Articolul precedentAccesul la Dumnezeu
  Articolul următorÎncăpățânare bună

  Un vis revelator

  El vorbeşte prin vise… (Iov 33:15 p.p.)

  Într-o zi, mă sună nepoata mea, care frecventa una din bisericile neoprotestante, să-mi spună un vis care o neliniştea şi căruia nu-i găsea semnificaţia. Ea era deja o cercetătoare a Sfintelor Scripturi, iar în problema sanctuarului dorea o explicaţie mai clară (Evrei 9).

  Fiindcă nu locuiam în aceeaşi localitate şi doream să ajungă la ea o carte în care era descrisă tocmai problema care o interesa, am rugat-o pe fiica noastră, care locuia în apropiere, să-i ducă volumul.

  Înainte, ea citise cartea Galileeanul, iar în acele zile tocmai autorul acestei cărţi ţinea prelegeri în localitatea ei. Fiica noastră, care îi dusese cartea, a invitat-o şi la aceste conferinţe, cum le spunea ea. Prima dată a participat şi soţul ei, apoi, la următoarele prezentări n-a mai însoţit-o.

  Ea însă a rămas consecventă până la sfârşit. În cadrul acestor întâlniri, participanţii aveau ocazia să pună întrebări şi primeau răspuns din partea celui ce conferenţia. Fiindcă expunerile din fiecare seară îi deschideau noi orizonturi, avea şi ea de pus anumite întrebări, la care primea răspunsuri care lămureau multe din nedumeririle ei. Cartea pe care o citise şi cele prezentate în fiecare seară de către autorul ei se îngemănau perfect. În acest timp, a avut un vis: se făcea că a intrat în clădirea bisericii pe care ani de zile o frecventase, dar biserica nu mai era, ci rămăsese un loc gol. Atunci a întrebat pe cineva ce s-a întâmplat, iar răspunsul a venit: Nu mai există. Derutată, a întrebat ce să facă şi i s-a arătat un drum. I s-a spus: Mergi pe el. Era singurul drum ce se vedea.

  Acest vis i-a ridicat mai multe întrebări decât cele pe care deja le avea. Studiind cartea cu privire la lucrarea Domnului Hristos în sanctuarul ceresc, împreună cu Biblia, a înţeles care sunt valorile autentice ale vieţii. Ochii i-au fost luminaţi şi, din discuţiile purtate cu ea, am observat cum gândurile i se apropiau de pragul maturităţii spirituale. Călăuzită de logica unor porniri sănătoase deprinse prin studiul Bibliei, n-a fost greu să găsească locul spre care ducea drumul din vis, Biserica Adventistă, pe care o frecventează în prezent şi în rândurile căreia s-a încadrat, ca răspuns la descoperirea adevărului.

  Da, Dumnezeu vorbeşte când într-un fel, când în altul. El ne oferă şi vise atunci când ştie că avem nevoie de această încurajare, pentru a da curs îndemnurilor din Cuvântul Său. Suntem noi dispuse să luăm seama?

  Eugenia Gheorghiţă, Herghelia, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...