N-avem timp! (I)

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Am constatat că timpul este prea scurt şi m-am întrebat: Când am un plan pentru fiecare zi, când pornesc cu rugăciune prin labirinturile celor 24 de ore, unde să fie greşeala? Tot pe genunchi, Domnul mi-a descoperit că nu este suficient să-ţi planifici timpul şi să te rogi. Este imperios necesar să veghezi la împlinirea planurilor propuse şi să nu laşi vrăjmaşul să-ţi fure timpul prin convorbiri telefonice inutile, prin timpi morţi, prin intrarea în magazine fără a fi absolut necesar, etc.

  Am citit povestirea care urmează în cartea: Doamne, adu-Ţi slava înapoi, de Randy Maxwell, şi este edificatoare prin mesajul ei.

  CONVENŢIA MONDIALĂ A LUI SATANA – partea I

  Satana a anunţat un Congres mondial. În deschidere, s-a adresat astfel îngerilor săi: „Nu-i putem împiedica pe creştini să meargă la biserică, să-şi citească Bibliile şi să cunoască adevărul.

  Nici măcar nu-i putem împiedica să aibă valori morale conservatoare. Dar putem face altceva. Îi putem împiedica să formeze o relaţie intimă şi profundă cu Hristos. Dacă ei se conectează cu Isus, puterea noastră asupra lor nu mai valorează nimic.

  Deci să-i lăsăm să meargă la biserică, să aibă un stil de viaţă conservator, dar să le răpim timpul, ca să nu aibă o experienţă personală cu Hristos. Distrageţi-i de la momentele petrecute alături de Mântuitorul lor, de la legătura vitală cu Hristos din timpul zilei!”

  „Dar cum putem face acest lucru?” au strigat îngerii.

  „Ţineţi-i ocupaţi cu lucrurile neesenţiale ale vieţii şi inventaţi nenumărate planuri pentru a le ocupa mintea”, le-a răspuns Satana.

  „Tentaţi-i să cheltuiască, să cheltuiască, să cheltuiască, apoi să împrumute, să împrumute, să împrumute.

  Convingeţi-i să lucreze 6-7 zile pe săptămână, câte 10-12 ore pe zi, ca să-şi poată menţine stilul de viaţă.

  Împiedicaţi-i să petreacă timp cu copiii. Pe măsură ce familia se fragmentează, căminul nu va mai oferi protecţie împotriva presiunii de la serviciu.

  Ocupaţi-le mintea ca să nu mai poată auzi glasul delicat al lui Hristos. Daţi-le ideea să deschidă radioul în timpul condusului, să ţină televizorul şi computerul permanent deschise în căminele lor. Şi asiguraţi-vă că toate magazinele şi restaurantele din lume difuzează permanent muzică necreştină. Asta le va umple mintea şi va rupe relaţia lor cu Hristos.”

  Reflectează la mijloacele subtile prin care Satana îţi poate fura zilnic timpul!

  Magdalena Toma, Muntenia

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...