Articolul precedentRăsplata
  Articolul următorNu lăsaţi niciodată curajul să se frângă

  Pe drumul vieţii cu El

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! Binecuvântează, suflete, pe Domnul, şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale, El îţi vindecă toate bolile tale, El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare, El îţi satură de bunătăţi bătrâneţea şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul. (Psalmii 103:1-5)

  Dumnezeu a lucrat în mod minunat în viaţa mea. M-am născut într-o familie creştină cu nişte părinţi minunaţi. Totul părea că îmi va oferi o copilărie fericită, alături de părinţii şi fraţii mei. Însă la vârsta de 9 ani, mama mea s-a îmbolnăvit grav şi în câteva luni a murit, lăsându-l pe tata cu patru copii mici.

  Acesta a fost momentul când am început să resimt problemele şi greutăţile vieţii. A trebuit să muncesc şi să am grijă şi de fraţii mei.

  La scurt timp, tata s-a recăsătorit. Însă problemele şi greutăţile nu s-au sfârşit. Mama mea vitregă m-a făcut să resimt mai puternic pierderea mamei mele. Dumnezeu mi-a dat putere ca, în ciuda tuturor obstacolelor, să fiu un copil supus şi ascultător.

  La vârsta tinereţii, iubind mult copiii, am fost mulţi ani instructoare la Şcoala de Sabat pentru copii, îndrumându-i spre cer şi Dumnezeu.

  Sfaturile mamei mele bune m-au urmărit şi căldura ei o simt parcă şi acum, învăţându-ne pe toţi copiii despre Dumnezeul cel mare şi minunat, care zilnic ne poartă pe braţele Sale. Bunătatea lui Dumnezeu a fost mare, deoarece în decursul anilor am fost greu încercată, dar Dumnezeu mi-a dat puterea şi biruinţa de a trece cu bine. Am fost binecuvântată cu o familie frumoasă, tot cu patru copii şi un soţ iubitor. Sunt fericită pentru Dumnezeul pe care îl slujesc. Viaţa de creştin nu este lipsită de durere şi suferinţă, dar El ne dă asigurarea că este cu noi. Doresc să trăiesc doar lângă Mântuitorul meu, ca în veşnicie să fiu împreună cu familia şi cu toţi cei care trăiesc aceiaşi speranţă a reîntâlnirii cu El. Tânjesc după împărăţia slavei, care va veni curând. Se simt paşii Lui: „Vine, vine prinţul păcii,/Vine, nu va întârzia,/Să-şi adune credincioşii/Pentru-mpărăţia Sa. Şi natura spune aceasta,/ Semnele ce se ivesc,/Toate spun cu voce tare/Vine prinţul cel ceresc. Tulburări, crize, dezastre/Ne vorbesc neîncetat,/Nu mai e mult şi Se coboară/ Prinţul Isus cel aşteptat.”

  Dar până atunci să ne ţinem de făgăduinţele Lui, spunând: „Căci pentru mine, a trăi este Hristos…” Să nu fim dezamăgite de încercări şi ispite, pentru că Dumnezeu pregăteşte şi calea de a ieşi din ele. Să rămânem alături de El prin orice am trece. Laudă Creatorului şi Mântuitorului meu iubit!

  Maria Ifrim, Tecuci, Moldova

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rebeca

  Dacă Isus ar fi fost pe plajă în ziua aceea – sau este în casa ta astăzi sau a fost în biroul tău ieri – cred că i-ar spune fiecărei „fete” dinăuntrul tău: „Mângâiați-vă una pe alta, fiica mea. Întăriți-vă, în loc să vă doborâți! Vocea ta frumoasă poate să aducă bucurie, nu întristare.”

  O fericire mai mare

  Tatăl nostru din ceruri nu a așteptat nimic în schimb atunci când L-a dat pe Fiul Său pentru noi. Singurul lucru pe care îl cere este să alegem să Îl iubim și să Îl ascultăm. El este atât de bun, încât ne-a dat dreptul să alegem dacă vrem să Îi slujim sau nu.

  În siguranță în mâna Sa – partea 2

  Cuvintele de demult ale mamei chiar ni se aplică tuturor: „Ai fost salvată cu un scop; Dumnezeu are un plan pentru tine.” În ziua aceea mi-am amintit din nou că El veghează cu credincioșie asupra noastră.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...