Rugăciunea unei tinere

  Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El Şi-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viaţa mea. (Psalmii 116:1,2)

  M-am născut în luna iunie. Mama îmi spunea cu dragoste: „Te-am născut pe timpul cireşelor de iunie.” Am trăit alături de ea şi de bunica zile pline de bucurie. M-au ocrotit şi mi-au oferit o copilărie frumoasă. Îmi aduc aminte cu plăcere de această perioadă de linişte din viaţa mea.

  Când aveam zece ani, mama s-a recăsătorit. Ne-am mutat împreună cu mama şi soţul ei într-o altă locuinţă. Toate au fost bune până când soţul mamei a început să consume alcool. Când se afla în stare de ebrietate, era violent şi nu mai aveai cu cine să discuţi. Între timp, mama a mai născut două fete. Eram foarte dezamăgită de comportamentul tatălui. În fiecare seară, deşi eram de religie ortodoxă, obişnuiam să mă rog. În rugăciunea mea, îi ceream Domnului să-mi dea un soţ care nu cunoaşte gustul alcoolului.

  Eram prietenă cu un băiat pe nume Liviu. El provenea din familie de religie adventistă. Într-o zi, m-a invitat acasă la el ca să-i cunosc părinţii. L-am întâlnit acolo pe tatăl lui, care mi-a oferit cadou o Biblie. Am primit cartea şi, pentru că nu avusesem ocazia să citesc niciodată în Biblie, am deschis-o. Tatăl lui a observat acest lucru şi m-a sfătuit că ar fi bine să încep cu Noul Testament, deoarece îmi va fi mult mai uşor să înţeleg. Aşa am şi făcut. Am început să citesc Noul Testament.

  Ne-am căsătorit. Aş fi vrut să merg şi la biserică, dar această ocazie a venit după trei ani de căsătorie. Într-o zi, l-am rugat pe soţul meu să mergem la biserică. El mi-a spus mult mai târziu că a fost o perioadă când a mers, dar nu se simţea pregătit să meargă atunci. Totuşi, pentru că i-a fost ruşine, nu m-a refuzat.

  Am păşit în biserică cu emoţie, pentru că nu cunoşteam prea multă lume, dar şi cu bucurie, că aveam ocazia să văd şi eu ce se întâmplă acolo. Mi-a plăcut predica, am apreciat foarte mult cântările, liniştea şi ordinea. Am continuat să mergem la biserică, dar nu în fiecare sâmbătă. Mergeam în special la programele muzicale. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat acest îndemn să-l rog pe soţul meu să mergem la biserică!

  Suntem căsătoriţi de mulţi ani. Îi mulţumesc Domnului pentru familia noastră! Îi mulţumesc că el a ascultat rugăciunile pe care le înălţăm în casa mamei pentru a-mi da un soţ care să nu consume alcool! Domnul ascultă rugăciunile noastre. Lăudat fie Numele Lui!

  Ai şi tu o dorinţă pentru o viaţă mai bună? Ai probleme în familia ta? Ai de făcut alegeri importante? Te încurajez să te rogi, să crezi şi să ai răbdare.

  Mihaela Lepădatu, Oneşti, Moldova

  Rugăciunea unei tinere - 2016. Suntem căsătoriţi de mulţi ani. Îi mulţumesc Domnului pentru familia noastră! Îi mulţumesc că el a ascultat rugăciunile pe care le înălţăm în casa mamei pentru a-mi da un soţ care să nu consume alcool! Domnul ascultă rugăciunile noastre.
  Judith Couchman
  Cartea „Mic dejun pentru sufletul tău” este ca un buchet de vești bune care sunt povestite cu entuziasm specific românesc. Din toate zonele țării, și chiar de peste hotare, femeile Îi sunt recunoscătoare lui Dumneazeu pentru grija pe care le-o poartă, pentru experiențele zilnice în care descoperă dragostea Lui infinită și pentru privilegiul de a împărtăși bucuria cunoașterii lui Isus Hristos ca Mantuitor personal cu persoanele din sfera de influență. În zorii dimineții, acesta îți oferă un plus de motivație pentru a porni pe drumul vieții cu încrederea că orice provocare poate fi depășită și orice ispită poate fi biruită cu ajutorul Lui.

  Din aceeași categorie

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Născută din nou

  Nu are importanță cât de mari sunt problemele sau provocările pe care le întâmpinăm. Nu uitați că Dumnezeu aude fiecare rugăciune a noastră. Nimic nu este prea complicat ca El să poată rezolva. Crede numai în El și vei vedea puterea Lui lucrând în favoarea Ta.

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...