Articolul precedentCărțile din cer
  Articolul următorPredicând în locuri imposibile

  Inspecţia

  Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:13)

  Era 14 octombrie 2011. Fusese anunţată o inspecţie importantă pentru școala la care lucram ca profesoară. O comisie de evaluare a calităţii în educaţie trebuia să analizeze activitatea şcolii pe ultimii trei ani. Toţi se agitau. „Ce documente ne vor cere? La ce clase vor merge în inspecţie?” Îmi priveam colegele care veniseră la şcoală cu laptopuri ca să ţină lecţia model. Le-am spus că, în cazul în care vor veni la clasa unde predam eu – era clasa a VIII-a vor asista la test, deoarece nu pot schimba planificarea. Şi ce să vezi? Pe la mijlocul orei, apar doamnele inspectoare, care-mi cer să vadă, pentru zece minute, cum se desfăşoară lecţia. Le-am zâmbit politicos şi le-am spus că suntem în mijlocul unui test. S-au plimbat puţin printre bănci, au văzut copiii relaxaţi care scriau de zor şi mi-au cerut să întrerupem testul pentru a sta 10 minute de vorbă cu elevii. Doamnele le-au pus întrebări despre pregătirea pentru examene, participarea lor la concursurile şcolare şi au plecat încântate de rezultatele bune obţinute de elevi.

  Seara, când am ajuns acasă, am primit telefon de la secretara şcolii, care îmi transmitea ca, a doua zi, să mă prezint la comisia de evaluare cu toate publicaţiile în care apărusem.

  Am fost felicitată pentru activitatea de peste 25 de ani atât ca dascăl, cât şi ca scriitor, şi mi s-a comunicat că şcoala a fost evaluată pozitiv şi datorită contribuţiei mele la prestigiul ei, lucru care m-a onorat. Le-am mulţumit celor două doamne de la minister şi le-am spus că Dumnezeu ne-a dat nişte daruri pe care noi trebuie să le folosim în slujba celorlalţi. Copiii sunt minunaţi, ei ştiu cine-i iubeşte şi le vrea binele şi se deschid ca o floare atunci când îi apreciezi şi le asculţi păsurile.

  „Cel care îşi dă seama de ocaziile şi privilegiile lucrării sale nu va îngădui ca vreun lucru să stea în calea străduinţei hotărâte de autoperfecţionare. Nu va cruţa niciun efort pentru a atinge standardul cel mai înalt de profesionalism. El se va strădui să fie tot ceea ce doreşte ca elevii săi să devină.” (Ellen G. White, Educaţie)

  Îi dau slavă lui Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru că, deşi activitatea mea părea că nu interesează pe nimeni. El mi-a arătat că nimic nu rămâne ascuns de ochii Săi minunaţi. Astăzi, când porneşti într-o nouă zi de lucru, nu uita că tot cerul este interesat de bunul nostru mers.

  Uzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Inspecţia - 2016. Îi dau slavă lui Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru că, deşi activitatea mea părea că nu interesează pe nimeni. El mi-a arătat că nimic nu rămâne ascuns de ochii Săi minunaţi. Astăzi, când porneşti într-o nouă zi de lucru, nu uita că tot cerul este interesat de bunul nostru mers.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...