Articolul precedentDescoperirea neașteptată
  Articolul următorCasa fără uşă

  Dor de cuvânt

  Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. (Psalmii 139:16)

  Am crescut într-o familie ortodoxă, în care mama, atât cât ştia şi ea, a încercat să ne înveţe despre Dumnezeu, prin tradiţiile şi obiceiurile moştenite. Toate bune, dar noi nu aveam în casă nicio Biblie. Aşa am crescut până la 14 ani, când tata a primit o Biblie (versiunea Cornilescu), din care a încercat să citească. Pentru că nu a priceput prea multe, Biblia şi-a găsit locul lângă celelalte cărţi din bibliotecă.

  Terminasem clasa a VIII-a, eram în vacanţa de vară şi într-o zi am luat Biblia de pe raft şi am început s-o citesc chiar de la prima pagină (Geneza 1:1). Numai că mi se întâmpla un lucru neobişnuit: adormeam (ceea ce nu era în firea mea). După vreo trei săptămâni, mama a observat ce mi se întâmpla şi m-a îndemnat să citesc altceva, pentru că, după părerea ei, Biblia era o carte pentru preoţi, nu pentru adolescenţi. Am abandonat cititul, dar unele lucruri pe care le-am descoperit în carte mi-au rămas în minte: cele Zece Porunci, ziua de Sabat, alimentaţia specială – toate m-au impresionat. Deşi am încercat să găsesc un răspuns, n-am reuşit. Eram convinsă însă că există un singur Dumnezeu, Creator a tot ce exista în jurul meu.

  Timpul s-a scurs repede: liceul, facultatea, căsătoria cu un tânăr care făcea parte dintr-o familie neoprotestantă – toate s-au desfăşurat în viaţa mea, fără ca eu să mai am vreun contact cu Biblia.

  Într-una din zile, când eram în vizită la ea, mama soacră mi-a spus despre nişte conferinţe biblice care se ţineau la o altă biserică. Se oferea drept cadou de participare o Biblie cu explicaţii. Am simţit o mare dorinţă să merg. Senzaţia de foame după Cuvântul lui Dumnezeu a pus stăpânire pe mine şi doream din toată inima să aflu răspuns la întrebările mele. Trecuseră nouă ani de când nu mai pusesem mâna pe Sfânta Scriptură. Mi-am dat seama că tânjeam după Dumnezeu în viaţa mea.

  Domnul mi-a vorbit: „Copilul Meu, îţi aduci aminte momentele în care ai aflat despre Mine din Cuvântul Meu? De atunci aştept să te întorci. Am vegheat paşii tăi zi de zi, am avut răbdare să înţelegi dragostea Mea pentru tine şi am aşteptat cu mare bucurie ziua aceasta.” Era marea zi a hotărârii mele de a fi a Lui pentru totdeauna.

  Recunoştinţa mea se revarsă din toată inima, cu mulţumire, pentru tot ce a făcut Domnul pentru mine. A trimis Duhul Sfânt să mă îndrume în citirea Cuvântului Său şi n-am mai adormit! Am ales să fiu copilul Lui şi să merg cu El pe calea veşniciei! Vrei şi tu să-L urmezi?

  Daniela Popovici, Suceava, Moldova

  Dor de cuvânt - 2016. Senzaţia de foame după Cuvântul lui Dumnezeu a pus stăpânire pe mine şi doream din toată inima să aflu răspuns la întrebările mele. Trecuseră nouă ani de când nu mai pusesem mâna pe Sfânta Scriptură. Mi-am dat seama că tânjeam după Dumnezeu în viaţa mea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...