Un ajutor la timpul potrivit

  Doamne, eu Te chem; vino degrabă la mine! Ia aminte la glasul meu când Te chem! (Psalmii 141:1)

  Era o zi frumoasă de toamnă. Ne aflam în pădure împreună cu părinţii mei şi cu fiica mea, care avea 12 ani. Căutam ghebe şi ne bucuram de aerul curat, de pădurea colorată în diverse nuanţe şi de ciripitul păsărelelor.

  La un moment dat, fetiţa mea a ţipat şi a zis: „Mamă, m-a înţepat o viespe!” în câteva minute s-a înnegrit la faţă, avea o stare de vomă şi dureri de cap. Fiind absolventă a unei şcoli postliceale sanitare, mi-am dat seama că a făcut un şoc anafilactic. În disperarea mea, cu lacrimi am strigat către Domnul, rugându-L: „Doamne, dacă Tu ai un plan cu ea, salveaz-o!”

  Am plecat cu o căruţă aproximativ două ore, apoi ne-am suit într-un autobuz, şi după o oră am ajuns acasă. Am lăsat sacul cu bureţi şi am mers la un doctor dermatolog care mi-a spus să merg imediat la spital cu ceea ce mi-a prescris şi un număr de telefon. Starea ei a rămas aceeaşi aproximativ opt ore de la înţepătură, apoi a putut să vorbească, dar a făcut febră. A fost supravegheată timp de câteva zile în spital, iar medicul care a îngrijit-o de la început a recunoscut că numai Dumnezeu a putut să facă o minune, şi să nu moară de la acea înţepătură.

  Draga mea, dacă treci astăzi prin suferinţă fizică, emoţională sau spirituală, te încurajez să-I spui Domnului cu încredere: „Salvează-mă!” Căci „Dumnezeu este ajutorul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu bpseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).

  „Când ajungem în situaţii dificile, El îşi descoperă puterea şi înţelepciunea, ca răspuns la rugăciunea făcută în umilinţă. Aveţi încredere în El ca într-un Dumnezeu care ascultă şi răspunde la rugăciuni. El vi Se va descoperi ca unul care poate da ajutor în orice stare de urgenţă. El, care l-a creat pe om, care i-a dat minunatele sale însuşiri fizice, mintale şi spirituale, nu va reţine ceea ce este necesar pentru sprijinirea vieţii pe care a dat-o.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 199)

  Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea. Când nu mai poţi înainta, te ia în braţele Sale atotputernice. Cheamă-L degrabă! Fii optimistă şi zâmbeşte prin credinţă! Isus te iubeşte!

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Un ajutor la timpul potrivit - 2016. Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?