Articolul precedentAdevăratul Mijlocitor
  Articolul următorInspirat de alţii

  Minunea din mâinile noastre

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale! (Psalmii 103:2,3)

  În anul 2009, am cunoscut o doamnă cu care am început o colaborare frumoasă şi, pentru că lucram în acelaşi domeniu, ne întâlneam foarte des. Cu ocazia zilei de 8 Martie, îmi amintesc ca i-am făcut cadou cartea Divina vindecare. Îi plăcea foarte mult să discutăm despre sănătate. Doi ani mai târziu, după lungi investigaţii, a fost diagnosticată cu o boală necruţătoare: leucemie. În disperarea ei, a mers la cele mai renumite clinici din ţară şi de peste hotare. Îmi spunea: „Am sânge de român, de neamţ şi de turc; am cheltuit un miliard şi jumătate fără niciun rezultat.”

  I-am recomandat o dietă vegană, sucuri din crudităţi, însă m-a refuzat categoric. Spunea că nu se găsesc proteine în crudităţi şi trebuie să mănânce carne ca să mai trăiască. Mă rugam împreună cu familia lui Dumnezeu pentru ea şi ceream înţelepciune cum să-i vorbesc. Îmi doream ca Duhul Sfânt să lucreze la inima ei, astfel încât să aleagă ce este bine. În cele din urmă, a început tratamentul chimioterapeutic, însă nu a rezistat. La a doua şedinţă, doctorul i-a spus că nu mai are ce să-i facă. Am vizitat-o şi de-abia mai vorbea. Atunci, cu toată convingerea, am rugat-o măcar acum să încerce câteva zile tratamentul naturist. Ea mi-a spus: „Merg pe mâna dumneavoastră.”

  Am mers acasă şi i-am adus suc de orz, de rodii, de mere şi mâncare fără grăsime animală. A doua zi s-a ridicat din pat, la patru zile a coborât de la etajul patru singură. Pentru că prinsese putere, mergeam şi o ajutam să gătească fără came. Am învăţat-o să consume multe cereale, legume şi fructe. La numai o lună de zile, a mers să repete analizele şi… incredibil: Dumnezeu făcuse minunea! Doctorii nu au mai recunoscut-o. La două luni şi jumătate, a dat mărturie în biserică despre minunea pe care a făcut-o Dumnezeu în viaţa ei. Am fost uimiţi de modul în care răspunde Dumnezeu atunci când ne rugăm şi lucrăm pentru cei în necazuri. Nu puţine au fost ocaziile în care Dumnezeu a intervenit în mod miraculos când i-am ajutat pe cei în nevoie. Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să binecuvânteze intenţiile noastre bune şi să ne ajute să urmăm reperele divine ca să trăim spre slava Sa.

  „Corpurile noastre sunt constituite din ahmentele pe care le consumăm… Este un proces minunat care transformă hrana în sânge… Cerealele, fructele, nucile şi legumele constituie dieta aleasă pentru noi de Creatorul nostru. Aceste alimente, pregătite într-un mod cât se poate de simplu, sunt cele mai sănătoase şi mai hrănitoare.” (Ellen G. White, Divina vindecare, pp. 278-279)

  Sorinela Butuc, Iaşi, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...