Articolul precedentAccesul la Dumnezeu
  Articolul următorÎncăpățânare bună

  Un vis revelator

  El vorbeşte prin vise… (Iov 33:15 p.p.)

  Într-o zi, mă sună nepoata mea, care frecventa una din bisericile neoprotestante, să-mi spună un vis care o neliniştea şi căruia nu-i găsea semnificaţia. Ea era deja o cercetătoare a Sfintelor Scripturi, iar în problema sanctuarului dorea o explicaţie mai clară (Evrei 9).

  Fiindcă nu locuiam în aceeaşi localitate şi doream să ajungă la ea o carte în care era descrisă tocmai problema care o interesa, am rugat-o pe fiica noastră, care locuia în apropiere, să-i ducă volumul.

  Înainte, ea citise cartea Galileeanul, iar în acele zile tocmai autorul acestei cărţi ţinea prelegeri în localitatea ei. Fiica noastră, care îi dusese cartea, a invitat-o şi la aceste conferinţe, cum le spunea ea. Prima dată a participat şi soţul ei, apoi, la următoarele prezentări n-a mai însoţit-o.

  Ea însă a rămas consecventă până la sfârşit. În cadrul acestor întâlniri, participanţii aveau ocazia să pună întrebări şi primeau răspuns din partea celui ce conferenţia. Fiindcă expunerile din fiecare seară îi deschideau noi orizonturi, avea şi ea de pus anumite întrebări, la care primea răspunsuri care lămureau multe din nedumeririle ei. Cartea pe care o citise şi cele prezentate în fiecare seară de către autorul ei se îngemănau perfect. În acest timp, a avut un vis: se făcea că a intrat în clădirea bisericii pe care ani de zile o frecventase, dar biserica nu mai era, ci rămăsese un loc gol. Atunci a întrebat pe cineva ce s-a întâmplat, iar răspunsul a venit: Nu mai există. Derutată, a întrebat ce să facă şi i s-a arătat un drum. I s-a spus: Mergi pe el. Era singurul drum ce se vedea.

  Acest vis i-a ridicat mai multe întrebări decât cele pe care deja le avea. Studiind cartea cu privire la lucrarea Domnului Hristos în sanctuarul ceresc, împreună cu Biblia, a înţeles care sunt valorile autentice ale vieţii. Ochii i-au fost luminaţi şi, din discuţiile purtate cu ea, am observat cum gândurile i se apropiau de pragul maturităţii spirituale. Călăuzită de logica unor porniri sănătoase deprinse prin studiul Bibliei, n-a fost greu să găsească locul spre care ducea drumul din vis, Biserica Adventistă, pe care o frecventează în prezent şi în rândurile căreia s-a încadrat, ca răspuns la descoperirea adevărului.

  Da, Dumnezeu vorbeşte când într-un fel, când în altul. El ne oferă şi vise atunci când ştie că avem nevoie de această încurajare, pentru a da curs îndemnurilor din Cuvântul Său. Suntem noi dispuse să luăm seama?

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Un vis revelator - 2016. Acest vis i-a ridicat mai multe întrebări decât cele pe care deja le avea. Studiind cartea cu privire la lucrarea Domnului Hristos în sanctuarul ceresc, împreună cu Biblia, a înţeles care sunt valorile autentice ale vieţii. Ochii i-au fost luminaţi şi, din discuţiile purtate cu ea, am observat cum gândurile i se apropiau de pragul maturităţii spirituale.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...