeu, dar nici nu m-am liniştit bine, că am simţit un îndemn interior: „Du-te şi fă tu ceea ce ei nu pot să facă acum singuri!” Cum adică? Să mă apuc să le fac eu curăţenie printre lucruri? Nu cred că pot. „Chiar crezi că nu poţi? Aminteşte-ţi că poţi totul… prin Mine. Trebuie doar să vrei. Eşti dispusă?” Nu m-am grăbit să răspund, deoarece nu eram sigură că vreau să mă supun. Toată săptămâna m-am frământat: să merg, să nu merg. În cele din urmă, am hotărât să merg.

  În Sabat, am prezentat cazul în faţa unui grup de femei din biserică, care aveau pe inimă slujirea semenilor. Una dintre ele s-a oferit să mă însoţească. Altele s-au oferit să cumpere produsele pentru curăţat, veselă pentru bucătărie, lenjerie nouă pentru pat, prosoape, plăpumi, pături…, tot ce era nevoie pentru dotarea locuinţei. Am lucrat intens timp de două zile. Vecinii au venit să vadă ce se întâmplă. Au fost surprinşi, dar au apreciat mult iniţiativa noastră. După două zile, totul strălucea de curăţenie. Tanti Maria şi fiul ei ne mulţumeau şi cereau binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi, aproape tot timpul. Înainte de a pleca spre casă, i-am rugat frumos să păstreze curăţenia şi le-am promis că vom mai trece pe la ei. Şi aşa am şi făcut.

  În vizitele următoare, am apreciat eforturile lor. Li se putea citi bucuria pe feţe. Dumnezeu S-a atins de inima acestor oameni. Vecinii ne-au mărturisit că, de la o vreme, pe scara blocului nu s-a mai auzit glas de oameni beţi şi scandalagii. Cam după doi ani, ne-am mutat într-un alt oraş, dar ţineam legătura prin telefon. Ne-am bucurat când am aflat că au renunţat la ţigări şi băutură. O vecină de-a lor mi-a telefonat într-o zi şi mi-a mărturisit cu încântare că cei doi sunt de nerecunoscut. Trăiesc altfel. Sunt oameni demni şi responsabili.

  L-am lăudat pe Dumnezeu. E doar meritul Său. Anul trecut, domnul Mihai a murit. Mama lui încă trăieşte şi se întreţine singură. Ori de câte ori se iveşte ocazia, dă mărturie despre bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu, care i-a schimbat viaţa. Eu nu pot decât să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru călăuzirea Lui înţeleaptă. EL m-a învăţat să îi privesc pe oameni prin ochii Lui. Nu e întotdeauna uşor, dar merită. E o experienţă unică. Încearcă şi tu! Vei vedea diferenţa.

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...