Un ajutor la timpul potrivit

  Doamne, eu Te chem; vino degrabă la mine! Ia aminte la glasul meu când Te chem! (Psalmii 141:1)

  Era o zi frumoasă de toamnă. Ne aflam în pădure împreună cu părinţii mei şi cu fiica mea, care avea 12 ani. Căutam ghebe şi ne bucuram de aerul curat, de pădurea colorată în diverse nuanţe şi de ciripitul păsărelelor.

  La un moment dat, fetiţa mea a ţipat şi a zis: „Mamă, m-a înţepat o viespe!” în câteva minute s-a înnegrit la faţă, avea o stare de vomă şi dureri de cap. Fiind absolventă a unei şcoli postliceale sanitare, mi-am dat seama că a făcut un şoc anafilactic. În disperarea mea, cu lacrimi am strigat către Domnul, rugându-L: „Doamne, dacă Tu ai un plan cu ea, salveaz-o!”

  Am plecat cu o căruţă aproximativ două ore, apoi ne-am suit într-un autobuz, şi după o oră am ajuns acasă. Am lăsat sacul cu bureţi şi am mers la un doctor dermatolog care mi-a spus să merg imediat la spital cu ceea ce mi-a prescris şi un număr de telefon. Starea ei a rămas aceeaşi aproximativ opt ore de la înţepătură, apoi a putut să vorbească, dar a făcut febră. A fost supravegheată timp de câteva zile în spital, iar medicul care a îngrijit-o de la început a recunoscut că numai Dumnezeu a putut să facă o minune, şi să nu moară de la acea înţepătură.

  Draga mea, dacă treci astăzi prin suferinţă fizică, emoţională sau spirituală, te încurajez să-I spui Domnului cu încredere: „Salvează-mă!” Căci „Dumnezeu este ajutorul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu bpseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).

  „Când ajungem în situaţii dificile, El îşi descoperă puterea şi înţelepciunea, ca răspuns la rugăciunea făcută în umilinţă. Aveţi încredere în El ca într-un Dumnezeu care ascultă şi răspunde la rugăciuni. El vi Se va descoperi ca unul care poate da ajutor în orice stare de urgenţă. El, care l-a creat pe om, care i-a dat minunatele sale însuşiri fizice, mintale şi spirituale, nu va reţine ceea ce este necesar pentru sprijinirea vieţii pe care a dat-o.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 199)

  Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea. Când nu mai poţi înainta, te ia în braţele Sale atotputernice. Cheamă-L degrabă! Fii optimistă şi zâmbeşte prin credinţă! Isus te iubeşte!

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Un ajutor la timpul potrivit - 2016. Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!