Articolul precedentAm un vis
  Articolul următorEliberat (2)

  Când nu primeşti răspuns la rugăciune

  Apoi a mers puţin mai înainte, a căzut cu faţa la pământ şi s-a rugat zicând: „Tată, dacă este cu putinţă, depărtează de la Mine paharul acesta! Totuşi nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu.” (Matei 26:39)

  De multe ori am stat în faţa „paharului amar” pe care trebuia să-l bem.

  Poate ne-am rugat şi am aşteptat să primim răspuns la rugăciune aşa cum credeam noi că e bine, şi totuşi s-a întâmplat exact aşa cum nu doream.

  Cu doi ani în urmă, am cunoscut o doamnă avocat. Din prima întâlnire, ne-am apropiat. Am stat câteva ceasuri împreună şi sufletele noastre s-au deschis spunându-ne problemele şi chiar dorinţa de a ne ruga una pentru alta. Era o creştină ortodoxă care-L căuta pe Dumnezeu sincer, studiind cărţi spirituale ca Tragedia veacurilor şi Hristos, Lumina lumii, şi urmărea emisiuni creştine, ca Speranţa TV. Nu pleca în nicio zi de acasă fără să citească Biblia şi să se roage. Mi s-a bpit sufletul de ea şi, deşi distanţa ne despărţea, discutam deseori la telefon. Împreună cu soţul ei, aveau o mare dorinţă: un copil.

  Pierduse patru sarcini până la momentul întâlnirii noastre. După un timp, m-a sunat şi m-a rugat să ne rugăm pentru ea, căci este gravidă. Am apelat la grupa noastră de rugăciune. Primeam veşti bune, sarcina era normală; era greu, dar totul era bine. Apoi am primit vestea că este la spital la Iaşi. Nu avea voie să facă deloc mişcare, trebuia să stea numai în pat. Zilele erau lungi şi grele, dar cu speranţă. La cinci luni, am primit vestea tristă pe care n-aş fi dorit s-o aud niciodată. Avort spontan sub privirile medicilor. Am reuşit să schimbăm doar câteva vorbe, apoi o tăcere apăsătoare s-a aşternut peste relaţia noastră. În durere, în eşec, nu ai cuvinte, nu ştii ce să spui, dar ştii un lucru: Cineva a trecut pe aici, Isus a băut paharul amar.

  Isus a plâns şi încă mai plânge pentru fiecare „copil pierdut”. În durere, e greu să spui: „Facă-Se voia Ta”, dar este cu putinţă doar prin puterea Sa. După un timp destul de lung, am primit telefonul mult aşteptat. O voce blândă, cu licăriri de speranţă în suflet a acceptat voia Lui. Din nou ne rugăm împreună. În iureşul acestei lumi, în presiunea mulţimii şi a gândurilor, e greu uneori să accepţi voia sa. Dar e posibil privind doar la El!

  Ai şi tu, iubită cititoare, rugăciuni neîmplinite? Te copleşeşte durerea? Nedumerirea? Iată un gând de speranţă: „Dintre toate darurile pe care Cerul le poate revărsa asupra oamenilor, părtăşia cu Hristos prin suferinţele Sale este cea mai consistentă dovadă de încredere şi cea mai înaltă onoare.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 477)

  De ce? Vei afla în ziua mântuirii. Până atunci, încrede-te pe deplin în El şi acceptă voia Sa.

  Livia Chidoveţ, Vatra Dornei, Moldova

  Când nu primeşti răspuns la rugăciune - 2016. O voce blândă, cu licăriri de speranţă în suflet a acceptat voia Lui. Din nou ne rugăm împreună. În iureşul acestei lumi, în presiunea mulţimii şi a gândurilor, e greu uneori să accepţi voia sa. Dar e posibil privind doar la El!
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...