Articolul precedentAșa cum sunt
  Articolul următorCuvinte de aprobare

  Supărare sau bucurie?

  Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. (Romani 12:12)

  Din cauza unei artrite, un medic din SUA a fost imobilizat la pat timp de douăzeci şi trei ani. Cei din jur îl caracterizau în felul următor: „I-am luat multe interviuri doctorului, dar n-am văzut o persoană mai puţin egoistă şi care să ia mai mult de la viaţă decât acest om”, spunea un ziarist. „Am fost cu el aproape în fiecare zi, timp de câteva ore, dar chiar şi eu m-am înviorat discutând cu el, deşi mergeam mereu cu gândul să-i spun cât mai multe lucruri care să-l distragă de la durerile lui”, spunea un bun prieten.

  Medicul avea un motto zilnic: „Ich dien”, adică „Eu slujesc”. El a strâns numele şi adresele altor invalizi şi i-a înveselit atât pe ei, cât şi pe sine, scriind scrisori vesele şi încurajatoare. De fapt, a organizat un club de corespondenţă pentru invalizi şi i-a făcut să-şi scrie scrisori unii altora.

  În cele din urmă, a fondat o organizaţie denumită „Societatea celor închişi în casă”. Stând întins în pat, a scris în medie o mie patru sute de scrisori pe an şi a adus bucurie multor mii de invalizi prin aparatele de radio şi cărţile pe care le-a procurat pentru cei obligaţi să stea în casă.

  Cum a putut să realizeze acest om toate aceste lucruri? De unde îşi aduna puterile în toţi aceşti ani? Acest om a avut strălucirea interioară a celui care are un scop, o misiune. A avut bucuria de a şti că slujeşte unei idei nobile şi însemnate. În loc să fie un bulgăre de egoism, de boli, lipsuri şi necazuri, care se plânge că lumea nu are ca scop fericirea lui, a făcut ca scopul vieţii lui să fie fericirea altora.

  Eşti cumva mereu nemulţumită cu ce ai? Murmuri permanent cu ochii la alţii că au mai multe, deşi muncesc prea puţin?

  Te sfătuiesc să te vindeci. Poţi face asta în cel mult paisprezece zile. Cum? încearcă să-ţi propui şi să faci o bucurie cuiva în fiecare zi. Oferă-le celor de lângă tine ce ai. Nu poţi să oferi nimic? Te înşeli. Începe cu un zâmbet, un cuvânt de apreciere, o mângâiere, şi vei vedea că fiecare zi va fi una specială. Nu uita că un proverb spune: „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele” (Proverbele 17:22).

  Toţi putem face câte ceva pentru fericirea altuia. Ce-ar fi să începem de acum? Dacă nu poţi fi un pin în vârful dealului, fii cel mai bun tufiş de pe marginea pârâului. Dacă nu poţi fi drum, fii atunci o potecă…, dacă nu poţi fi soare, fii o steluţă. Nu prin mărime vei câştiga sau vei da greş. Fii cea mai bună în ceea ce eşti. Şi nu uita: astăzi, tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta. Fii mulţumitoare pentru tot ce ai şi împarte şi cu alţii binecuvântările pe care le primeşti.

  Silvica Ambăruş, Bacău, Moldova

  Supărare sau bucurie? - 2016. Toţi putem face câte ceva pentru fericirea altuia. Ce-ar fi să începem de acum? Dacă nu poţi fi un pin în vârful dealului, fii cel mai bun tufiş de pe marginea pârâului. Dacă nu poţi fi drum, fii atunci o potecă..., dacă nu poţi fi soare, fii o steluţă. Nu prin mărime vei câştiga sau vei da greş.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...