El ascultă

  Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da. (Ioan 15:7)

  Am început clasa a VIII-a cu provocările specifice: alegerea liceului, examenul de capacitate, zile de emoţii, de învăţat şi reuşite. Bucurie, dezamăgire, speranţă, toate pe rând ne încercau, ne antrenau, ne formau.

  Dar pentru mine sosise timpul deciziilor serioase nu doar pe acest plan. Simţeam că şi în privinţa relaţiei mele cu Dumnezeu trebuie să-mi asum responsabilitatea. M-am hotărât să iau în serios studiul Bibliei şi mă pregăteam pentru botez.

  Foarte multe teme aşteptau în fiecare zi şi simţeam că am nevoie de ajutor special. De aceea mă trezeam în fiecare dimineaţă la ora 5, studiam Biblia, mă rugam pentru ţintele propuse, apoi mai învăţam, repetam lecţiile pentru ziua respectivă şi apoi mă pregăteam să merg la şcoală. L-am rugat pe Dumnezeu ca, dacă planul meu se potriveşte cu voia Lui, să mă ajute să intru la acel liceu, la acel profil la care visam, unde era sora mea.

  Erau ore minunate. Nu-mi era somn. Cineva mă trezea întotdeauna, era acolo cu mine, mă convingea de adevăr, îmi sădea în inimă învăţăturile Cuvântului şi mă conducea în înţelegerea lecţiilor pentru şcoală. Atunci am experimentat, am înţeles ce comoară sunt orele de dimineaţă. Chiar Isus ne-a fost un exemplu în acest sens (Marcu 1:35). Dacă El a avut nevoie de acel timp, cu atât mai multă nevoie avem noi!

  Textele citite şi învăţate dimineaţa îmi rămâneau în minte şi mă motivau toată ziua. Îmi era mai uşor să iau decizii bune.

  A venit vremea evaluărilor, apoi admiterea. Munca mea a fost încununată de succes, am intrat la şcoala dorită. Domnul m-a condus pas cu pas şi, înainte să înceapă următorul an şcolar, m-am botezat. Eram foarte fericită împreună cu părinţii şi fraţii mei că Dumnezeu binecuvântează cu experienţe minunate şi răspunde la rugăciunile celor care îi caută prezenţa.

  De atunci, am convingerea că Dumnezeu conduce viaţa mea şi, chiar dacă nu se petrec toate aşa cum mi-aş dori momentan, vocea Lui răsună în sufletul meu, asigurându-mă că El deja m-a ascultat, doar să mă încred în El. Dacă dimineaţa înţelegem ce vrea să ne spună, înainte ca grijile să umple fiecare colţişor al inimii noastre, acele cuvinte vor rămâne în mintea noastră şi va fi uşor să cerem lucruri corecte şi conforme cu voinţa Lui.

  Ascultă astăzi cu atenţie glasul Lui, dă-I prioritate şi ai încredere că mâna Sa e întinsă asupra ta pentru a te ocroti de orice pericol. Ai încredere că harul lui te va binecuvânta cu putere, înţelepciune şi pace.

  Anna-Noemi Kristof, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...