Un ajutor la timpul potrivit

  Doamne, eu Te chem; vino degrabă la mine! Ia aminte la glasul meu când Te chem! (Psalmii 141:1)

  Era o zi frumoasă de toamnă. Ne aflam în pădure împreună cu părinţii mei şi cu fiica mea, care avea 12 ani. Căutam ghebe şi ne bucuram de aerul curat, de pădurea colorată în diverse nuanţe şi de ciripitul păsărelelor.

  La un moment dat, fetiţa mea a ţipat şi a zis: „Mamă, m-a înţepat o viespe!” în câteva minute s-a înnegrit la faţă, avea o stare de vomă şi dureri de cap. Fiind absolventă a unei şcoli postliceale sanitare, mi-am dat seama că a făcut un şoc anafilactic. În disperarea mea, cu lacrimi am strigat către Domnul, rugându-L: „Doamne, dacă Tu ai un plan cu ea, salveaz-o!”

  Am plecat cu o căruţă aproximativ două ore, apoi ne-am suit într-un autobuz, şi după o oră am ajuns acasă. Am lăsat sacul cu bureţi şi am mers la un doctor dermatolog care mi-a spus să merg imediat la spital cu ceea ce mi-a prescris şi un număr de telefon. Starea ei a rămas aceeaşi aproximativ opt ore de la înţepătură, apoi a putut să vorbească, dar a făcut febră. A fost supravegheată timp de câteva zile în spital, iar medicul care a îngrijit-o de la început a recunoscut că numai Dumnezeu a putut să facă o minune, şi să nu moară de la acea înţepătură.

  Draga mea, dacă treci astăzi prin suferinţă fizică, emoţională sau spirituală, te încurajez să-I spui Domnului cu încredere: „Salvează-mă!” Căci „Dumnezeu este ajutorul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu bpseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).

  „Când ajungem în situaţii dificile, El îşi descoperă puterea şi înţelepciunea, ca răspuns la rugăciunea făcută în umilinţă. Aveţi încredere în El ca într-un Dumnezeu care ascultă şi răspunde la rugăciuni. El vi Se va descoperi ca unul care poate da ajutor în orice stare de urgenţă. El, care l-a creat pe om, care i-a dat minunatele sale însuşiri fizice, mintale şi spirituale, nu va reţine ceea ce este necesar pentru sprijinirea vieţii pe care a dat-o.” (Ellen G. White, Divina vindecare, p. 199)

  Ai încredere neclintită că El poate să intervină şi o va face. Deşi trecem uneori prin perioade cu multe lacrimi, prin valea întunecată şi rece a acestui pământ, nu eşti singură. Marele Păstor este cu tine. El poate să-ţi învioreze sufletul, să-ţi rezolve problema şi să-ţi dea pacea. Când nu mai poţi înainta, te ia în braţele Sale atotputernice. Cheamă-L degrabă! Fii optimistă şi zâmbeşte prin credinţă! Isus te iubeşte!

  Ancuţa Maria, Roman, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...