El ascultă

  Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da. (Ioan 15:7)

  Am început clasa a VIII-a cu provocările specifice: alegerea liceului, examenul de capacitate, zile de emoţii, de învăţat şi reuşite. Bucurie, dezamăgire, speranţă, toate pe rând ne încercau, ne antrenau, ne formau.

  Dar pentru mine sosise timpul deciziilor serioase nu doar pe acest plan. Simţeam că şi în privinţa relaţiei mele cu Dumnezeu trebuie să-mi asum responsabilitatea. M-am hotărât să iau în serios studiul Bibliei şi mă pregăteam pentru botez.

  Foarte multe teme aşteptau în fiecare zi şi simţeam că am nevoie de ajutor special. De aceea mă trezeam în fiecare dimineaţă la ora 5, studiam Biblia, mă rugam pentru ţintele propuse, apoi mai învăţam, repetam lecţiile pentru ziua respectivă şi apoi mă pregăteam să merg la şcoală. L-am rugat pe Dumnezeu ca, dacă planul meu se potriveşte cu voia Lui, să mă ajute să intru la acel liceu, la acel profil la care visam, unde era sora mea.

  Erau ore minunate. Nu-mi era somn. Cineva mă trezea întotdeauna, era acolo cu mine, mă convingea de adevăr, îmi sădea în inimă învăţăturile Cuvântului şi mă conducea în înţelegerea lecţiilor pentru şcoală. Atunci am experimentat, am înţeles ce comoară sunt orele de dimineaţă. Chiar Isus ne-a fost un exemplu în acest sens (Marcu 1:35). Dacă El a avut nevoie de acel timp, cu atât mai multă nevoie avem noi!

  Textele citite şi învăţate dimineaţa îmi rămâneau în minte şi mă motivau toată ziua. Îmi era mai uşor să iau decizii bune.

  A venit vremea evaluărilor, apoi admiterea. Munca mea a fost încununată de succes, am intrat la şcoala dorită. Domnul m-a condus pas cu pas şi, înainte să înceapă următorul an şcolar, m-am botezat. Eram foarte fericită împreună cu părinţii şi fraţii mei că Dumnezeu binecuvântează cu experienţe minunate şi răspunde la rugăciunile celor care îi caută prezenţa.

  De atunci, am convingerea că Dumnezeu conduce viaţa mea şi, chiar dacă nu se petrec toate aşa cum mi-aş dori momentan, vocea Lui răsună în sufletul meu, asigurându-mă că El deja m-a ascultat, doar să mă încred în El. Dacă dimineaţa înţelegem ce vrea să ne spună, înainte ca grijile să umple fiecare colţişor al inimii noastre, acele cuvinte vor rămâne în mintea noastră şi va fi uşor să cerem lucruri corecte şi conforme cu voinţa Lui.

  Ascultă astăzi cu atenţie glasul Lui, dă-I prioritate şi ai încredere că mâna Sa e întinsă asupra ta pentru a te ocroti de orice pericol. Ai încredere că harul lui te va binecuvânta cu putere, înţelepciune şi pace.

  Anna-Noemi Kristof, Târgu Mureş, Transilvania de Sud

  El ascultă - 2016. Dacă dimineaţa înţelegem ce vrea să ne spună, înainte ca grijile să umple fiecare colţişor al inimii noastre, acele cuvinte vor rămâne în mintea noastră şi va fi uşor să cerem lucruri corecte şi conforme cu voinţa Lui.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...