Articolul precedentAșa cum sunt
  Articolul următorCuvinte de aprobare

  Supărare sau bucurie?

  Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. (Romani 12:12)

  Din cauza unei artrite, un medic din SUA a fost imobilizat la pat timp de douăzeci şi trei ani. Cei din jur îl caracterizau în felul următor: „I-am luat multe interviuri doctorului, dar n-am văzut o persoană mai puţin egoistă şi care să ia mai mult de la viaţă decât acest om”, spunea un ziarist. „Am fost cu el aproape în fiecare zi, timp de câteva ore, dar chiar şi eu m-am înviorat discutând cu el, deşi mergeam mereu cu gândul să-i spun cât mai multe lucruri care să-l distragă de la durerile lui”, spunea un bun prieten.

  Medicul avea un motto zilnic: „Ich dien”, adică „Eu slujesc”. El a strâns numele şi adresele altor invalizi şi i-a înveselit atât pe ei, cât şi pe sine, scriind scrisori vesele şi încurajatoare. De fapt, a organizat un club de corespondenţă pentru invalizi şi i-a făcut să-şi scrie scrisori unii altora.

  În cele din urmă, a fondat o organizaţie denumită „Societatea celor închişi în casă”. Stând întins în pat, a scris în medie o mie patru sute de scrisori pe an şi a adus bucurie multor mii de invalizi prin aparatele de radio şi cărţile pe care le-a procurat pentru cei obligaţi să stea în casă.

  Cum a putut să realizeze acest om toate aceste lucruri? De unde îşi aduna puterile în toţi aceşti ani? Acest om a avut strălucirea interioară a celui care are un scop, o misiune. A avut bucuria de a şti că slujeşte unei idei nobile şi însemnate. În loc să fie un bulgăre de egoism, de boli, lipsuri şi necazuri, care se plânge că lumea nu are ca scop fericirea lui, a făcut ca scopul vieţii lui să fie fericirea altora.

  Eşti cumva mereu nemulţumită cu ce ai? Murmuri permanent cu ochii la alţii că au mai multe, deşi muncesc prea puţin?

  Te sfătuiesc să te vindeci. Poţi face asta în cel mult paisprezece zile. Cum? încearcă să-ţi propui şi să faci o bucurie cuiva în fiecare zi. Oferă-le celor de lângă tine ce ai. Nu poţi să oferi nimic? Te înşeli. Începe cu un zâmbet, un cuvânt de apreciere, o mângâiere, şi vei vedea că fiecare zi va fi una specială. Nu uita că un proverb spune: „O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele” (Proverbele 17:22).

  Toţi putem face câte ceva pentru fericirea altuia. Ce-ar fi să începem de acum? Dacă nu poţi fi un pin în vârful dealului, fii cel mai bun tufiş de pe marginea pârâului. Dacă nu poţi fi drum, fii atunci o potecă…, dacă nu poţi fi soare, fii o steluţă. Nu prin mărime vei câştiga sau vei da greş. Fii cea mai bună în ceea ce eşti. Şi nu uita: astăzi, tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta. Fii mulţumitoare pentru tot ce ai şi împarte şi cu alţii binecuvântările pe care le primeşti.

  Silvica Ambăruş, Bacău, Moldova

  Supărare sau bucurie? - 2016. Toţi putem face câte ceva pentru fericirea altuia. Ce-ar fi să începem de acum? Dacă nu poţi fi un pin în vârful dealului, fii cel mai bun tufiş de pe marginea pârâului. Dacă nu poţi fi drum, fii atunci o potecă..., dacă nu poţi fi soare, fii o steluţă. Nu prin mărime vei câştiga sau vei da greş.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...