N-avem timp! (I)

  Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele. (Efeseni 5:16)

  Am constatat că timpul este prea scurt şi m-am întrebat: Când am un plan pentru fiecare zi, când pornesc cu rugăciune prin labirinturile celor 24 de ore, unde să fie greşeala? Tot pe genunchi, Domnul mi-a descoperit că nu este suficient să-ţi planifici timpul şi să te rogi. Este imperios necesar să veghezi la împlinirea planurilor propuse şi să nu laşi vrăjmaşul să-ţi fure timpul prin convorbiri telefonice inutile, prin timpi morţi, prin intrarea în magazine fără a fi absolut necesar, etc.

  Am citit povestirea care urmează în cartea: Doamne, adu-Ţi slava înapoi, de Randy Maxwell, şi este edificatoare prin mesajul ei.

  CONVENŢIA MONDIALĂ A LUI SATANA – partea I

  Satana a anunţat un Congres mondial. În deschidere, s-a adresat astfel îngerilor săi: „Nu-i putem împiedica pe creştini să meargă la biserică, să-şi citească Bibliile şi să cunoască adevărul.

  Nici măcar nu-i putem împiedica să aibă valori morale conservatoare. Dar putem face altceva. Îi putem împiedica să formeze o relaţie intimă şi profundă cu Hristos. Dacă ei se conectează cu Isus, puterea noastră asupra lor nu mai valorează nimic.

  Deci să-i lăsăm să meargă la biserică, să aibă un stil de viaţă conservator, dar să le răpim timpul, ca să nu aibă o experienţă personală cu Hristos. Distrageţi-i de la momentele petrecute alături de Mântuitorul lor, de la legătura vitală cu Hristos din timpul zilei!”

  „Dar cum putem face acest lucru?” au strigat îngerii.

  „Ţineţi-i ocupaţi cu lucrurile neesenţiale ale vieţii şi inventaţi nenumărate planuri pentru a le ocupa mintea”, le-a răspuns Satana.

  „Tentaţi-i să cheltuiască, să cheltuiască, să cheltuiască, apoi să împrumute, să împrumute, să împrumute.

  Convingeţi-i să lucreze 6-7 zile pe săptămână, câte 10-12 ore pe zi, ca să-şi poată menţine stilul de viaţă.

  Împiedicaţi-i să petreacă timp cu copiii. Pe măsură ce familia se fragmentează, căminul nu va mai oferi protecţie împotriva presiunii de la serviciu.

  Ocupaţi-le mintea ca să nu mai poată auzi glasul delicat al lui Hristos. Daţi-le ideea să deschidă radioul în timpul condusului, să ţină televizorul şi computerul permanent deschise în căminele lor. Şi asiguraţi-vă că toate magazinele şi restaurantele din lume difuzează permanent muzică necreştină. Asta le va umple mintea şi va rupe relaţia lor cu Hristos.”

  Reflectează la mijloacele subtile prin care Satana îţi poate fura zilnic timpul!

  Magdalena Toma, Muntenia

  N-avem timp! (I) - 2016. Domnul mi-a descoperit că nu este suficient să-ţi planifici timpul şi să te rogi. Este imperios necesar să veghezi la împlinirea planurilor propuse şi să nu laşi vrăjmaşul să-ţi fure timpul prin convorbiri telefonice inutile, prin timpi morţi, prin intrarea în magazine fără a fi absolut necesar, etc.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...