Articolul precedentO perioadă de încercare
  Articolul următorNu mai suntem străini

  Solia sănătăţii şi misiunea femeii

  Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţit prin foc ca să te îmbogăţeşti şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale şi doctorie pentru ochi ca să-ţi ungi ochii şi să vezi. (Apocalipsa 3:17,18)

  Solia sănătăţii străbate ca un fir roşu evanghelia din zilele noastre. În acest început de mileniu trei, oamenii sunt mai bolnavi ca oricând. Cancerul, infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral sunt boli frecvente şi prezente la segmente de populaţie din ce în ce mai tinere. Cu tot arsenalul de medicamente, cu toată tehnologia superavansată, apar tot mai multe boli noi, care ne înspăimântă şi ne dau nesiguranţa zilei de mâine. Suntem mai preocupaţi ca oricând de hrană sănătoasă; fugim de pesticide, insecticide, aditivi alimentari, conservanţi şi căutăm produsele bio. Oare câţi adventişti nu ar şti la ce bornă kilometrică ne aflăm? Solia sănătăţii a fost acceptată de unii parţial, pentru unii este un subiect învechit, pentru alţii, prea insistent, obositor. Oare ce ar spune Domnul Isus despre subiectul evanghelizării medicale?

  Femeia adventistă are o misiune specială în această lucrare. O mulţime de femei, de diferite vârste, cu profesii diferite, sunt necesare pentru transmiterea soliei sănătăţii. Ele formează un lanţ invizibil care leagă pământul de cer. Domnul ne cheamă la o slujire care să promoveze sănătatea: agricultură bio, gospodine care îşi hrănesc sănătos familia, organizarea de expoziţii de sănătate, seminare, articole în reviste de speciahtate şi clase de gătit.

  Mesajul Mântuitorului îndeamnă femeia creştină să slujească cu devotament în centre de sănătate şi la patul bolnavului, pentru vindecare fizică şi spirituală. Cu Scriptura în mână, sub influenţa Duhului Sfânt, orice creştină îi poate aduce mângâiere celui suferind, conducându-l la Cel ce aduce pacea în suflet în orice împrejurare.

  Secerişul e mare, dar unde sunt secerătorii? Noi, cei caracterizaţi de versetele de mai sus, suntem avertizaţi că trebuie să ieşim din starea de căldicel. Cu nimic nu putem scuza indiferenţa şi neascultarea de chemarea Domnului. Alifia pentru ochii orbi ai laodiceeanului ne îndreaptă privirea spre consacrare, spre o implicare grabnică în lucrarea Domnului. Solia sănătăţii trebuie vestită până la venirea lui Isus Hristos. „Aceasta este una dintre marile ramuri ale lucrării de pregătire pentru venirea Fiului omului.” (Misiune şi sănătate pentru ultima generaţie, p. 21)

  Mara Fara, Oraviţa, Banat

  Solia sănătăţii şi misiunea femeii - 2016. Mesajul Mântuitorului îndeamnă femeia creştină să slujească cu devotament în centre de sănătate şi la patul bolnavului, pentru vindecare fizică şi spirituală. Cu Scriptura în mână, sub influenţa Duhului Sfânt, orice creştină îi poate aduce mângâiere celui suferind, conducându-l la Cel ce aduce pacea în suflet în orice împrejurare.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...