Înţelegând planul Său

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. (Romani 8:28)

  Povestea mea începe pe 20 octombrie 1988. În acea zi de toamnă, Dumnezeu s-a hotărât să-l binecuvânteze pe fratele meu cu o surioară. Copilăria noastră ne-a surprins jucându-ne, râzând, plângând, certându-ne, chiar şi bătându-ne, dar întotdeauna eram împreună. Însă viaţa ne-a rezervat şi clipe grele, care ne-au făcut să ne maturizăm şi să ne apropiem foarte tare, să înţelegem adevăratul sens al cuvântului „frate”. „Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate” (Proverbele 17:17).

  Povestea noastră se opreşte pe data de 27 iulie 2012, când el a avut un accident de motocicletă. Pe data de 3 august, l-am înmormântat. Au fost cele mai grele momente din viaţa mea. Chiar dacă am mai trecut şi prin alte momente dificile, am trecut împreună cu el, dar acum… eram singură. E greu de povestit ceea ce am simţit în următoarea jumătate de an. Dar Dumnezeu avea un plan cu mine…

  După două luni, am primit un mesaj, pe Facebook, de la o femeie al cărei frate în vârstă de 27 de ani murise în accident de motocicletă în apropierea Sighişoarei. Mi-a povestit că cineva i-a recomandat să-mi scrie, să trecem împreună prin aceste momente grele, să ne consolăm reciproc.

  După o lună, a murit vecina mea. Deşi eram vecine doar de un an, am îndrăgit-o foarte tare. Fata ei avea o relaţie specială cu ea, fiind prietene foarte bune. Cu ambele persoane am început o conversaţie directă pe tema pierderii cuiva drag, oferindu-le înţelegere şi consolare, fără să-mi dau seama de planul lui Dumnezeu.

  La sfârşitul anului, am primit obişnuitele făgăduinţe şi, ca de fiecare dată, m-am rugat ca Domnul să-mi trimită un mesaj personal pentru anul următor. Făgăduinţa era Proverbele 17:17. Nu înţelegeam ce bine se ascundea în faptul că fratele meu a murit; pentru mine nu era deloc bine.

  Abia după o jumătate de an de la primirea făgăduinţei am înţeles că moartea fratelui meu mă ajută să-i înţeleg pe deplin pe oamenii aflaţi în aceeaşi situaţie. Şi, pentru că am studii în psihologie, pot să mă apropii de alţii şi să-i ajut să treacă peste momentul tragic din viaţa lor, să-L prezint pe singurul nostru Mângâietor, pe Domnul Isus.

  Trebuie să înţelegem că, deşi Dumnezeu îngăduie lucruri nu tocmai plăcute nouă, El are un plan cu noi. Avem nevoie de o relaţie strânsă cu El, de studiu şi de multă, multă rugăciune, ca să înţelegem ce are de spus pentru noi. La aceasta să vă ajute Dumnezeu!

  Beata Nădăşan, Teleac, Transilvania de Sud

  Înţelegând planul Său - 2016. Trebuie să înţelegem că, deşi Dumnezeu îngăduie lucruri nu tocmai plăcute nouă, El are un plan cu noi. Avem nevoie de o relaţie strânsă cu El, de studiu şi de multă, multă rugăciune, ca să înţelegem ce are de spus pentru noi.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...