El ascultă

  Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da. (Ioan 15:7)

  Am început clasa a VIII-a cu provocările specifice: alegerea liceului, examenul de capacitate, zile de emoţii, de învăţat şi reuşite. Bucurie, dezamăgire, speranţă, toate pe rând ne încercau, ne antrenau, ne formau.

  Dar pentru mine sosise timpul deciziilor serioase nu doar pe acest plan. Simţeam că şi în privinţa relaţiei mele cu Dumnezeu trebuie să-mi asum responsabilitatea. M-am hotărât să iau în serios studiul Bibliei şi mă pregăteam pentru botez.

  Foarte multe teme aşteptau în fiecare zi şi simţeam că am nevoie de ajutor special. De aceea mă trezeam în fiecare dimineaţă la ora 5, studiam Biblia, mă rugam pentru ţintele propuse, apoi mai învăţam, repetam lecţiile pentru ziua respectivă şi apoi mă pregăteam să merg la şcoală. L-am rugat pe Dumnezeu ca, dacă planul meu se potriveşte cu voia Lui, să mă ajute să intru la acel liceu, la acel profil la care visam, unde era sora mea.

  Erau ore minunate. Nu-mi era somn. Cineva mă trezea întotdeauna, era acolo cu mine, mă convingea de adevăr, îmi sădea în inimă învăţăturile Cuvântului şi mă conducea în înţelegerea lecţiilor pentru şcoală. Atunci am experimentat, am înţeles ce comoară sunt orele de dimineaţă. Chiar Isus ne-a fost un exemplu în acest sens (Marcu 1:35). Dacă El a avut nevoie de acel timp, cu atât mai multă nevoie avem noi!

  Textele citite şi învăţate dimineaţa îmi rămâneau în minte şi mă motivau toată ziua. Îmi era mai uşor să iau decizii bune.

  A venit vremea evaluărilor, apoi admiterea. Munca mea a fost încununată de succes, am intrat la şcoala dorită. Domnul m-a condus pas cu pas şi, înainte să înceapă următorul an şcolar, m-am botezat. Eram foarte fericită împreună cu părinţii şi fraţii mei că Dumnezeu binecuvântează cu experienţe minunate şi răspunde la rugăciunile celor care îi caută prezenţa.

  De atunci, am convingerea că Dumnezeu conduce viaţa mea şi, chiar dacă nu se petrec toate aşa cum mi-aş dori momentan, vocea Lui răsună în sufletul meu, asigurându-mă că El deja m-a ascultat, doar să mă încred în El. Dacă dimineaţa înţelegem ce vrea să ne spună, înainte ca grijile să umple fiecare colţişor al inimii noastre, acele cuvinte vor rămâne în mintea noastră şi va fi uşor să cerem lucruri corecte şi conforme cu voinţa Lui.

  Ascultă astăzi cu atenţie glasul Lui, dă-I prioritate şi ai încredere că mâna Sa e întinsă asupra ta pentru a te ocroti de orice pericol. Ai încredere că harul lui te va binecuvânta cu putere, înţelepciune şi pace.

  Anna-Noemi Kristof, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  El ascultă - 2016. Dacă dimineaţa înţelegem ce vrea să ne spună, înainte ca grijile să umple fiecare colţişor al inimii noastre, acele cuvinte vor rămâne în mintea noastră şi va fi uşor să cerem lucruri corecte şi conforme cu voinţa Lui.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...