Articolul precedentDouă Sanctuare
  Articolul următorAcompaniamentul lui Dumnezeu

  Minunea harului lui Dumnezeu (II)

  Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti întotdeauna nădejdea mea. (Psalmii 25:5)

  A doua zi dimineaţa, încă mă simţeam vinovată. Întru-un final, am hotărât să trec peste simţămintele care îmi erau potrivnice şi să apelez la iertarea lui Dumnezeu, dar nici nu m-am liniştit bine, că am simţit un îndemn interior: „Du-te şi fă tu ceea ce ei nu pot să facă acum singuri!” Cum adică? Să mă apuc să le fac eu curăţenie printre lucruri? Nu cred că pot. „Chiar crezi că nu poţi? Aminteşte-ţi că poţi totul… prin Mine. Trebuie doar să vrei. Eşti dispusă?” Nu m-am grăbit să răspund, deoarece nu eram sigură că vreau să mă supun. Toată săptămâna m-am frământat: să merg, să nu merg. În cele din urmă, am hotărât să merg.

  În Sabat, am prezentat cazul în faţa unui grup de femei din biserică, care aveau pe inimă slujirea semenilor. Una dintre ele s-a oferit să mă însoţească. Altele s-au oferit să cumpere produsele pentru curăţat, veselă pentru bucătărie, lenjerie nouă pentru pat, prosoape, plăpumi, pături…, tot ce era nevoie pentru dotarea locuinţei. Am lucrat intens timp de două zile. Vecinii au venit să vadă ce se întâmplă. Au fost surprinşi, dar au apreciat mult iniţiativa noastră. După două zile, totul strălucea de curăţenie. Tanti Maria şi fiul ei ne mulţumeau şi cereau binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi, aproape tot timpul. Înainte de a pleca spre casă, i-am rugat frumos să păstreze curăţenia şi le-am promis că vom mai trece pe la ei. Şi aşa am şi făcut.

  În vizitele următoare, am apreciat eforturile lor. Li se putea citi bucuria pe feţe. Dumnezeu S-a atins de inima acestor oameni. Vecinii ne-au mărturisit că, de la o vreme, pe scara blocului nu s-a mai auzit glas de oameni beţi şi scandalagii. Cam după doi ani, ne-am mutat într-un alt oraş, dar ţineam legătura prin telefon. Ne-am bucurat când am aflat că au renunţat la ţigări şi băutură. O vecină de-a lor mi-a telefonat într-o zi şi mi-a mărturisit cu încântare că cei doi sunt de nerecunoscut. Trăiesc altfel. Sunt oameni demni şi responsabili.

  L-am lăudat pe Dumnezeu. E doar meritul Său. Anul trecut, domnul Mihai a murit. Mama lui încă trăieşte şi se întreţine singură. Ori de câte ori se iveşte ocazia, dă mărturie despre bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu, care i-a schimbat viaţa. Eu nu pot decât să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru călăuzirea Lui înţeleaptă. EL m-a învăţat să îi privesc pe oameni prin ochii Lui. Nu e întotdeauna uşor, dar merită. E o experienţă unică. Încearcă şi tu! Vei vedea diferenţa.

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Minunea harului lui Dumnezeu (II) - 2016. Li se putea citi bucuria pe feţe. Dumnezeu S-a atins de inima acestor oameni. Vecinii ne-au mărturisit că, de la o vreme, pe scara blocului nu s-a mai auzit glas de oameni beţi şi scandalagii.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...