Articolul precedentÎn drum spre succes
  Articolul următorŢinta

  Nu te judeca prea aspru

  Tu lărgeşti drumul sub paşii mei şi nu-mi alunecă gleznele. (Psalmii 18:36)

  Fiecare dintre noi ne avântăm, la un moment dat, în viaţa noastră, într-o perspectivă ce pare impecabilă, fără să ne gândim că am putea fi nevoite să o încheiem cândva, atât de dureros şi de abrupt.

  Era o noapte de toamnă. Ploua întruna mărunt, bătea un vânt iute şi rece, iar pe cer erau nori grei, din care săgetau ace de gheaţă. Strada pe care mă aflam era pustie: eram doar eu, cele două fiice ale mele, care erau micuţe, şi întunericul nopţii, în care nu se putea zări niciun om. Căutam cu disperare adresa unei verişoare, care era singurul refugiu pentru fetiţele mele şi pentru mine, în timp ce fugeam de amintirile crunte acumulate în cei patru ani de mariaj ce s-a dovedit a fi un eşec. Era singurul loc în care ne puteam adăposti, însă eram într-un oraş străin, într-un cartier în plină construcţie. Eram obosită şi-mi simţeam picioarele de plumb. Abia mai aveam energia să-mi ţin una din fetiţe la piept, iar pe cealaltă de mână. Priveam neputincioasă şi mă judecam, gândindu-mă că nu aveam dreptul să-mi expun plăpândele fiice la un asemenea chin. Nu aveam idee ce le voi spune atunci când mă vor întreba despre tatăl lor, cum le voi explica faptul că, atunci când începi o căsnicie, viitorul este plin de perspective frumoase, însă când îţi dai seama că persoana pe care o considerai perfectă nu este aşa cum te aşteptai, visurile pe care ţi le-ai făcut sunt spulberate. Însă ideea ce-mi persista în minte era că trebuie să găsesc adresa, pentru a le oferi adăpost şi a le proteja de vremea vitregă de afară.

  Unicul gând pe moment a fost: Doamne, nu mă judeca prea aspru pentru hotărârea luată. Îmi spuneam că până şi o relaţie care şchioapătă era mai bună decât necunoscutul care mă înconjura. Nu am apucat să termin acest gând, că printre lacrimi zăresc silueta unui femei care locuia chiar în blocul în care eu trebuia să ajung. Nu aveam cuvinte să-I mulţumesc Domnului pentru ocrotirea pe care mi-a oferit-o în acele clipe.

  Chiar dacă în viaţă pot apărea momente dificile, nu trebuie să disperăm. Avem un Ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. El spune: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6). „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Psalmii 34:18). Nu trebuie să fim nişte ucenici cu inimile împietrite, ci să credem că pe El „îl ascultă chiar şi vântul, şi marea” (Marcu 4:41). De ce să facem asta? Pentru că El îmi „lărgeşte drumul sub paşii mei şi nu-mi alunecă gleznele”.

  Angelica Kovacs, Petroşani, Banat

  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  O zi a minunilor

  Lui Dumnezeu Îi pasă de detaliile din viața fiecăruia dintre noi. Dacă nu I-aș fi cerut să intervină și dacă nu aș fi crezut în dragostea și în grija Lui nestrămutată, aș fi pierdut binecuvântarea unei zile pline de miracole.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...