Articolul precedentCurățiți de păcat
  Articolul următorIn memoriam…

  Nu, singură nicicând!

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale… (Psalmii 91:11)

  Era o zi ploioasă de toamnă… târzie. M-am hotărât să o vizitez pe vechea şi buna mea prietenă, pe care n-o mai văzusem de mult timp. Ne-am bucurat de întâlnire, am discutat şi am dezbătut diverse subiecte, aşa cum se întâmplă de obicei, şi timpul a trecut foarte repede. Când mi-am dat seama că se apropia miezul nopţii, am plecat grăbită spre casă, pentru că aveam o distanţă mare de parcurs. Străzile erau pustii, iar întunericul şi frigul îmi dădeau fiori…

  Deodată, în timp ce mergeam, un zgomot puternic m-a făcut să tresar. După ce am oprit, am coborât din maşină să văd ce s-a întâmplat. Bănuiala mi s-a confirmat: explozie la o roată din faţă! Ce să fac ?

  În spatele maşinii deja oprise un tramvai rătăcit, care se retrăgea spre depou şi m-a semnalizat să nu-i stau în cale. Doamne, sunt singură. Cum să procedez? Te rog, rezolvă Tu această situaţie!

  Când am privit puţin speriată în jur, am văzut că se apropie de maşină un trecător singuratic, care m-a îndemnat să trag maşina spre dreapta, pe străduţa laterală, oferindu-se să-mi schimbe el roata. Era un bărbat tânăr, amabil, elegant, apărut parcă din neant; se apucă tăcut de treabă. Aş fi vrut să-l ajut şi eu, făcându-i puţină lumină cu telefonul mobil, dar abia atunci am constatat că-l uitasem din grabă la prietena mea.

  Încordarea creştea, pentru că roata cu pricina opunea rezistenţă, iar răbdarea şi încrederea erau testate. Era frig, întuneric şi eu mă rugam continuu…, dar bărbatul nu se plângea de nimic. M-am uitat cu luare aminte la el, să văd dacă nu şi-a murdărit pulovărul alb ca neaua. Nicidecum!

  După puţin timp, roata a fost schimbată. El şi-a curăţat mâinile, şi-a îmbrăcat haina şi s-a grăbit să plece. Abia am apucat să-i mulţumesc, să-i spun că a fost trimis de sus, că a fost un înger pentru mine… Şi el a dispărut în noapte…

  Am ajuns în siguranţă acasă, având certitudinea că Domnul m-a însoţit tot timpul, mi-a trimis ajutorul Lui la vreme de nevoie şi de data aceasta.

  Pot spune împreună cu psalmistul: „Înălţaţi pe Domnul împreună cu mine! Să lăudăm cu toţii Numele Lui! Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns, m-a izbăvit din toate temerile mele. Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine… Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El!” (Psalmii 34,3-8)

  Camelia Barbu, Bucureşti, Muntenia

  Nu, singură nicicând! - 2016. După puţin timp, roata a fost schimbată. El şi-a curăţat mâinile, şi-a îmbrăcat haina şi s-a grăbit să plece. Abia am apucat să-i mulţumesc, să-i spun că a fost trimis de sus, că a fost un înger pentru mine... Şi el a dispărut în noapte...
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...