Articolul precedentDouă Sanctuare
  Articolul următorAcompaniamentul lui Dumnezeu

  Minunea harului lui Dumnezeu (II)

  Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti întotdeauna nădejdea mea. (Psalmii 25:5)

  A doua zi dimineaţa, încă mă simţeam vinovată. Întru-un final, am hotărât să trec peste simţămintele care îmi erau potrivnice şi să apelez la iertarea lui Dumnezeu, dar nici nu m-am liniştit bine, că am simţit un îndemn interior: „Du-te şi fă tu ceea ce ei nu pot să facă acum singuri!” Cum adică? Să mă apuc să le fac eu curăţenie printre lucruri? Nu cred că pot. „Chiar crezi că nu poţi? Aminteşte-ţi că poţi totul… prin Mine. Trebuie doar să vrei. Eşti dispusă?” Nu m-am grăbit să răspund, deoarece nu eram sigură că vreau să mă supun. Toată săptămâna m-am frământat: să merg, să nu merg. În cele din urmă, am hotărât să merg.

  În Sabat, am prezentat cazul în faţa unui grup de femei din biserică, care aveau pe inimă slujirea semenilor. Una dintre ele s-a oferit să mă însoţească. Altele s-au oferit să cumpere produsele pentru curăţat, veselă pentru bucătărie, lenjerie nouă pentru pat, prosoape, plăpumi, pături…, tot ce era nevoie pentru dotarea locuinţei. Am lucrat intens timp de două zile. Vecinii au venit să vadă ce se întâmplă. Au fost surprinşi, dar au apreciat mult iniţiativa noastră. După două zile, totul strălucea de curăţenie. Tanti Maria şi fiul ei ne mulţumeau şi cereau binecuvântarea lui Dumnezeu peste noi, aproape tot timpul. Înainte de a pleca spre casă, i-am rugat frumos să păstreze curăţenia şi le-am promis că vom mai trece pe la ei. Şi aşa am şi făcut.

  În vizitele următoare, am apreciat eforturile lor. Li se putea citi bucuria pe feţe. Dumnezeu S-a atins de inima acestor oameni. Vecinii ne-au mărturisit că, de la o vreme, pe scara blocului nu s-a mai auzit glas de oameni beţi şi scandalagii. Cam după doi ani, ne-am mutat într-un alt oraş, dar ţineam legătura prin telefon. Ne-am bucurat când am aflat că au renunţat la ţigări şi băutură. O vecină de-a lor mi-a telefonat într-o zi şi mi-a mărturisit cu încântare că cei doi sunt de nerecunoscut. Trăiesc altfel. Sunt oameni demni şi responsabili.

  L-am lăudat pe Dumnezeu. E doar meritul Său. Anul trecut, domnul Mihai a murit. Mama lui încă trăieşte şi se întreţine singură. Ori de câte ori se iveşte ocazia, dă mărturie despre bunătatea şi dragostea lui Dumnezeu, care i-a schimbat viaţa. Eu nu pot decât să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru călăuzirea Lui înţeleaptă. EL m-a învăţat să îi privesc pe oameni prin ochii Lui. Nu e întotdeauna uşor, dar merită. E o experienţă unică. Încearcă şi tu! Vei vedea diferenţa.

  Cristina Potocian Băndean, Transilvania de Nord

  Minunea harului lui Dumnezeu (II) - 2016. Li se putea citi bucuria pe feţe. Dumnezeu S-a atins de inima acestor oameni. Vecinii ne-au mărturisit că, de la o vreme, pe scara blocului nu s-a mai auzit glas de oameni beţi şi scandalagii.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...