Articolul precedentCărțile din cer
  Articolul următorPredicând în locuri imposibile

  Inspecţia

  Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:13)

  Era 14 octombrie 2011. Fusese anunţată o inspecţie importantă pentru școala la care lucram ca profesoară. O comisie de evaluare a calităţii în educaţie trebuia să analizeze activitatea şcolii pe ultimii trei ani. Toţi se agitau. „Ce documente ne vor cere? La ce clase vor merge în inspecţie?” Îmi priveam colegele care veniseră la şcoală cu laptopuri ca să ţină lecţia model. Le-am spus că, în cazul în care vor veni la clasa unde predam eu – era clasa a VIII-a vor asista la test, deoarece nu pot schimba planificarea. Şi ce să vezi? Pe la mijlocul orei, apar doamnele inspectoare, care-mi cer să vadă, pentru zece minute, cum se desfăşoară lecţia. Le-am zâmbit politicos şi le-am spus că suntem în mijlocul unui test. S-au plimbat puţin printre bănci, au văzut copiii relaxaţi care scriau de zor şi mi-au cerut să întrerupem testul pentru a sta 10 minute de vorbă cu elevii. Doamnele le-au pus întrebări despre pregătirea pentru examene, participarea lor la concursurile şcolare şi au plecat încântate de rezultatele bune obţinute de elevi.

  Seara, când am ajuns acasă, am primit telefon de la secretara şcolii, care îmi transmitea ca, a doua zi, să mă prezint la comisia de evaluare cu toate publicaţiile în care apărusem.

  Am fost felicitată pentru activitatea de peste 25 de ani atât ca dascăl, cât şi ca scriitor, şi mi s-a comunicat că şcoala a fost evaluată pozitiv şi datorită contribuţiei mele la prestigiul ei, lucru care m-a onorat. Le-am mulţumit celor două doamne de la minister şi le-am spus că Dumnezeu ne-a dat nişte daruri pe care noi trebuie să le folosim în slujba celorlalţi. Copiii sunt minunaţi, ei ştiu cine-i iubeşte şi le vrea binele şi se deschid ca o floare atunci când îi apreciezi şi le asculţi păsurile.

  „Cel care îşi dă seama de ocaziile şi privilegiile lucrării sale nu va îngădui ca vreun lucru să stea în calea străduinţei hotărâte de autoperfecţionare. Nu va cruţa niciun efort pentru a atinge standardul cel mai înalt de profesionalism. El se va strădui să fie tot ceea ce doreşte ca elevii săi să devină.” (Ellen G. White, Educaţie)

  Îi dau slavă lui Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru că, deşi activitatea mea părea că nu interesează pe nimeni. El mi-a arătat că nimic nu rămâne ascuns de ochii Săi minunaţi. Astăzi, când porneşti într-o nouă zi de lucru, nu uita că tot cerul este interesat de bunul nostru mers.

  Uzi Sora, Piteşti, Oltenia

  Inspecţia - 2016. Îi dau slavă lui Dumnezeu şi îi mulţumesc pentru că, deşi activitatea mea părea că nu interesează pe nimeni. El mi-a arătat că nimic nu rămâne ascuns de ochii Săi minunaţi. Astăzi, când porneşti într-o nouă zi de lucru, nu uita că tot cerul este interesat de bunul nostru mers.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...